[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Слепване на клепачите при хамстера
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Слепване на клепачите при хамстера

Слепване на клепачите при хамстера

Мнениеот meri » Вто Мар 21, 2017 2:54 pm

Когато хамстерите спят, техните очи отделят течност, която смазва и почиства роговиците. Ако секретите са много и засъхват около клепачите, хамстера много трудно отваря очи. Този проблем е присъщ за всички хамстери, особено възрастните. Това не е опасно за живота и вие можете да излекувате хамстера в домашни условия.

http://pad2.whstatic.com/images/thumb/6 ... sion-2.jpg

Изключване на други заболявания

1.Проверете дали не е попаднал чужд предмет в очите на хамстера.
Ако нещо е заседнало в очите, това може да доведе до това, че хамстера да не може да си отвори очите или те да започнат да сълзят. Ако това е така, отворете внимателно окото и проверете. Ако там е попаднал прах или пясък, използвайте клечка за уши, напоена в топла вода, и внимателно премахнете чуждото тяло. Ако видите, че предметът боде очите, не се старайте да го изваждате, защото ще навредите още повече. Колкото може по-бързо заведете хамстера при ветеринар.

2.Проверете дали очите на хамстера не са зачервени.
Животните, също както хората могат да се заразят с конюктивит. Заболяването не е сериозна опасност, но въпреки това трябва да заведете хамстера на ветеринар, за да назначи правилно лечение.
Посещението при ветеринарят е задължително, ако забележите следните симптоми:

- Сълзотечение, след време може да премине в гной;
- Слепени клепачи;
- Подути очи;
- Почервеняване около клепачите.

3.Проверете дали очната ябълка е изпъкнала от орбитата.
Случва се, че тя дори може да напусне орбитата и да изпадне. Това може да се случи заради възникнала инфекция или травми. Това е сериозно състояние, което изисква спешна ветеринарна помощ. Не губете време, ако сте забелязали подобно състояние при хамстера. Колкото по-бързо се обърнете към ветеринар, толкова по-големи шансове имате да спасите окото на хамстера.

Лечение на слепените клепачи

1.Дръжте хамстера внимателно.
Вие не искате да навредите на хамстера. Ако провеждате процедурата невнимателно, това може да навреди и ветеринарната помощ е неизбежна. Внимателно повдигнете хамстера. не започвайте да го миете, докато не се успокои. Уверете се, че хамстера се чувства добре, не се съпротивлява, преди да започнете да почиствате очите му.

2.Намокрете клечката за уши или салфетката в топла вода.
Проверете водата да не е гореща, защото ще изгорите хамстера и ще повредите окото.

http://pad1.whstatic.com/images/thumb/c ... Step-6.jpg

3.Дръжте клечката или салфетката върху окото.
Не трябва рязко да дърпате клепача. Хамстера не може да отвори око заради коричката, която се е слепила там, а ако вие дръпнете клепача, за да си отвори окото, ще му навредите. Вместо това намокрете коричката, която пречи на окото. Поставете влажната салфетка върху окото за няколко минути. Това ще помогне да се размекне коричката на окото. Възможно е след тази процедура хамстера сам да отвори окото си. Опитайте да го извършите за около две минути, а след това преминете към другите действия.

4.Избършете коричката от клепача на хамстера.
След като подържите салфетката известно време на окото на хамстера, коричката трябва да стане мека и лесно да падне. Сега можете внимателно да я премахнете с четка, без да нараните хамстера.

- Ако коричката трудно се премахва, не трийте силно, за да не причинявате болка на хамстера. Вместо това, подръжте известно време салфетката на окото и след това я премахнете.

5.Отворете окото внимателно.
Ако след няколко минути хамстера все още не може сам да отвори око, ще трябва да го направите собственоръчно. След като почистите клепача от коричката, окото трябва лесно да се отваря. Внимателно разтягайте клепачите, докато хамстера не отвори окото самостоятелно.

- Веднага спрете, ако почувствате и най-малко затруднение при това. Дръжте салфетката на окото, изтрийте го, след това опитайте отново.

http://pad1.whstatic.com/images/thumb/5 ... Step-8.jpg

6.Ако възникнат затруднения, обърнете се към ветеринар.
Ако не успеете да отворите окото и подозирате, че причината може бъде друга, не отлагайте посещението при ветеринаря. Много е важно да определите проблема в началния етап.

7.Почиствайте около очите редовно.
Ако вашия хамстер често страда от слепване на клепачите, ще можете да се справите с този проблем, ако по-често се грижите за него. Вземете влажна салфетка и внимателно избършете около очите, отмивайте всяко образование. Това ще защити очите на хамстера от образуването на корички, и те няма да се слепват. Не забравяйте за тази процедура, ако хамстера е възрастен.

http://pad2.whstatic.com/images/thumb/d ... tep-10.jpg

Съвети:

- Отглеждайте хамстера в чиста клетка, тъй като прахта може да попадне в очите, да ги раздразни и да влоши проблема.

- Поставяйте си ръкавици, за да се защитите от ухапване.

- Старайте се да държите внимателно хамстера, за да не падне от ръцете ви.

- Помолете някой да държи хамстера, докато почиствате очите му.

- Бъдете внимателни! Този процес може да причини болка на хамстера, ако не сте внимателни.

Предупреждение: Старайте се да не стискате хамстера с ръце, взимайте го внимателно. Иначе може да му причините болка и той да ви ухапе.

http://ru.wikihow.com/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Гризачи