[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Защо котката не обича да я галите?
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Защо котката не обича да я галите?

Защо котката не обича да я галите?

Мнениеот meri » Чет Яну 07, 2016 3:48 pm

Изображение

Не толкова често, но се срещат котки, които не обичат докосванията. И ако "подозрителността" на котките към непознати хора може да се разбере и приеме, то невъзможността да погалите собствения си любимец озадачава много хора. Защо котката не понася докосванията? Това поведение е в резултат от една от трите причини:

1.С котката са се отнасяли(или се отнасят)лошо в резултат на което тя се отнася подозрително към хората и по-точно техния стремеж да я погалят.

2.Вие имате работа с подивяла котка, която никога не е била докосвана от човешка ръка, за това докосването за нея е нещо неизвестно.

3.Вашата котка се отнася към този тип котки, които не обичат "прегръдки".

Ако с вашата котка са се отнасяли лошо, веднага прекратете всяко лошо отношение, тъй като е възможно то да продължава още. Ако не успеете да го прекратите във вашия дом, не се опитвайте да превъзпитавате котката. По-добре потърсете за нея друг дом, където ще я обичат.

Как да се отнасяте с котка, която не понася докосване


Какво да правите, ако котката не обича да я галите, да я вчесвате, да я лекувате или да подрязвате нейните нокти?
Към такава котка е добре да се приближавате с кърпа в ръка. Не викайте котката при себе си. Вместо това се приближете към нея уж случайно. Изчакайте няколко секунди, за да се почеше ласкаво, а след това внимателно поставете кърпата под брадичката й така, че все едно поставяте лигавник. Внимателно обърнете краищата на кърпата над раменете й, а след това преминете под тялото. И вие сте увили котката като бебе.

Правете всичко много внимателно. Когато завършите, отделете минутка, за да поговорите нежно с котката. Погалете я ласкаво, а след това бавно я развийте. Ако се държите грубо с нея, по този начин само подготвяте почвата за по-интензивно съпротивление следващия път.

Ако не ви достига нежността от вашия любимец, опитайте да го научите да бъде дружелюбен и да приема ласките без страх или агресия. А за да се научи вашата котка да ви се доверява, трябва да се отнасяте с уважение към нея. Само при това условие животното може да се съгласи на "превъзпитание". Грубата сила не е помощник в това дело. А добрата дума е приятна на котката.

В началото се постарайте да приучите котката да седи спокойно покрай вас. Предлагайте на котката лакомство всеки път, когато тя пожелае да се сгуши наблизо.
Следващата стъпка е да опитате да храните котката не от купата, а от ръка, приближавайте храната все по-близо към себе си. Ако котката открие вашата хитрост и не иска да приема храна при такива условия, не се отчайвайте, а отложете заниманието с 8-12 часа. През това време котката ще огладнее и ще се приближи с по-голям ентусиазъм към вас.

Когато успеете да постигнете това, че животното да седи спокойно на вашите колене, започнете постепенно да включвате и погалвания. Едно за един път. Едно погалване- лакомство, отново едно погалване- лакомство. Не трябва да проявявате нетърпение. Ако изплашите животното с ненужно бързане, вероятно ще трябва да започнете всичко отначало. Ако в даден момент усетите, че котката иска да се отдалечи от вас, позволете й да го направи. Или ако забележите очевидно дружелюбие от страна на котката, отблагодарете й се за доверието с лакомство и прекратете заниманието. Така животното ще знае, че допълнителните усилия от негова страна носят вкусна изгода.

Когато котката привикне към това занимание, започнете да я галите по цялото тяло. Но всеки път се ограничавайте само с един нов елемент на погалване. Ако от първия път искате да погалите котката два пъти, така и направете, но не галете опашката. Само един нов елемент в даден момент.

Търпението и настойчивостта задължително ще донесат успех, главното е да запазите хладнокръвие по време на заниманията и да не изпускате на воля негативните емоции.

Много е важно с котката да запазите спокойствие и хладнокръвие. Някои котки действително не са ръчни, и понякога идват за малко ласки, и се отдалечават на своето любимо място. Котките не са кучета, за тях са важни комфорта и спокойствието във вашия дом. Ако котката разбере, че може да ви се довери, тя след време ще свикне и ще идва при вас да се поласкае. Не трябва да изисквате от котката повече отколкото може да ви даде. Спазвайте суверенитет, обичайте и уважавайте желанието на котката.

http://zoomir61.ru/
http://www.shvaika.info/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Котки - Felidae