Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Електронен нашийник "Антилай"

Електронен нашийник "Антилай"

Мнениеот meri » Съб Яну 11, 2014 8:42 pm

Изображение

Преди първото поставяне на нашийника трябва да прочетете инструкцията за прилагане. Благодарение на инструкциите ще узнаете как работи технически устройството и как да го използвате правилно на кучето.

Изображение

Нашийникът се използва,за да отучи кучето да лае. Това е особено актуално за кучетата, които лаят и вият, оставайки сами в дома.

Основни характеристики:

- Това е компактен нашийник с тегло до 100 гр. Той работи на батерии или акумулатор, който се зарежда от ел. мрежа и подхожда за всички кучета, независимо от породата, размерите и условията на отглеждане.

- Електронашийника реагира на вибрациите на гласовите връзки на кучето, а има и по-чувствителни, реагиращи на воя и скимтенето.

- Принципът на действие е такъв, че когато кучето лае, то създава вибрация и нашийника в отговор на минимално ниво започва да въздейства на кучето. Ако кучето не се успокоява, то нивото на въздействие се повишава автоматично. И продължава да се повишава докато кучето не спре да лае. След спиране на лаенето нашийника спира своето действие.

- Има така наречените "самообучаващи се нашийници". Те автоматично избират нивото на въздействие, което ще бъде подходящо за определеното куче. Трябва да се постави плътно много високо под челюстта. Яката приемник трябва да лежи неподвижно по средата на шията.

Принцип на използване

За да се отучи кучето да лае най- "безболезненият" за него начин е да го подготвите за носенето на нашийника. За това трябва да поставите нашийника антилай заедно с обикновения нашийник и, извеждайки кучето на улицата, да го провокирате да лае- т.е. да намерите обекта, който обикновено причинява лая на кучето.

На ниските нива на въздействие в началото кучето не реагира. По време на лай то е възбудено, и за това е намален прагът на неговата чувствителност. Кучето по-скоро ще реагира на силното ниво на въздействие. То може да се изплаши, да се опита да избяга, или да тръгне встрани от стопанина. Задачата на стопанина е да привлече кучето с помощта на повода и да го похвали-успокои, когато замълчи.

Тази процедура трябва да се повтаря докато кучето не съобрази, че лая причинява неприятни усещания. След това можете да оставяте кучето само с нашийника. Дори ако поиска да лае, бързо се отказва, усещайки първото леко въздействие на нашийника.
Изображение

Как да поставите правилно нашийника

Изображение

Първо трябва да поставите правилно нашийника- високо под челюстта, много плътно. Приемника трябва да бъде поставен точно в средата на шията.
Ако не затегнете достатъчно плътно ремъка на нашийника, той няма да действа, освен това ще протрие врата на кучето.

Електронашийниците на фирмите Innotek.ink – BC-50E и BC-200E са чувствителни, те реагират не само на лая, но и на виенето, дори в случаите, когато кучето силно тръска глава или се удря в нещо.

С нашийника антилай кучето ще се държи по-спокойно от обикновено.

На BC 200E трябва да го поставите за 1 мин, да се презареди, а в BC 50E трябва да извадите батерията за повече от минута.

След това подгответе нашийника за работа и го поставете на кучето.

Кучето е на повод, продължавайте да провокирате лай. Умното куче няма да лае, не толкова съобразителното ще започне да лае, но почувствало минималото въздействие веднага ще престане.

Избрали сте минималното ниво на въздействие, и можете да оставите кучето само с нашийника, без да се страхувате, че то ще страда.

Помнете, че всеки път, след опит да лае и последващо мълчание на кучето, нивото на въздействие ще намалява, така че кучето няма да изпитва болково усещане.

На практика кучетата спират да лаят след 20-30 мин. работа по този метод.

Нашийника антилай не трябва да се оставя за дълго на кучето.
Трябва да се свали след 8-12 часа и да се почива. Този нашийник е безвреден за кучето и другите животни, които се намират в същото помещение. Не трябва да поставяте паралелно метален нашийник.

Видове нашийници антилай

Martin System
Изображение

CANICALM First (Франция)
Изображение

CANICALM Exel (Франция)
Изображение

CANICALM Premium (Франция)
Изображение

d-mute small (за декоративни породи кучета)
Изображение

DOGtrace d-mute (за средни и големи породи кучета)
Изображение

NO BARK TRAINER 190DT
Изображение

NO BARK TRAINER 1125DT
Изображение

NO BARK TRAINER 1145DT
Изображение

Ultra Min-e 2090
Изображение

Антилай (Anty bark)
спрей нашийник
Изображение

BC-50E ("Е"- модел адаптиран за Европа)
Изображение

BC-200E ("Е" - модел адаптиран за Европа)
Изображение

Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=QcLI8pUpHRw


http://dogsecrets.ru/
http://www.veoclub.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Електронен нашийник "Антилай"

Мнениеот zoomaniak-tony » Чет Сеп 11, 2014 8:30 pm

Абе ти нормален ли си ве. Я даи на тебе да ти сложа два кабела и да навра в контакта за да не говориш. Ако беше куче и ти пускат ток като лаш ще се питаш що за тъпо нещо е тва. Като искаш да не лае не си го купувай.
П.П. Голям идиот си да го пречиниш на кучето smiley23 smiley23 smiley23

Културното писане и отношение е желателно в този форум. Модератор.
Аватар
zoomaniak-tony
Животинче с въпрос
 
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2014 12:28 pm

Re: Електронен нашийник "Антилай"

Мнениеот zoomaniak » Чет Сеп 11, 2014 8:45 pm

Е то като запалката и твоят метод :ag: но върши работа ако не се прекалява с него и с такива методи :ab:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Електронен нашийник "Антилай"

Мнениеот Bamo » Пет Сеп 12, 2014 1:00 pm

ЛУДОСТ! Все едно да вържеш някой за фазата в контакта, защото много говори. Куче е, лае си, животно е, това му е в кръвта, какво искате?
Какво става ако уредът се повреди и започне да пуска ток, когато си поиска? Или ако приеме някое завъртане на врата за вибрация? И тогава ще го пържи ли?
Доста садистичен уред. Който върже такова нещо на кучето си е извратеняк и абсолютно нескопосан да отглежда животно. Такива уреди трябва да са забранени, а който ги използва върху кучето си трябва да се накаже с екзекуция на електрическия стол. :ag:
Bamo
 


Назад към Кучета - Canidae

cron