Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да отучите кученцето да не ръмжи, когато го взимате

Как да отучите кученцето да не ръмжи, когато го взимате

Мнениеот meri » Пет Ное 06, 2015 11:23 am

Имате синини и одрасквания, когато взимате кученцето на ръце? Ако кученцето ви ръмжи, има няколко етапа през които трябва да преминете, за да промените неговото поведение.

Изображение

1.Установете причината за ръмженето.

Практически всяко кученце ръмжи в определен момент. Това, че кученцето ви ръмжи още не означава, че не ви обича. В дивата природа кучетата живеят на стада, и ако вашето кученце е одомашнено, при него са се запазили някои диви инстинкти. Когато донесете кученцето у вас, то ще се чувства част от стадото, и ще определя своята роля в стадото, и следователно, ще ръмжи. Това е неговият начин да намери своето положение. Ако позволявате на кученцето да ви ръмжи, това означава, че вие му разрешавате да бъде по-високо в стадото от вас.

2.Настройте се на езика на вашето кученце.
Ако вашето кученце ръмжи на всичко, това може да означава, че не му харесва да го взимат на ръце. Кучетата са предназначени да тичат наоколо и да изследват. Носенето на ръце не е естествено и нормално за кучетата, и кученцето може да се чувства некомфортно, когато го взимат на ръце.

3.Уверете се, че държите кученцето правилно
.
Ако го държите за корема или го притискате към себе си, то може да усеща заплаха, и именно за това да ви ръмжи. По-добре дръжте кученцето около корема, напълно го поддържайте надолу.

4.Определете своето доминиране, контролирайки неговото ръмжене.
Дори когато играете, нека кученцето знае, че не трябва да ви ръмжи. Установяването на такъв контрол ще позволи на кученцето да знае кой е стопанина в дома. Ако кученцето ръмжи, когато играе с вас, прекратете играта. Това звучи жестоко, но така вашето кученце ще получи съобщението.

5.Задържайте кученцето.

Ако кученцето е прекалено раздразнително с вас, започва да ви хапе и ръмжи, поставете го по гръб, дръжте едната си ръка на корема, а втората в областта на шията. Не оказвайте никакъв натиск. Когато кученцата се раждат, техните майки ги задържат, поставят двете лапи през корема на кученцата, защото тази тактита събужда техните естествени инстинкти и им показва кой е главния. Това ще ви позволи по-лесно да ги взимате на ръце.

Изображение

6.Бъдете настойчиви, тренирайте дисциплина.
Когато взимате кученцето на ръце, а то ръмжи, не го оставяйте, докато не се успокои. Това ще го научи, че вие не се поддавате не неговото ръмжене. Когато престане да ръмжи, поставете го долу и го погалете под корема. Това е признак на похвала за кученцето, и то ще разбере, че е лошо да ръмжи.

7.Пренасочвайте неговото поведение.
Ако кученцето изведнъж започне да ви хапе, когато го взимате на ръце, дайте му играчка. Това ще пренасочи хапането към по-приемливи предмети от ръцете.

8.Бъдете търпеливи.
Да отучите кученцето от ръмженето, когато го взимате, изисква време, но когато то започне да се държи по-различно, това ще остане до края на живота му. Не трябва да имате отново проблеми с ръмженето.

Съвети:

- Не се смейте над поведението на кученцето и не крещете. Всяко от тези действия може да изглежда като поощрение за лошото поведение.

- Не трябва прекалено силно да се разстройвате, ако то ръмжи или ви хапе. Това е нещо, което по-голяма част от кученцата израстват, ако вие сте упорити.

- Когато вашето кученце престане да ръмжи, наградете неговото поведение с похвала или лакомство. Това ще му покаже, че то е направило нещо правилно.

Предупреждения:

- Не позволявайте на децата да повдигат кученцето, защото могат да го травмират.
Ако вашето кученце ръмжи или хапе, вие не искате вашето дете да се страхува от кученцето. Ако позволявате на детето да повдига кученцето, уверете се, че те са под наблюдение.

http://ru.wikihow.com/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Кучета - Canidae