Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

За кучетата-инвалиди

За кучетата-инвалиди

Мнениеот meri » Нед Май 17, 2015 10:59 am

Те са особени животни, и също могат да бъдат красиви. И щастливи.

НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ГИ ПРИСПИВАТЕ! ТЕХНИЯТ ВТОРИ ШАНС ЗАВИСИ ОТ НАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!

Тази овчарка има миелопатия. Тя постепенно започва да губи способността си да се движи. Дълго време инвалидната количка й помагала да запази своята активност.

Изображение

Това куче е намерено на шосете, блъснато от кола- фрактура на гръбнака с изместване, нямало никакви шансове да проходи. Сега то си има свой "автомобил" с който лесно преодолява дори сложните препятствия на пресечената местност.

Изображение

Понякога е необходимо сериозно поддържане- на четири колела, когато е необходимо да се рехабилитира животното след операция или когато старото куче вече не може да държи своето тяло на инвалидна количка с две колела. Това не означава, че такива кучета не искат да бъдат на улицата и да общуват със себеподобните.

Изображение

Кученце на 4 месеца, живеещо на строеж, наранило двете си предни лапи след падане от блок. То се възстановило и се движи на пъновете на предните лапи без никакви ограничения.

Изображение

Стопаните на това куче нямали пари, за да го евтаназират, за това те го изхвърлили. То е прекарало две тежки операции и четири химиотерапии, а от миналата есен неговият основен проблем са метастазите в лимфните възли. Въпреки всичко то се наслаждава на живота, яде с голям апетит и ежедневно, с удоволствие се разхожда.

Изображение

Това момиче е намерено като малко, пребито. Нараняванията били толкова сериозни, че се оказало невъзможно да се възстановят двигателните функции на задните крака. За това пък то е ураган на розова количка, гони птиците, котките, и води пълноцен и много активен живот.

Изображение

След неуспешна операция на гръбнака дакелът се лишил от възможността да използва четирите си лапи- за това е получил персонален мини-автомобил и ни гони много по-бързо от другите.

Изображение

Това възрастно куче има спондилоза, но то достойно е остаряло на инвалидната количка.

Изображение

Това старо куче е живяло на една станция за влакове на далечни разстояние. То има неправилно сраснала фрактура на предната лапа, която го е направила куцо за цял живот. Което изобщо не му пречи да се изкачва по стълбите и да тича по време на разходка.

Изображение

Това куче е израснало в приют, то има вродена недоразвитост на дясната предна лапа. Запазило е бодрия дух и прекрасно се движи на три крака.

Изображение

А това старче има нужда от поддържане на цялото тяло, но то не унива и проявява твърдост на характера.

Изображение

Изображение

http://fishki.net/1534950-sobaki-no-ne- ... nye:recent
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Кучета - Canidae