[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Как да изберете училище за обучение на кучето
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да изберете училище за обучение на кучето

Как да изберете училище за обучение на кучето

Мнениеот meri » Пет Ное 11, 2016 8:48 pm

Избирайки определена порода куче, трябва да оцените реално своите възможности и да прецените дали ще можете да се справите с породните особености на вашето куче, да го възпитате или не. Точният анализ на този етап може да предоврати такива печални ситуации, когато кучето, с което не сте се справили и не сте възпитали- търси нов дом или го изхвърлят на улицата.

Изображение

Ако все пак грешката е допусната, или поради някакви причини сте изпуснали времето за възпитание на кучето, потърсете добро училище за обучение на кучета. Професионалните и добри кинолози ще могат да се справят със сложния характер на вашия любимец и да го възпитат правилно.

Къде да търсите училище за обучение на кучета

Ветеринарни клиники, ветеринарни аптеки, хотели за кучета...зооиндустрията стремително се развива, за това почти във всеки голям град може да намерите училище за обучение на кучета. Може да потърсите информация в интернет, или от познати.

Алтернатива на посещение на кучешките училища могат да станат частните занимания с кинолог, но трябва да сте сигурни в неговия професионализъм, тъй като вие доверявате своето куче на него, и какво ще стане- ще зависи от подхода, който този специалист използва по време на своята работа.

Какво трябва да бъде училището за обучение на кучета

За да не хвърляте парите си на вятъра, да не губите време и да не травмирате своето куче, уверете се, че училището за обучение на кучета действително отговаря на определени изисквания.

- То има отделно помещение със зали, оборудвани за работа с кучета и открита площадка, където заниманията могат да се провеждат навън.

- Кинолозите имат удостоверение или диплом.

- Специалистите работят не само с кучета от конкретни породи, а с всички породи. Тясната специализация може да свидетелства за недостатъчен опит.

- Вие трябва да имате право да присъствате по време на тренировките с кучето или да наблюдавате отдалече. В случай, ако ви откажат възможността за наблюдение или присъствие- трябва да бъдете нащрек. Не е сигурно, че по време на обучението ще бъдат използвани хуманни методи, не предполагащи физическо и психологическо насилие.

- Ако кинолога не може да отговори да въпросите за това как планира да коригира поведението на кучето или отговаря на тях неясно- трябва да бъдете предпазливи.

- В случай, ако проблемите в поведението на кучето възникнат на негова територия- у дома, то ще бъде уместно първите тренировки да не се провеждат в училището за обучение, а в привична, домашна обстановка. У дома кучето може да се прояви, специалиста ще може да види проблемите в неговото поведение. Ако проблемите възникват по време на разходка с кучето- трябва да се работи на мястото на разходка. Например, кучето дърпа повода.

- Трябва да се доверявате само на опитен треньор за обучение на кучето, с поне 5 годишен стаж. В противен случай, вие можете не само да не решите своите проблеми, но и да придобиете нови, и поведението на кучето ще стане още по-лошо от преди.

- Няма да попречи да се поинтересувате за отзиви от други стопани, които вече са имали опит с такива училища за обучение. Негативни отзиви, липсата на положителни препоръки или обикновено мълчание могат да свидетелстват за това, че там няма да ви помогнат с поведението на кучето.

- Обещание, че вече след първото занимание поведението на кучето ще стане друго- звучи прекалено прехвалено. Обучението и превъзпитанието изискват време. За това трябва да бъдете готови за това, че курса на заниманията ще бъде продължителен. Но принципно след 3-5 занимания ще започне да се вижда, дали има промяна, и дали кинолога е успял да намери подход към кучето.

- Ако след заниманията кучето изглежда потиснато, държи се агресивно, при него възникват още по-големи проблеми с послушанието- трябва да прекратите заниманията. Отсъствието на контакт на дресьора с вашето куче също трябва да стане повод да прекратите тренировките, тъй като резултат от тях няма да има.

- Наличието на педагогическо, психологическо и ветеринарно образование при хората, които ще се занимават с вашето куче- само можем да ги поздравим.

Какво не трябва да бъде обучението на кучето

Колкото и да ви се иска да получите послушание от своето куче, да знае командите, да бъде възпитано, и вие да не се срамувате за неговото поведение на обществено място и да не слушате оплакванията на съседите, че вашето куче им пречи да живеят(например, кучето лае във ваше отсъствие), вие трябва да установите правила, които не трябва да престъпвате.

Успешните резултати на обучението не трябва да се постигат на всяка цена.

Към тяхното число се отнася физическото насилие, когато за обучението на кучето се използват палки, електрически нашийник. Това травмира психиката на животното, и причинява в него скрита агресия, която може да се прояви в най-неподходящия момент.

Много често кучетата, над които е прилагано физическо насилие, проявяват своята сила и агресия по отношение на този, който не може да им даде отпор- деца, възрастни хора, други домашни животни.

Как да запазите резултатите от обучението

Ако ви провърви да намерите добро училище за обучение на кучета, заниманията дават резултат, кучето има контакт с кинолога, вие също трябва да бъдете готови за това, че ще ви се наложи да промените своето отношение към кучето. Вие трябва да престанете да го глезите и да го успокоявате, и строго да се придържате към препоръките, които ви дава кинолога. В противен случай, дори най-ефективното обучение, ако то не намира продължение в домашна обстановка, където кучето прекарва повече време, няма да има резултат. В добрия случай кучето ще бъде послушно на заниманията, и не послушно с вас. В по-лошия случай, няма да можете да го контролирате- нито вие, нито кинолога.

Възпитанието на кучето действително е отговорна задача и тежък труд. Вие не можете напълно да я прехвърлите на плещите на кинолога, тъй като заниманията рано или късно ще приключат и кучето ще остане само с вас. Много е важно със своето поведение да закрепите в него постигнатите резултати и да не обезсилите всички усилия на специалистите. За това трябва да оценявате обективно своите възможности, когато става въпрос за избор на порода и ролята на кучето. Да вземете бойна порода куче, ако не може да се справите с котката на съседите- не е правилно. Нито на вас, нито на кучето ще му бъде комфортно. И в бъдеще могат да възникнат сериозни проблеми, които не винаги могат да се коригират.

http://nutriacultivation.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Кучета - Canidae