[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Как да разговаряме с котката
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да разговаряме с котката

Как да разговаряме с котката

Мнениеот meri » Сря Дек 12, 2012 3:12 pm

Практически всички любители на котки се научават да ги разбират.Езика на котките- това са особени звуци и движения на тялото,чрез които се предават желанията и чувствата на животното.

Изображение

Много котки умеят да изпълняват различни команди,прекрасно се отзовават на името си,а вечер са готови дълго време да лежат на вашите колене и да мъркат.Въпреки,че има и такива стопани,които смятат своето животно за глупаво,непослушно,не реагиращо на човешката реч.Според тях за цялостното пребиваване в дома,котката е научила своето име,но не винаги откликва на него.
Защо има толкова различни мнения?

Всички ли котки са способни да разбират човешката реч и да се обучават?

Природата е надарила всички котки с развит мозък и слух.За това те чуват и реагират на човешките команди.Освен това не е толкова сложно да бъдат обучени.

Ако между стопанина и котката отношенията са достатъчно обтегнати,животното няма да иска да общува.Това предполага,че котката не може да научи всяка команда,или не я обучаваме правилно.

На никой не е известно колко думи може да научи котката.Но,ако повтаряте някоя дума,а реакцията на котката винаги е еднаква,значи,че разбира нейното значение.Понякога котката може изобщо да не реагира на вашите думи,и това съвсем не означава,че не чува.Произнесените ласкави думи могат да бъдат приятни на котката.

Изображение

Какви команди може да научи котката?

Ако подходите правилно към въпроса,котката може да запомни много думи.При обучение за главно се смята повторението на командите в еднаква форма.Например,"Отивай да ядеш", е необходимо да произнасяте всеки път,когато се готвите да я храните.След няколко дни животното ще запомни тази фраза и винаги ще тича към купата.Ако смените мястото на думите или произнесете друго словосъчетание,котката няма да ви разбере и няма да реагира изобщо.

Трябва да учите котката на забранителни команди.Задължително трябва да ги повтаряте в моментите,когато животното се кани или вече е извършило нещо забранено.Много е важна вашата интонация.Котката е способна да почувства дори и най-малкото недоволство в човешкия глас.За това не е задължително да крещите на животното,достатъчно е леко да повишите глас,или да смените интонацията.

Може да се получи така,че на вашата първа дума НЕ,реакцията на котката да бъде объркана.Тогава трябва да й обясните,какво изисквате от нея.Обучението на забранителните действия изисква повече време,отколкото поканата да яде.Дори хората запомнят по-добре това,което им е приятно.За това след време котката ще се научи да разбира вашите думи и няма да пакости.

Освен забранителните команди,котката може да научи и разбира и други фрази.Има и такива животни,които подобно на кучетата могат да изпълняват комадите: "седни,стой,застани на лапи" и др.Въпреки,че не е задължително от практична гледна точка.Но търпението и таланта на стопанина могат да подчертаят подобни действия на котката.И това още веднъж доказва,че котките са умни и паметливи същества.

Много често не на всички се удава да достигнат високата летва на взаиморазбиране с домашния си любимец.Но на своето име може да откликне дори и най-"неразбиращото" котенце.Това може да се усвои буквално за два дни.И това не е случайно,защото често го назовават по име,когато го викат за храна.Употребата на храна за котките е един от най-приятните жизнено важни моменти.

Какво име да изберете на котенцето?
Това зависи от вашата фантазия.Котката ще се отзове на всяко име,но въпроса е дали е удобно? По-добре е името да бъде кратко.

Изображение

Езика на котешките жестове

Абсолютно всички чувства и желания на домашния любимец могат да се разберат по движенията.За това те използват главата,очите,мустаците,лапите,опашката,ушите,тялото.Котките винаги съобщават за своите намерения.Ако например,котката проси нещо от стопанина си,тя започва да се докосва до него с лапи с прибрани нокти.А ако сте се скарали на котката за някоя постъпка,тя започва да се облизва.Това означава,че котката е обезпокоена и е объркана.По действията на котката може да се определи много.Дори характера на малкото животно може да се определи по маниера на поведение.

Котките са много умни и съобразителни животни.Понякога дори ни се струва,че разбират какво казваме.Ако искате вашето животно да ви разбира правилно,бъдете искрени с него.

Изображение

За да приучите котенцето към тоалетната,понякога е достатъчно да му покажете необходимото място.За по-сигурно отнесете котенцето в тоалетната след хранене,така бързо ще разбере какво трябва да прави.Ако котенцето игнорира тоалетната,опитайте да намерите друго място за тоалетната,по-скрито.

Изображение

Котката трябва да се приучава към забраните още от самото начало на възпитанието.Ако нещо не трябва,значи никога не може.Котките притежават къса памет,за това е безполезно да се карате на палавото котенце.Ако котенцето е започнало да къса дивана,трябва да му покажете място,където може да си точи ноктите.

Котките са активни и хищни животни.В градските жилища има малко място за скачане и тичане,но във всеки случай е необходимо да играете с котенцето.Котките добре си играят с малки топки и панделки,привързани на летва.

Котката е способна да живее с всякакви домашни животни.Важно е правилно да проведете запознанството,да имате търпение и рзабиране.Ако сте донесли ново животно в дома,първо отделяйте внимание на по-стария жител.Трябва първо него да погалите и нахраните.Купите с храна на различните животни трябва да стоят далече една от друга.Следете животните да не делят нищо.

Изображение

Дали котката ще се разхожда на улицата,решава стопанина.По-добре и по-безопасно е да не пускате котката на улицата.

http://mrhow.ru/1095-kak-vospityvat-koshku.html
http://mrhow.ru/1610-kak-razgovarivat-s-koshkoy.html
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Котки - Felidae