Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Добри и лоши игри с кучето

Добри и лоши игри с кучето

Мнениеот meri » Вто Авг 13, 2013 1:13 pm

Как играете с вашето куче? Коя игра може да повлияе на вашите отношения?
Оказва се, че игрите трябва да имат определени правила, които трябва да следвате, за да поддържате добри отношения.
Но има и такива, които могат да попречат на възпитанието на кучето.

Лоша игра " Настигни ме, ако можеш".

Вие се приближавате до кучето, то бяга или, още по-лошо- вашето куче е взело нещо от земята, а вие се опитвате да го хванете (учи на непослушание, показва, че може да хване и да избяга).

Изображение

Добра игра: " Криене".

Вие се криете от кучето, а то ви търси(учи кучето да се приближава към вас, следи ви по време на разходка). Или скрийте играчка или лакомство и накарайте кучето да я намери.

Изображение

Лоша игра " Дърпане на въже"

Кучето се бори с вас за играчка, понякога ръмжи, побеждава и избягва с играчката(кучето разбира, че може да ви управлява, често тази игра прераства в "догони ме, ако можеш").

Изображение

Добра игра " Дърпане на въже"

Вие предлагате на кучето играчка, установявате правилата на играта. Казвате "вземи"; "дърпай"; играта започва и завършва по ваше желание, а когато завърши- вие държите играчката. (Играйте кратко, ако забележите, че кучето е превъзбудено- рязко прекратете играта. Учи се на самоконтрол).

Лоша игра " Хвърли топка"

Кучето ви дава топката, принуждава ви да я хвърлите, може да грабне топката от ръцете ви. Когато се наведете да хвърлите топката- хващате го и го дразните, а не подавате топката.(Кучето се учи да ви контролира и да налага волята си).

Изображение

Добра игра "Хвани" или " Донеси".

Вие давате топката и контролирате целият процес на играта. През това време можете да помолите кучето да седне, легне, или да изпълни други команди, похвала за това ще бъде хвърлената топка. Кучето я донася и дава. (Вие установявате правилата на играта, времето на нейното начало и край. Спрете в момента, когато кучето иска да играе още).

Лоша игра "Борба".

Кучето скача, прихваща, бута, хапе. (Кучето ви принуждава да играете, опитва се да "победи").

Добра игра " Трикове".

Това е упражнение за мозъка. Научете кучето на различни команди и упражнения (да се преобръща, да стои на задни лапи, да държи лакомство на носа и др.), което ще ви помогне да проведете добре времето си.

Изображение

Добра игра " Интелектуални игри".

Научете кучето да познава имената на членовете на семейството, названието на играчките, да носи "послания" или, да търси ключовете или мобилния телефон.

http://dogdiary.ru/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10377
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Добри и лоши игри с кучето

Мнениеот mikibg » Пет Авг 16, 2013 3:07 pm

Много добра статия, имахме доста проблеми, защото не знаех основите на игрите. Сега, когато имам стъпките, които трябва да следваме при играта, ще изкореня по-лесно лошите навици. :ay: Благодаря!
Аватар
mikibg
В ятото
 
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Авг 24, 2012 5:01 pm


Назад към Кучета - Canidae