[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Заболявания и почистване на ушите при морското свинче
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Заболявания и почистване на ушите при морското свинче

Заболявания и почистване на ушите при морското свинче

Мнениеот meri » Нед Авг 05, 2012 4:58 pm

Външен отит

Възпаление на слуховия проход може да възникне поради чужди тела,силно замърсяване или проникване на вода.Ако животното тресе глава,от ухото излиза кафеникав ескудат.Животното чеше уши и трие глава по пода.В тежки случаи държи косо глава.При Otitis purulenta изтича гной от слуховия канал и причинява възпаление на околната кожа.
Изображение

Лечение- почистване на ухото с памучен тампон.Не трябва да използвате съдържащи спирт разтворители, които се продават като медикаменти за почистване на уши,защото още по-силно ще повредите епитела на ушния канал.След внимателно почистване на ушния канал трябва да обработите с мехлем,който съдържа рибено масло и цинк.След 48 часа лечението трябва да се повтори.

В резултат със заразяване със стафилококи и стрептококи възникват Otitis media и Otitis interna.Животното държи косо глава,появяват се некоординирани движения.

Лечение- инжекции с антибиотик.

Увреждането на ушния канал е признак за това,че много животни се отглеждат в малко пространство.В борбата за първенство животните се опитват да се хапят по ушите,които стърчат.Заедно с обичайното обработване на раните в такива случаи е необходимо да намалите броя на животните или да отделите особено свадливите от останалите.

Има два сравнително общи симтпома при заболяване на ушите,единия е опаразитяване,а другия е бактериална инфекция на вътрешното ухо.
Поведенческите симптоми на опаразитяване са неистово чесане на ухото и енергично тръскане на главата.След разглеждане на ухото в него се открива много ушна кал ,което привлича паразитите,или кожата е много суха и покрита с пърхот.Ако не се лекува паразитите се размножават и в другото ухо.

Сложете няколко капки за уши в ухото,след това го масажирайте.Правете това няколко пъти на ден за три дни.Ако проблема не отзвучи,заведете свинчето на лекар.

Капките за уши,разработени за кучетата и котките са напълно безопасни и ефективни при морските свинчета и могат да се използват за почистване на ушите.

Поддържането на чистотата в ушите ще помогне за избягването на ушни проблеми.Почиствайте ушите редовно,за да не се натрупва ушна кал.

Почистване на ушите

Ушите трябва да се оглеждат редовно и при необходимост да се почиства ушната раковина от замърсяване с помощта на книжна салфетка.Памучните тампони не трябва да се използват.Ако ушите са силно замърсени и миришат,а животното накланя глава към едното ухо,е възможно да е засегнато от ушни акари.В такъв случай се обърнете към ветеринар.

Ушите трябва да бъдат със същия цвят като останалата част от кожата.Те трябва да имат малко косми вътре,без признаци на мръсотия.Плешивото теме зад ухото е нормално.

Ушите трябва да се почистват всеки месец,защото мръсотията може да доведе до обриви и сърбеж.Вземете влажна кърпа или тъкан и леко разтрийте вътре в ухото,но не натискайте навътре.Кърпата не трябва да бъде много мокра.

http://www.youtube.com/watch?v=Ib68Cc6XLMo

http://www.porco.narod.ru/forzare.htm
http://www.raut.ru/article/uhod_za_morskoj_svinkoj.html
ttp://answers.yahoo.com/question/index? ... 544AAbdRBp
http://petshub.com/guinea-pig/cleaning-ears.php
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Гризачи