[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Самонараняване при захарните катерици
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Самонараняване при захарните катерици

Самонараняване при захарните катерици

Мнениеот meri » Вто Май 06, 2014 9:23 am

1.Ухапване в областта на гениталиите или основата на опашката

Често показват за това, че не всичко е наред с изпражненията или урината. За това трябва да огледате внимателно тази област за откриване на оток или инфекции. Ако не откриете никакви проблеми визуално, занесете фекалии или урина за анализ. Силна болка и сърбеж могат да предизвикат невидими паразити, и животното се стреми да се избави от тях. Наблюдавайте животното дали се хапе.

2.Ухапвания в долната част на корема

Особено лапите, петите, основата на опашката. Тук е много важно да изясните първоначалната причина. След консултация с лекар ще бъдат назначени специални препарати.

3.Ампутация на наранените участъци кожа/части от тялото

Дори почти излекувано заболяване може изведнъж да се окаже неприятно. Ако кожата е била наранена или възпалена, при регенерация възниква силен сърбеж и животното отново раздразва тези участъци. Това може да се изразява както в постоянно близане, така и в хапане- по-леки или по-силни, така че тъканите на раните постепенно отново се раздразват и състоянието се влошава, вместо да се подобри. Тук е важно да знаете причината за самотравмирането и да следите за хигиената на животното.

4.Не самотравмиране, а нанасяне на рани от член на групата

Дори и да не се забелязва веднага, в групата може да има битки. Това не означава, че те непрекъснато се бият. Може да бъде и така, че лидерът да нападне друг мъжки, когато се приближи до храната.

5.Самотравмирането не винаги се предхожда от физически дефекти

Към самотравмирането могат да доведат нарушение в поведението или наследствено обусловена патлогия.
Сред психическите причини е самотата, отсъствие на човешка близост, прекалено ограничена двигателна активност, игнориране от членовете на групата, скука, неспазване на хигиена.
Наследствено обусловените патологии по-често се провокират от близкородствени чифтосвания и са генетичен дефект, провокиращ животните отново и отново да се самонараняват.

6.При мъжките имайте предвид инфектиране на пениса


И не само на върха, но и цялата "плъзгаща" част. Тук по-често помага само внимателното наблюдение за поведението(прекалено почистване, увисване на пениса), преди да решите да хванете животното и да го заведете на лекар. Ако има рани в долната част трябва да се лекуват. Козина и мръсотия, прилепнали към пениса могат да причинят възпаление.

7.Външни паразити

Дори ако с хигиената всичко е наред, все пак паразити могат да попаднат в организма. Започвайки от бълхи и завършвайки с подкожни акари. Почти всички видове животни с определена степен на алергия реагират на ухапване от бълхите. Акарите са незабелжими. При внимателен оглед може да забележите плешиви участъци, леко лющене и сърбеж. Обърнете се към ветеринар.

8.Поражение от гъбички

До сега не ми е известен нито един случай, но не трябва да се изключва напълно възможността от заразяване. Участъците с оплешивяване с почервеняване и лющене могат да бъдат предизвикани от гъбички. Това може да се случи, както при спазване на хигиена, така и с помощта на приносител. В такава ситуация е необходимо да отделите болното животното от групата, защото гъбичките са заразни. При необходимост групата може да премине курс на профилактично лечение.

Захарните катерици никога не реагират на лечението положително. Те не виждат нищо, освен болката, от която искат да се избавят веднага, дори чрез самонараняване. За стопаните това означава, че болното животно трябва да се намира под контрол и постоянно и при необходимост да го защитават от него самото.

За болното животно е изключително важно обществото на себеподобни, до изолация прибягвайте само при риск от заразяване на здравите животни.

Автор Хайке Бржезина
http://possumov.net//
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Гризачи