[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Популярни цветове сред стопаните на котки
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Популярни цветове сред стопаните на котки

Популярни цветове сред стопаните на котки

Мнениеот meri » Пон Авг 27, 2012 2:24 pm

Не толкова отдавна фелинолозите във Великобритания провели интересна анкета.Те открили кои цветове са най-популярни сред жителите на Албион.Изяснило се,че на първо място са чисто белите,черните и сивите котки.По-непопулярни се оказали рижите,черно-белите и таби(шарени и пъстри).

Изображение

Избирайки цвят,много хора се ръководят от това, че "с такива цветове е било първото им коте",ако става въпрос за рижи или сиви.Любовта към носителите на белия цвят обяснявали с това,че те са много елегантни и естетични любимци.Черните котки устойчиво се асоцират с тайнствената грация на пантерата.А костенурковите нюанси се харесват благодарение на наситеното съчетание на цветовете.

Рижави котки

В Русия неоспорими фаворити са рижавите котки.Това се отнася за породистите и бездомните животни.Тази окраска фелинолозите наричат още и червена,и мнозина смятат,че това са най-хитрите от всички котки.Оказва се,че именно рижите притежават знаменитата котешка отмъстителност и злоба.Въпреки това,ако намерите подход към този домашен любимец,ако сте внимателни към неговите капризи и нужди,той ще бъде много ласкав и нежен,винаги ще иска на ръце и ласкаво ще мърка на стопанина си.Освен това котките от този цвят се смятат за най-силните целители и защитници.Ако болен човек общува с такава котка,бързо ще оздравее.

Изображение Изображение
Изображение

Но най-важното,рижавите котки са много весели,енергични,активни и темпераментни животни.Всички стопани на такива котки отбелязват ярката им натура,пакостлив нрав и нагъл характер.Най-популярни са рижавите котки със зелени очи,те са ценени още в древността.Хората с рижави коси много обичат да отглеждат рижави котки.

Черни котки

Въпреки суеверията,именно черните котки дишат в гърба на рижавите в нашия хит-парад.Тези животни се смятат за много активни,но неагресивни.Интензивността на пигментния обмен показва високата способност на защитната функция на организма,за прекрасен имунитет и крепко здраве.Във всички времена тези котки били смятани за най-добрите ловци на плъхове и мишки,в градското жилище те добре се справят дори с хлебарките и мухите.

Изображение

Най-популярните черни котки са късокосметите.Козината им притежава невероятен блясък и придава на котката зашеметяващ лъскав вид.Всяка порода,дори и най-здравата,ако е черна и късокосместа изглежда много изискано и изтънчено.А дългокосместите черни котки често "димят" или имат кафяви петна,което не се харесва на всеки.

Изображение Изображение

Благодарение на това,че черните котки винаги веднага изпъкват,те често са победители в изложбите.Въпреки това черните ориенталски,персийски,корниш-рекс или екзотични,рядко украсяват подобни мероприятия.Навярно това е свързано с високите изисквания към чисто черния цвят.

За това,във Великобритания отглеждането на такъв любимец е добър знак.Черните котки живеят там не само в домовете,но и в офисите.А в Шотландия се смята,че случайно влязлата в дома черна котка задължително ще донесе късмет и благополучие на жителите,а стопаните на такъв любимец ще имат много почитатели.

Бели котки

Трето място заемат белите котки.За разлика от своите черни сродници,тези красавци се ценят повече,ако притежават гъста и дълга козина.Най-привилегировано място заемат котките със сини очи.Дълго време се смятало,че почти всички са глухи,но в началото на 1970 год. учените опровергали тази теория.Глухи се оказали само 7% от белите котки с оранжеви очи,и 37% със сини.Останалите прекрасно чуват.Но митовете не се разсейват толкова лесно,за това навярно,белоснежните котки получават само трето място.

Изображение

Важно е да отбележим,че белите губят пред черните по здравословно състояние.Тези животни не трябва дълго да се намират на слънце,защото могат да получат изгаряне.Фелинолозите дори препоръчват да използвате защитни средства от ултравиолетовите лъчи,нанасяйте ги на ушите,носа и устните.Белите котки по-често страдат от рак на кожата,отколкото сродниците им с по-наситени цветове на козината.

Изображение Изображение

Цялата тази ситуация със здравословния баланс уравновесява добрите предзнаменования,свързани с белите котки.В много страни те са предвестник на късмет и символизиращ блестяща светлина.Например, в Япония,това е знак за чистота и съвършенство.

Изображение Изображение

Забавното е, че модата на този вид животни е била въведена от мелничарите,които решили,че белите котки са незабележими за мишките и плъховете на фона на белите чували с брашно.И наистина е било така.Сега сред тях най-популярни са турската ангора,ван и персийските котки.

Трицветни котки

Всички знаем поверието,че трицветната котка носи щастие и повечето от нас го вярват,за това трицветните котки са популярни.Най-любими сред любителите на котки съчетания са черно-рижаво-бяло.Смята се,че бялото е символ на чистота,черното- борба със злия дух; а рижавото- способност да лекува заболявания и да носи злато на стопанина.

Изображение

Повечето стопани на такива животни отбелязват приятелския им характер,приятелско отношение към децата и гостите,милия нрав и дори любов към флирта.В поведението на трицветните котки има и минуси,например,мнозина ги наричат упорити и непослушни.Например,доста трудно е да ги приучите към тоалетната,ако такава котка е избрала неподходящо място за тоалетна,може да ходи там цял живот.Ветеринарите отбелязват,че трицветните котки по-често от останалите се държат агресивно по време на преглед и много лошо реагират на ръчните манипулации от страна на доктора.

Изображение Изображение

Има и тайни при тези малки проклетници,например,практически почти всички притежатели на трицветна козина са женски,а мъжки с такава окраска практически няма.По статистика на 3000 женски се пада по един,но той обикновено е безплоден.Придобиването на такъв любимец се смята за невероятен късмет.

Сини котки

Удивително е,но ако при англичаните сивите котки са в тройката на лидерите,а сините в раздел нелюбими,то руските любители обичат сините цветове.Те се ценят за красотата и дълбочината на цветовете,за невероятното съчетание на синята козина със зелените или оранжеви очи,за техния сив нос и лапи,и преди всичко за илюзията за плюш и кадифе.

Изображение Изображение

Тези котки не се смятат за агресивни или неспокойни,но е възможно това да е така,защото тези разцветки притежават само породистите котки,които никога не са живеели на улицата и не са имали възможността да развиват подобни страни от характера си.Именно за това повечето от тези животни се смятат за тихи,нежни,миролюбиви и флегматични.Но имат и недостатъци в характера.Повечето стопани на сини котки казват,че са независими животни,които често се нуждаят от уединение.Най-популярните носители на тези цветове са руските сини,британските,екзотичните и Nibelungs (не са многобройни).

Мраморни котки

Особеностите на тези животни е рисунъка на светлата козина.На гърба са разположени контрастни паралелни линии,на бедрата- затворени кръгове,на корема-петна,на лапите- кръгове.Най-популярните притежатели на мраморни цветове са британските и американските късокосмести котки.

Изображение Изображение

Трудно е да се определи характера на тези животни,защото притежателите на цветовете са някой определени породи.За това,ако сте решили да си вземете котка с такава козина, в началото прочетете всичко за породата,която сте избрали.

Маска,опашка и ръкавици

Специално въведените цветове колор-пойнт завършва нашия хит-парад.Дословно се превежда като "оцветен връх".
Съвременната гама от тези цветове е около 50 варианта при осем основни цвята.Носителите на такива цветове са много породи- персийски,сиамски,ориенталски,регдол,сноу-шу,невска маскарадна,свещена бирманска.

Изображение

Забавно е,че дори при толкова дълъг списък от различни породи,стопаните на котки с цвят колор-пойнт ги наричат "невероятно мили".Смята се,че тези котки са много доверчиви,дружелюбни и комуникативни.Те се привързват към стопанина си,нуждаят се от неговото внимание и общество,държат се благовъзпитано и никога не омръзват на стопанина.Тези котки са спокойни,но не са лениви.С тях можете да пътувате,те са уравновесени и невзискателни.

Изображение Изображение

Ще се намерят много несъгласни с това,което е написано в статията.Стопаните на рижавите котки ще опровергаят техния буен темперамент,стопаните на сини котки няма да повярват в тяхната независимост и упорство,а влюбените в трицветните ще кажат,че това са най-добрите ученици.
Безусловно всички животни са индивидуални.А най-важното,трябва да ги избирате със сърцето,а не според цветовете.

http://animal.ru/cat/articles/%D0%9D%D0 ... %B5%D1%82/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Котки - Felidae