[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Как да галите много нервна котка
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да галите много нервна котка

Как да галите много нервна котка

Мнениеот meri » Сря Май 13, 2015 12:59 pm

Много от нас отглеждат котки. И искат да ги погалят, прегърнат или да притиснат към себе си, но срещат известни трудности, особено с надменните и самоуверени котки. Но има изход.

1.Намерете своята котка.

Ако не я виждате, тя може да се крие. Помнете, че котките могат да проникнат на невъзможни места, така че огледайте навсякъде, дори в най-малките отвори.

2.Когато намерите котката, седнете на най-близката мебел или на пода, но не прекалено близо.
Постарайте се да се разположите така, че да бъдете на едно и също ниво с нея, не трябва да създавате впечатлението, че висите над нея. Можете да я гледате отстрани, но в никакъв случай не трябва да установявате с нея зрителен контакт.

3.Поздравете вашата котка.
Тя може да отреагира различно: да ви гледа, да обърне ухо във вашата посока, да спре, да прекрати своите действия или бавно да се повдигне, протегне и да излезе от стаята.

4.Ако котката излезе от стаята, наблюдавайте нейната опашка.

- Ако опашката е повдигната нагоре, а котката се отдалечава от вас без да бърза, следвайте я. Котката може да се насочи към това място, където ще се чувства комфортно, докато я галите.

- Ако опашката е отпусната или котката изглежда изплашена, спрете, поемете дълбоко дъх и започнете отново от стъпка 1.

5.Ако котката реагира на вас, започнете да се потупвате по коляното и да викате котката с нежен и приятен глас.
Сега котката трябва да ви гледа. Ако тя се обръща, опитайте да издадете странни необичайни звуци, за да спечелите нейното внимание отново.

Изображение

6.Ако котката не ви гледа и изглежда скучаеща, престанете да се потупвате по коляното и бавно се насочете към котката, но не гледайте право в нея.
Иначе тя може да стане, да се протегне и да излезе от стаята.

Изображение

7.Ако котката остане, приближете се към нея, но за сега не я галете.
Позволете й да свикне към това, че вие се намирате толкова близо.

8.Ако котката не се движи все още, бавно преместете своята ръка в нейната посока по пода или покрай стената, но по-ниско от нивото, на което се намира главата на котката.

9.Ако котката все още не излиза, докоснете я по бузата, рамото или ушите и започнете нежно да я галите.

Изображение

10.Ако котката се отстрани, но се обръща към вашата ръка, не прибирайте ръката.
Дайте на котката да я помирише, за да усети вашата миризма и миризмата на своята козина по вашите пръсти. В този момент котката може да се отдръпне от вас, за това не изпускайте възможността да я погалите. Или тя може да потърка буза във вашата ръка, това е подходящ момент, за да започнете да си изяснявате внимателно, къде повече обича вашата котка да я галите. Но тя може и да стане и да излезе от стаята. Ако опашката е повдигната нагоре, следвайте я. Ако опашката е отпусната и котката изглежда изплашена, или ако тя се нахвърля и съска на вас или вашата ръка, върнете се към стъпка 1.

11.Ако сте повторили всички посочени действия няколко пъти, а котката все още става и излиза или се ядосва, върнете се към варианта с мебелите.
Седнете спокойно. Отворете книга, списание, включете компютъра или телевизора и започнете мълчаливо да работите или четете. Занимавайте се с други дела, съсредоточете вашето внимание на нещо друго, без да обръщате никакво внимание на котката. Не е известно как и от къде, тя внезапно може да се появи върху вашата книга или клавиатура.

12.Нежно погалете котката и се постарайте по-бързо да разберете къде и как котката обича, когато я галят или нежно почесват.
Ако котката се отдалечава от вас, дръжте се така, че все едно се радвате на това и накрая се е появила възможност да се занимавате с по-важни дела.

13.Бъдете търпеливи.
Вашата котка задължително ще се появи в центъра на всяко важно дело, с което се заемете, особено ако вие действително я игнорирате по време на своята работа.

Съвети:

- Стойте по-далече от корема от вашата котка- много чувствителен участък кожа. Не е важно колко приятно и сантиментално може да изглежда това, не трябва да се опитвате да почесвате или галите там вашата котка, тъй като това може да я провокира към ухапване, особено нервните или некастрираните котки.

- Помнете, независимо от това, как би изглеждало всичко, вие контролирате ситуациите. Вие купувате храната и котката знае това, но тя също така разбира кога искате да я погалите. Котките не приличат на кучетата: ако вие игнорирате котката, тя в крайна сметка ще се приближи до вас, за да спечели вашето внимание и да покаже своята признателност за това, че вие разбирате нейната необходимост от "лично пространство".

- Бъдете внимателни, галейки котката, когато тя лежи на една страна. Такива ласки могат да й харесат през определено време, но ако тя изведнъж стане и се премести на друго място, дори когато е по-близо, но така, че вие не можете да я достигнете с ръце, това по-скоро означава, че вашата котка е "завършила" с нейния ласкателен сеанс.

- Котките обичат, когато ги галят по горната част на главата, под брадичката, по гърба, и на обратната страна на шията. Придържайте се към тези места, ако искате да предразположите котката към себе си. Не трябва да докосвате лапите, опашката, талията и корема.

- Когато котката започне да се събужда, обикновено е по-спокойна и вероятно ще ви разреши да я докосвате.

- Ако вие сте дали име на своята котка наскоро, тя може и да не реагира на вашия призив. Проверете името от гледната точка на котката. Вие знаете какви звуци издават котките, ако са настроени враждебно. Уверете се, че името, което сте избрали не съдържа съскащи звуци, особено в комбинация със звука "о". Вашата котка може да помисли, че вие я застрашавате или сте разстроени от нещо. Опитайте да използвате такива думи, като "котенце" и "при мен" и наблюдавайте, може да отреагира добре на това, а след това изберете ново име със звуците "ай" и "и" в комбинация със звучни съгласни.

- Не трябва да се страхувате от своята котка. Ако се страхувате, котката ще се страхува повече.

- Ако не се страхувате, че котката може агресивно да отреагира на вашите ласки, галете я така, че вашият палец да бъде насочен перпендикулярно към нейната глава(т.е. на лявата ръка, когато тя лежи на лявата страна, или на дясната ръка, когато тя лежи на дясната си страна). Така котката не само ще бъде по-малко развълнувана, но и вие ще се окажете в по-изгодно положение, ще можете бързо да приберете ръката си, ако изведнъж тя реши да ви удари с лапа.

- Опитайте да почешете котката между лопатките- това е такова място, където те не могат да достигнат, и това им харесва.

- Почакайте докато котката се събуди напълно. Ако котката е уморена, е възможно с радост да ви игнорира и да отиде да спи.

- Можете да опитате да четете, седейки на пода, с всичките си материали пред вас. Вашата котка може да се страхува да скочи към вас на масата.

- Ако сте си взели котката току-що, и тя веднага се е скрила под дивана, оставете я там. Тя ще свикне към обстановката и към вас за няколко дни.

- Опитайте да седнете на тоалетната чиния, оставете вратата на банята отворена. Любопитството на котката непременно ще я доведе при вас.

Предупреждения:

- Ако котката захване ръката ви с нокти, не трябва да отдръпвате ръка назад- на кожата ви ще се появят следи от драскотини. Позволете на котката сама да пусне вашата ръка. Не се учудвайте, ако котката леко ви ухапе или одраска с нокти, когато приближавате ръка към нея. Обикновено котката не хапе много силно, затяга с нокти вашата ръка към своята уста- това означава, че тя си играе с вас.

- Някои котки предполагат, че ако ги галите по корема, значи, вие игриво им предлагате да хапят или драскат вашата ръка.

- Някои котки могат да се превъзбудят и дори да ухапят без предупреждение, ако ги галите прекалено дълго. По-безопасно е да галите само главата, шията или под брадата, ако не сте сигурни какво настроение има котката в дадения момент.

- Котките имат много остри нокти. Понякога играейки, те хапят или бият с лапа вашата ръка и предмишница. Запазете спокойствие и уверено кажете "Спри". Вашата котка ще спре и ще започне да ви гледа. Възползвайте се от този момент, за да махнете ръката си и да я погалите на друго място, продължавайки да установявате връзка помежду си.

- Не се опитвайте да погалите котката, когато тя яде или е заета със своя тоалет, защото може да го възприеме като нахлуване на нейната територия и да ви одраска.

- Възможно е котката да стане прекалено развълнувана заради вашите ласки, причина за това е Синдромът на повишена болезнена чувствителност. Ако коренът на този проблем е в това, че ласките и вчесванията предизвикват болка вместо удоволствие. Съществуват различни методи как можете да помогнете на вашата котка, включително обучение с кликер, повече време за игра и медицински препарати.

- Не трябва да движите прекалено бързо частите от своето тяло пред котката. Тя може да помисли, че движещия се предмет е играчка и ще започне да го напада.

- За галенето по корема: котките защитават тази част на своето тяло, защото тя е тясно свързана с размножаването. Ако искате да погалите котката по корема, дори ако ви се струва, че тя моли за това, по-добре почешете котката под брадата.

- Котките може да харесват масажа на корема, но го възприемат като намеса, проявявана във вид на неприятно гъделичкане.

- Не галете котка, която не се чувства добре.

http://ru.wikihow.com/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Котки - Felidae

cron