[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Заболявания и почистване на ушите при хамстера
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Заболявания и почистване на ушите при хамстера

Заболявания и почистване на ушите при хамстера

Мнениеот meri » Пет Авг 03, 2012 8:51 am

Не винаги може с увереност да се диагностицират проблемите с ушите,защото е сложно да се огледат ушните канали на хамстера.Проблемите с ушите могат да бъдат причинени от паразити,инфекции или рани.Трябва да лекувате животното,ако се драска по ухото,тръска глава,или накланя глава на една страна,губи равновесие.

Капнете малко растително масло на клечка за уши и внимателно премахнете замърсяването и секрета от ушната раковина.Такова почистване на ушите помага и при сърбеж.Ако проблема не се отстрани,обърнете се към ветеринар.

Инфекция на средното ухо

Симптоми - Един или два големи мехура започват да растат бързо от двете страни на главата.Изглежда като тумор на главния мозък,но това не е така,в действителност е запълнено с гной(злокачествените тумори са твърди и никога не съдържат гной).След това образованието намалява на големина и се формират струпеи.Възможно е да има доловима миризма.След време заздравява,но след това се повтаря отново.

Причини - Инфекция с образуване на кистообразно образование в тъпанчевата кухина(инфекция на средното ухо).

Лечение - Лечение е възможно само с помощта на антибиотици,но не винаги помагат заради сложното разположение на инфекцията.Антибиотиците се приемат веднага след като започне да се формира мехура,тъй като е по-лесно да се убие инфекцията в тях.

Акари в ухото(ушна краста)

Тези акари живеят около ушите на хамстера,но може да присъстват и около лицето,или краката на хамстера.
Заразения хамстер става алергичен към акарите и страда от сърбеж.Кожата става на корички,потъмнява и хамстера може да се нарани дълбоко около главата,дължащо се на самонараняване.

Лечението се състои от инжекция ивермектин,поставена от вет.лекар или приложен през устата.Прилага се в продължение на няколко седмици.Клетката трябва да се почиства по време на лечението,за да се избегне повторно замърсяване от акарите.Клетката трябва да се дезинфекцира и да се смени постелката с хартиена,като салфетка или тоалетна хартия.

Проверете за ушни акари с фенерче в затъмнена стая,или можете да потъркате ухото с бяла кърпа.Ако забележите черни движещи се точици,това са акари.

Изображение Изображение

Почистване на ушите

При хамстерите е трудно да се разгледа ушния канал.Обикновено те сами се справят с хигиенните процедури,но ако искате да контролирате процеса- вземете клечка за уши,леко навлажнена в растително масло и почистете ушната раковина.

Ушите на хамстера изискват редовни грижи и оглед.
Миризма от ушите,постоянно разчесване,почервеняване,оток,могат да означават наличие на инфекция или увреждане на ушите.

Съществуват различни средства за почистване на ушите: лосиони,които чудесно почистват налепа и мърсотията,други лекуват и почистват ушните канали.Във всеки случай е добре да се консултирате с ветеринар.

Фиксирайте хамстера.Капнете в ухото лосион или друго средство за почистване на ушите.С помощта на клечка за уши започнете да почиствате ухото с движения,навън, към изхода на ушния канал.Почиствайте много внимателно,защото ушите са много чувствителни.Прекалено интензивното почистване може да доведе до увреждане на тъканта на ухото.Не трябва да почиствате с клечката за уши по-далече от там,докъдето се вижда ухото.

Хамстер си почиства ухото
http://www.youtube.com/watch?v=L0phIzkNKpQ

http://www.animals.kuzenus.ru/501325/2/ ... tomiSsilki
http://www.hamster.ru/modules/article/v ... p/c7/11/p5
http://www.fermer1.ru/forum/khomyaki-ukhod-za-ushami
http://www.hamster-club.com/health.asp
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Гризачи

cron