[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Защо падат перата по главата на папагала
Страница 1 от 1

Защо падат перата по главата на папагала

МнениеПубликувано на: Чет Окт 02, 2014 5:12 pm
от meri
Голяма част от стопаните на папагали рано или късно откриват, че падат перата. По-често става въпрос за това, че при папагала падат перата на главата.
Не винаги опадането на перата е свързано със сериозен пролем. Много често така протича линеенето (смяна на старите пера с нови). Когато линеенето протича по естествен път, на птицата не трябва да се виждат никакви голи участъци. За протичането на този процес свидетелстват само опадалите пера.

По време на линеене папагала не се лишава от възможността да лети. Линеенето протича само няколко пъти в годината. За повечето папагали е трудно да се отдели конкретен хронологичен период, по време на който птицата линее. По-често смяната на перата протича постепенно и незабележимо за стопанина.

Освен загуба на оперението, заболяването се характеризира с образуването на сиви или бели израстъци на восковицата или краката. Тези израстъци имат куха пореста структура. Освен на главата, голите места могат да се локализират на гърба и корема. На кожните участъци възниква люспесто зачервяване.

ИзображениеИзображение

В някои случаи може точно да се каже в кое годишно време папагала сменя оперението. Преди линеене птицата се държи или унило, или неспокойно.

Съществуват много различни причини за падането на перата. Понякога причина за падане на перата може да стане нервен шок. Загуба на оперението може да провокират силен страх, или резки движения. След като птицата се успокои количеството на перата се нормализира.

Папагала може да загуби перата на главата заради недостиг на витамини в диетата и полезни вещества. Причина за оплешивяване е дефицит на вит. А и В. За установяване на причината задължително трябва да се обърнете към ветеринар. Само според прегледа и анализа може да установи истинската причина.

Загуба на перата може да предизвикат пухопероядите. Този паразит може да се прихване при контакт с уличните птици. Паразитите, акарите и гъбичките са една от най-разпространените причини за опадане на перата.
Изображение Изображение

Съществуват определени заболявания при папагалите. Перата опадат - това е един от многото симптоми на краста. Това заболяване възниква в резултат на заразяване с малки акари. Паразитите, причиняващи кнемидокоптоза, живеят под роговите люспи на краката, в гънките на кожата, под восковицата.

Ако на перата на папагала присъстват многобройни следи от кръв, малък размер "изтръгнати" дупки, петна- това е характерен признак на заразяване на птицата с акари. В такъв случай е необходимо спешно да заведете птицата на ветеринар.

Акарите причиняват силен сърбеж и провокират изскубване на перата. Ако не се окаже ефективно и своевременно лечение, заболяването може да доведе до смъртта на папагала. За лечение от акари и гъби се прилагат антисептични средства. Добре влияе на състоянието на оперението къпането на папагала в отвара от лайка.

За това е необходимо да приготвите слаба отвара(трябва да се разреди, защото папагалите имат склонност да пият от съда за къпане) и да оставите в клетката в съд за къпане. (Във съд с вода в достатъчно количество се вари 1-2 чаени лъжици лайка). Съществуват различни спрейове и прахове, помагащи на папагала да се избави от паразитите. Само след внимателен преглед на перата ще можете да откриете причината за опадане на перата.

Причина за загуба на перата може да стане друга птица, намираща се в клетката заедно с папагала- женска или мъжки. Понякога причината за загуба на перата може да бъде банална. В такъв случай е желателно птицата да се отдели от другата.

Не прилагайте самолечение, а заведете птицата на ветеринар!

http://www.8lap.ru