Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да научите кучето да не бяга от дома

Как да научите кучето да не бяга от дома

Мнениеот meri » Чет Юни 04, 2015 12:40 pm

Ако вашето куче бяга от дома, това може да бъде много опасно.

1.Кастрирайте кучето.

Много често кучетата бягат от дома, защото не са кастрирани.

2.Тренирайте.
Умореното куче по-рядко ще избяга от дома. Карайте кучето да прави упражнения всеки ден. Не е важно дали кучето е малко или голямо, разхождайте се с него по-далече и играйте на игри, например, на фрисби.

Изображение

3.Обучавайте.
Доброто обучение играе важна роля. Ако се сприятелите със своето куче, то няма да бъде склонно да броди без работа. Обучението не подразбира задължителни посещения на занятия, това означава обучение на кучето на основните команди :"Седни; Легни; Стой; При мен."

4.Постройте ограда.
Ако вашето куче бяга от частен дом, добър начин да го отучите от скитничеството е да оградите територията, където се разхожда с ограда. За малките кучета е достатъчна ниска ограда, за големите е необходима по-висока. Обърнете внимание: кучетата скачат много добре, така че дори ограда, превишаваща ръста на кучето два пъти може да бъде недостатъчна.

5.Напълнете празна кутия с монети или малки камъчета и затворете капака.
Когато отваряте входната врата и кучето започне да напира навън, разклатете кутията. Постарайте се да направите така, че кучето да не вижда, че вие създавате този шум. Шумът трябва да привлече вниманието на кучето и да го спре. Ако направите този трик няколко пъти, кучето може да престане дори да се опитва да излезе през вратата.

6.Научете кучето да уважава вратата.
Поставете повода на кучето и кажете седни/ стани. Дръжте здраво повода. Отворете вратата. Ако кучето се дръпне, кажете "Не", спрете го и затворете вратата. Повторете това толкова пъти, колкото е необходимо. В началото ще са необходими много повторения. Когато кучето престане да се дърпа, излезте през вратата, дръжте повода и дайте командата "При мен". Ако кучето се втурва без да дочака командата, върнете се вътре, затворете вратата и опитайте всичко отначало. С всеки път, когато вие "играете" така, кучето все по-дълго ще дочаква командата. Накрая то ще започне да уважава вратата и ще разбере, че за да излезе е необходимо разрешение.

Съвети:

- Обучението за излизане през вратата е необходимо и полезно за интелектуалното здраве на вашето куче. Това ще го отучи от скитничество и непослушание.

- Ако решите да направите ограда, трябва да вкопаете част от оградата в земята, защото кучетата обичат да копаят.

- Ако вашето куче е "копач"- купете телено ограждение и го вкопайте по протежение на оградата. Това място бързо ще обрасне с трева, а кучето ще се отучи да подкопава оградата.

- Разгледайте варианта за закупуване на невидима ограда за кучето. Невидимите огради се използват отдавна, а нивото на успешните показатели е 99%, което доказва състоятелността на тази технология за повечето животни.

- Може да закопаете финна мрежа, прикована към долната част на оградата.

Предупреждения:

- Не претоварвайте кучето. Ако вашето куче се почувства уморено, направете почивка.

- Електрическите огради могат да задържат кучето в пределите на територията, но те не пречат изкачването им от външната страна. Ако нещо нападне кучето, то не може да се спаси с бягство.

http://ru.wikihow.com/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10361
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Кучета - Canidae