[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - 10 съвета за отглеждане на джербили
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

10 съвета за отглеждане на джербили

10 съвета за отглеждане на джербили

Мнениеот meri » Пет Ное 29, 2013 9:12 pm

1.Дръжте джербилите по еднополови двойки- джербилите са социални животни и се нуждаят от компания.

2. Не оставяйте заедно два непознати джербила без контрол. Те задължително ще се сбият. Два джербила, разделени за повече от 24-часа са чужди и се нуждаят от запознанство. И никога не давайте на джербилите да играят с хамстери, мишки и други любимци, които могат да нанесат вреда на джербилите или на които джербилите могат да нанесат вреда.

3. Проверявайте поилката всеки ден, в нея винаги трябва да има вода.

4.Следете за състава на сместа, с която храните. Тя не трябва да съдържа много семена (от тях могат да надебелеят). Не давайте зеле, грозде, цитруси, защото те са вредни за стомаха.

5.Давайте по-големи играчки. За играчка могат да служат: картон, клони, специални играчки, за гризачи или птици. Джербилите трябва да ядат твърда храна- парчета изсушен хляб и др. Това е необходимо не само за развлечение, но и за да гризат нещо, за да изтриват зъбите си. При всички гризачи зъбите растат през целия им живот.

6.Не дръжте клетката с джербилите под преки слънчеви лъчи. Поставете им някаква кутия или къщичка, за да могат да почиват и да се крият.

7.Винаги следете клетката да бъде плътно затворена и заключена. Тези животни са големи любители да лазят навсякъде и са отлични скачачи.

8. Не дръжте джербилите за опашките. Можете да навредите. Не се препоръчва да поставяте в клетката колело с хоризонтална напречна греда, защото могат да заклещят лапата или опашката.

Защо не трябва да хващате джербила за опашката?
Джербилите, както и много други гризачи, имат тенденцията да откъсват опашките си или кожата на опашката, когато ги нападне хищник и ги хване за опашката. Това дава възможност на джербилите да оцелеят. За това, когато хванете джербила за опашката, може да се прояви инстинкта за самосъхранение и той да остане с половин опашка или повредена опашка.

9.Използвайте като пълнител дървесни стърготини, специален пълнител за гризачи, или пълнител за котки на дървесна основа. Не се препоръчва да използвате иглолистна дървесина, заради специфичната миризма и масла. За да могат животните да си направят гнездо, поставете им сено или парче хартия. Не поставяйте памук, вълна, мохер и др. влакнести материали, защото джербилите ще се заплетат в тях и ще си наранят лапите. Не използвайте за пълнител котешки пълнител на глинена основа, защото джербилите имат навик да изпробват всичко със зъби и могат да се отровят.

10. Почиствайте клетката веднъж на 1-2 седмици с топла вода. Веднъж в месеца е желателно да я дезинфекцирате.

http://gerbils-world.at.ua/index/0-32
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: 10 съвета за отглеждане на джербили

Мнениеот Jus7_me » Съб Ное 30, 2013 11:38 am

Невероятни животинки.
Едно от най-хубавите неща при тях е ,че могат да свикнат с човека и това стане ли - и следа от одраскване даже няма да имате.

Моите винаги са обичали ролата от тоалетната хартия /понякога се завират вътре...нямате си и на идея на какво са способни.Провират се почти навсякъде/.
А за къщички...гледайте да не е пластмасова /като примерно иглутата за хамстер/ защото ще го изгризат като нищо.Същото важи и за купички,ако ще им слагате.
Аз винаги съм ги гледала в аквариум..веднъж я пуснах моята в една клетка да видя как ще реагира...тя издивя /но и при самия аквариум си имаше 1 на което можеше да се катери,а и тя излизаше на горния рафт..така си бе научена и там си ходеше и после се прибираше (слава на богу) ,че съм имала случай и на избягал джербил и дори Ада на Данте бледнее под това да хванеш мишока :ag:

За това с опашките за първи път го чувам честно..понеже навсякъде съм чела,че там трябва да се хващат.Пък и с някои е доста трудно...последната ми джербилка изобщо не даваше да я доближат...с нея бе танц на смъртта за да я уловиш и извадиш,и все пак който си вземе такова животинче /по възможност 2.те обичат да си имат компания/ няма да съжалява. :ay:
Аватар
Jus7_me
Животинче с въпрос
 
Мнения: 29
Регистриран на: Пет Ное 01, 2013 9:17 pm


Назад към Гризачи - Rodentia

cron