Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да обезопасим кучето в автомобила

Как да обезопасим кучето в автомобила

Мнениеот meri » Нед Авг 04, 2013 4:08 pm

Изображение

Удобството на водача и безопасността на движение е главният повод за изолация на кучето от човека зад волана, за определяне на неговото място в салона, извън пределите на който да не може да излезе. Много е удобно, когато с вас има втори човек, контролиращ кучето. Но за съжаление не винаги има възможност да вземем някой помощник, има непредвидени ситуации.

Безопасност на водача

В началото ще разгледаме безопасността на самият водач в случаите, когато в колата има куче. Кучето има желание да скача, то се мята в салона, показва се на прозореца, приканва стопанина за игра, и лази по него, качва се на главата му. Карането на колата в такива моменти е трудно и опасно.

Дори ако вашето куче е спокойно и е свикнало да пътува, вие не сте застраховани от неочаквани ситуации, с които преди това не се сте сблъсквали. Например, бездомни кучета, облайващи колата, пеперуда на прозореца или нещо друго, на което кучето може да отреагира бурно или да се изплаши.

Безопасност за кучето

Безопасността на кучето в колата е вторият повод за ограничение на неговото преместване в салона. Невъзможно е да се концентрирате на пътя, когато кучето скача в салона на различни страни и рискува да се травмира. Особено често в такива случаи се получават травми на очите при случаен удар в предмети, травми на крайниците, изкълчвания и навяхвания. Това са само леките варианти на травми, които може да получи кучето по време на пътуване.

При аварийно спиране рязко завиване или сблъсък, нас ни предпазва колана, оставаме в частична безопасност, докато кучето полита напред в стъклото.

Дори ако кучето просто падне на пода на предната седалка, рискува да получи сериозни травми. Не говорим за по-страшните траектории на полет при ПТП.

Средства за превозване на кучето в автомобила

Комфортно за всички кучета и водачи е превозването на животното на амортизираща постелка в багажника, отделен с преграда. Удобно е да поставите клетка в багажника, да закрепите на нея поилка. Този метод позволява да фиксирате кучето в определена част на колата и да избегнете проблеми по време на пътуването. Кучето може да вижда салона и да гледа през прозореца.

Още едно средство за превозване - това е автонагръдникът за кучета плюс предпазен колан. Избирайте нагръдник с широка и мека гръдна част, за да избегнете протириване и да направите пътуването комфортно. Съществуват няколко варианта за закрепване на колана. Можете да го закрепите стандартно, а можете да направите двойно закрепване или прилагане на разтягане между тавана и дръжките.

За по-флегматичните, спокойни или добре обучени кучета подхождат специалните автохамаци. Те ограничават пространството на задната седалка и предпазват кучето от изплъзване на пода или "полет". Също така плюс е предпазването на салона от косми, мръсотия и слюнка.

Отделно ще кажем за кучетата, които бягат директно от колата. Когато кучето реши да избяга, то скача от отворената врата, през прозореца или отворения багажник. За да избегнете подбна ситуация, използвайте средствата за фиксация на кучето в салона и предварително подгответе кучето за пътуване, не му разрешавайте да излиза от колата при всяко отваряне на вратите и прозорците.

Изображение

Помнете за пътуването по време на горещините. За да не получи топлинен удар кучето, мокрете козината с вода и не го оставяйте в салона на слънце.

Изображение

Изображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

Изображение

Изображение

Изображение

http://kotopes.ru/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10357
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Кучета - Canidae