[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Захарна т. катерица - изкуствено хранене на малките- 6 част
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Захарна т. катерица - изкуствено хранене на малките- 6 част

Захарна т. катерица - изкуствено хранене на малките- 6 част

Мнениеот meri » Съб Май 03, 2014 9:15 am

Кога трябва да вземете децата от родителите, кога е по-добре да ги оставите с тях и само да ги дохранвате допълнително?

Можем само да споделим обща информация, всеки случай е индивидуален. Това решение не е за тези, които могат да се отнасят лекомислено: преди да вземете бебетата от родителите, трябва да запомните едно: ние никога няма да се справим по-добре от майката-природа. Ако не сте сигурни, че постъпвате по най-добрия начин, взимайте децата в млада възраст от родителите, тогава нека майката-природа вземе решението вместо вас.

Помнете: с изкуственото хранене бебетата губят не само възможността да се научат от възрастните на това, че са захарни катерици- но лишавайки се от майчино мляко, те получават сериозно отслабена имунна система.

Изкуствено хранените бебета могат да изостанат от растежа и размерите, от тези които са хранени с майчино мляко и техният имунитет може да се окаже по-слаб. Но понякога просто нямате друг изход и изкуственото хранене е наложително.

Няма нищо необичайно стопаните да изпаднат в паника, осъзнавайки, че техните животни очакват бебета.
Това е интересен период, но е и период на вълнения и опасения, че не всичко ще премине както трябва.

Ако у вас живеят некастриран мъжки и женска, трябва да изберете режим на хранене, съобразен с размножаването, дори и в случай, ако тази двойка все още не е имала потомство.

Когато забележите в торбата или извън нея малки, не променяйте нищо в бита на животните. Не се препоръчват никакви промени, включително промяна в диетата, клетката или преместване в друго помещение. Помнете: промените са стрес, а в периода на размножаване е жизнено важно да поддържате нивото на стрес на ниско ниво.
Намалете шума, избягвайте да ги държите в ръце, не правете нищо, което може да навреди на животните. Най-надеждния способ да избегнете ситуации, когато бебетата ще се окажат изоставени, това е да избягвате промени. Захарните катерици са много впечатлителни и чувствителни, ако усетят заплаха, могат да изядат малките си. За захарните катерици това е нехарактерно, но не изкушавайте съдбата!

Понякога дори при правилно хранене, ниско ниво на стрес и липса на промени в живота им, може да се случи нещастие. Когато бебетата са загубили майка си, е напълно естествено решението за изкуствено хранене. Не е лошо да имате предвид този метод, от момента, когато забележите, че животните очакват потомство. Това се случва без предупреждение, така че бъдете готови, не винаги ще можете да намерите всичко необходимо бързо, може да се случи посред нощ.

Взимайте решение за изкуствено хранене, когато майката се е отказала напълно от бебетата. Трябва да се замислите за последиците и да не правите прибързани изводи.
Какво може да се случи, ако майката изостави бебетата?
Първо, няма нищо необичайно в това, че майката от ранна възраст оставя бебетата сами в гнездото. В такива случаи бащата остава с тях. Понякога бащата остава с тях, но понякога може да се присъедини към майката. Обикновено това продължава около 5-10 мин. и става все по-дълго с израстването на малките. Ако малките са на една седмица, родителите ги оставят за половин час, ако малките са на 4 седмици, не трябва да се вълнувате особено.

Ние сме решили, че това е повод за безпокойство, какво да правим?


Първо, трябва внимателно да огледате бебетата. Не изглеждат ли слаби и кокалести? Това е трудно да се определи, ако по-рано никога не сте се сблъсквали с бебета, ако при малките се напипват ребрата, имате сериозен повод за безпокойство. Ако децата не изглеждат слаби или кокалести, това означава, че те получават достатъчно мляко от майката.

Тук има една уловка: не се поддавайте на нея. Ако едно от бебетата може да се смята за "изоставено", или по-лошо, било е убито и изядено, това не означава, че същото ще се случи и с другото. Преди да вземете решение огледайте бебетата поотделно. Ситуацията е по-очевидна, ако видите че едно от бебетата е по-голямо от другото, по-охранено. Възможно е с второто бебе това да не е така- а в природата естествения подбор е насочен към оцеляването на по-силните и приспособени.

Ако се сблъскате с такава ситуация, ви предстои сложно решение. Има вероятност, да прекарете много безсъни нощи, опитвайки се да спасите бебето, което ще живее още няколко дни, седмици или месеци, но след това ще умре. Това е много тежка и болезнена ситуация: хранейки малкото вие се привързвате към него.

Ако видите на носа или муцуната на бебето драскотина и струпеи, знайте: вие сте се сблъскали със ситуация, когато бебето ще бъде убито и изядено. Трябва да реагирате бързо. Може би е необходима вашата незабавна намеса, за да му спасите живота.
Малките могат да бъдат убити или отблъснати в първите 7-10 дни след излизане от торбата, но това може да се случи и по-късно. Много е тъжно да загубите бебе, което е станало на 4-5 седмици. Подобни ситуации са по-редки, но се случват. И ако първите няколко седмици са преминали спокойно, няма за какво да се вълнувате.

Да предположим, че сте взели решение да се намесите и да вземете бебето от родителите.
Не забравяйте: колкото са по-млади бебетата, които сте решили да храните изкуствено, толкова по-тежко се отглеждат. За това, ако видите че на бебето не достига храна, и това ясно се вижда по външните признаци, но родителите се грижат добре за него, не го взимайте, а му давайте допълнително хранене. По много причини е по-добре децата да останат с родителите: те ги топлят и почистват, стимулират изпражненията и уринирането, а впоследствие дават възможност на младите животни да усвоят навиците за самостоятелно хранене и поведение в колектива на себеподобни.

Вземайки върху себе си тези отговорности, това е тежко изпитание, което няма да можете да изпълните за малкото, колкото и да се стараете.

Ако видите, че малкото през цялото време се опитва да изпълзи от гнездото или къщичката, или ако имате усещането, че го гонят от там, значи вие сте се сблъскали с още една ситуация, която изисква бързо решение. Обикновено такива малки са по-активни от своите връстници.

Това се случва, защото децата изпитват силен глад или се опитват самостоятелно да намерят източник на храна, или са хиперактивни толкова много, че това дразни родителите им и те наистина започват да ги гонят от гнездото. И пред нас отново е ситуация, която е породена от природни механизми. Възможно е при липсата на забележими признаци, нещо да не е наред с тези бебета. В тези случаи, когато бебетата са две, и с едното от тях родителите общуват нормално, а второто по-често се оказва извън гнездото, се предполага, че проблемът е в детето, а не в неговата майка. В този случай имаме ситуация с повишен риск.

Мога да кажа, че тези бебета могат по-лесно да се спасят, отколкото тези, от които се отказват родителите. С отблъснатите бебета е по-голяма вероятноста те да са болни или да притежават незабележими дефекти. Очевидно е също, че колкото са по-големи, толкова са по-големи шансовете да излизат. Ако децата имат възможност да живеят няколко дни по-далече от родителите, това съществено повишава техният шанс.

Когато решението за изкуствено хранене е взето, трябва сами да съставите рецепта за хранене и да започнете хранене- денонощно.

Да поговорим за сурогатното майчинство. Не се опитвайте да поставите бебето в друга клетка, където се намира кърмеща женска, с надеждата че тя ще приеме бебето като свое. Рискът е много голям, женската или ще го игнорира, или ще му навреди. Не се опитвайте да създавате изкуствено подобна ситуация.

Ще започнем с хранителната смес. Ние постигнахме успехи с модифицирана детска смес BML. Използването на заместителя (Arnold's Choice Possum Milk Replacer) без никакви добавки не дава добри резултати.

Рецепти за изкуствено хранене на бебетата:

В блендер смесете следните компоненти:
- 1/2 чашка мед(не използвайте мед, не преминал обработка, вземете мед, купен в магазина)
- 1 яйце, сварено твърдо и почистено от черупката
- 1/4 чашка ябълков сок

Добре смесете, след това добавете към сместа:

- 120 гр готова смес сок с кисело мляко от фирмата Gerber- плодова смес или банан; ако нямате готова смес, може да смесите в равни пропорции обикновено кисело мляко и плодов сок
- 1 чаена лъжичка витамини Vionate

Отново смесете до еднородна смес, след това добавете:

- 2 чаени лъжички минерална добавка Rep-Cal Calcium без фосфор с вит.Д3
- 70 гр пилешко пюре от фирмите Heinz, Gerber или Beech&Nut
- 50 гр детско пюре от сладък картоф
- 1/2 чашка сухи зърнени детски храни- смесени или овесени, от фирмите Heinz или Gerber, може и оризови
- 2 супени лъжички заместител на млякото "Arnold's Choice Possum Milk Replacer"

Смесете всички компоненти до еднородна смес.

Готовата смес трябва да се замрази във форми за лед. В хладилника сместа бързо се разваля, за това правете толкова, колкото ви е необходимо за настоящия момент.
В допълнение към основната смес купете бутилка питейна вода и преди използване я разредете с готовата смес в съотношение 50/50. Използвайте чисто бурканче от детска храна. Поставете в бурканчето един кубик смес и я залейте със същото количество вода. Съхранявайте в хладилник не повече от 12 часа.

Бебета на възраст 0-7 дни се хранят на всеки два часа, използва се спринцовка със срязан под ъгъл "нос". Малките животни не могат да сучат сместа от бутилката. Ще трябва да ги храните по капка смес направо в устата, в никакъв случай не прилагайте сила. Малкото може леко да се задави, ако го храните насила, течността може да попадне в белите дробове.
Не бързайте с храненето. За да нахраните едно бебе с достатъчно количество храна, може да са необходими не по-малко от 15-20 минути. Докато бебетата са толкова малки, не можете да ги прехраните. Какво количество трябва да изяде бебето наведнъж, идеално би било това количество да се колелира с теглото в този момент, но смятаме, че 1-2 кубика е прекрасен резултат. Понякога дори 1/2 кубика не е лошо, особено ако изяжда повече; трябва да имате предвид факта, че в различно време малките изяждат различно количество храна, така че не променяйте разписанието на храненията.
Ако бебето всеки път изяжда по-малко от 1/2 кубика смес, това е лош знак.

Още един важен фактор- температура на сместа. Ако сместа е прекалено топла или прекалено студена, бебето ще яде по-малко. Оптимална е телесната температура, а температурата на захарните катерици не се различава много от нашата.
Използвайте две спринцовки при хранене: поставете до вас чашка с вода с необходимата температура, така че едната спринцовка със сместа да се затопля, докато използвате другата за хранене, а след това сменяйте местата.

Оцеляването на малките не се свежда само до храненето. Майката ги почиства и стимулира да отделят урина и фекалии. Ако само дохранвате допълнително малкото, след хранене го върнете в гнездото при родителите. Но, ако се грижите изцяло за малкото, стимулирането и почистването на козината са ваше задължение.
Ще разберете, че бебето е сито, когато върху него има повече смес, отколкото е изяло. Малкото започва да изплюва сместа в резултат на което цялата муцунка ще бъде лепкава и изцапана. Използвайте салфетки за "лигавник". Навлажнете края на салфетката в топла вода и внимателно обършете малкото. Сега бебето е чисто- но влажно, значи лесно може да замръзне, така че ще трябва да го избършете до сухо. Трябва бързо и почти без натиск да масажирате отделителния орган- малка "подутина" около основата на опашката, за да стимулирате отделяне на урина и фекалии. Малките трябва да се облекчават след всяко хранене.

Обърнете внимание на консистенцията на фекалиите. Ако те са твърди и сухи, малкото се нуждае от повече течности. Можете да давате вода след всяко хранене или да добавите вода в хранителната смес. Ако фекалиите са воднисти, намалете колочеството вода, добавена в сместа. При течни изпражнения бързо настъпва обезводняване, ако обръщате внимание на изпражненията, това ще ви помогне да изберете правилна консистенция за хранителната смес. Бъдете внимателни при стимулиране на отделителните органи, за да не започне раздразнение.

Следващият важен момент е как да затоплите малкото. За това ще ви трябва инкубатор. Малките захарни катерици не могат да регулират телесната си температура, и лесно замръзват. За инкубатор може да се използва малък пластмасов аквариум, под който от едната страна се поставя електрическа грейка. Много е важно грейката да бъде поставена само под половината инкубатор, за да бъде топла и по-студената страна. При такова устройство на инкубатора бебето само ще може да избере по-комфортно за него място.

Въпреки, че две бебетата се хранят по-дълго от едно, физическият контакт е много важен за оцеляването. Ако имате две бебетата, през нощта те могат да спят, притиснати едно към друго, а през това време вие можете да почивате. Ако имате едно бебе, постарайте се да го носите при себе си колкото може повече.
Ние лично сме виждали млади животни, на възраст 1-2 седмици да се опитват да се хранят самостоятелно. Оставяме по малко хранителна смес в инкубатора, в капачка от бурканче. Малкото, което опитва да се храни самостоятелно в толкова млада възраст, има добри шансове да оцелее, дайте му шанс. Трябва да ви предупредим, че малко, което успява да се научи да яде самостоятелно в първите седмици от живота си, се изкачва на покрива и се изцапва от сместа, вие трябва да бъдете наблизо, за да му помогнете да се почисти.

Изкуствено хранените бебетата често страдат от опадане на козината. Те трудно се хранят, не може да се гарантира, че те са яли самостоятелно без да се намажат в хранителна смес. Постарайте се да ги държите сухи и чисти, и нека опадането на козината не ви тревожи: тя ще порасне отново. В този период вашата основна грижа е да запазите бебето живо и здраво.
Трябва да следите има ли признаци на обезводняване. Много е тъжно да откриете обезводняване при бебе, когато всичко върви добре. Обезводняването може да доведе до смърт, ако веднага не вземете мерки. Можете да го предовратите, ако след всяко хранене давате по малко Pedialyte, разредено с вода в съотношение 50:50. За да проверите дали не е запонало обезводняване, леко прищипете кожата на гърба или на сакрума. Кожата трябва да се изправи, ако стои като "къщичка" значи бебето е обзводнено.

Захарните катерици не могат да се хранят като кученцата и котенцата от бутилка със зърно. Ще трябва да им позволите да облизват хранителната смес от върха на спринцовката и да се надявате, че ще преглътнат това, което е попаднало в устата им. Бъдете търпеливи. Тези, които са успели да преодолеят всички трудности накрая получават чудесни животни. Между малките и този, който ги отглежда възниква тясна привързаност: вие винаги ще останете "сурогатна майка" за това животно.

Ако вашите надежди не се оправдаят, знайте, че сте направили всичко възможно. Понякога можем да помогнем на природата, но не можем да котролираме резултатите на нашите усилия. На крайния резултат влияят множество фактори. Изоставените животни имат здравословни проблеми, които не можем да остраним.

При някои женски проблемите с изоставяне на малките възникват постоянно. Ако женската е изоставила едно от две деца, все още има надежда, но ако тя изоставя всички бебета, тогава в бъдеще тази ситуация ще възниква отново.
Вземете решение и действайте бързо: проблема изисква радикално решение. Дайте още един шанс на женската, - и ако вашите надежди не се оправдаят, изключете я от развъждане.

Повечето хора отглеждат само една двойка, и може да им се стори нормално да разделят мъжкия и женската, за да контролират раждаемостта. Това решение не е никаква гаранция за това, че женската няма да има поредното потомство, вие създавате ситуация на силен стрес както за женската, така и за мъжкия, принудени да живеят в самота. В този случай се замислете за кастрация на мъжкия, или ако имате повече от едно животно, поставете мъжкия отделно, и женската-отделно. Независимо какъв вариант ще изберете, предприемете мерки за предовратяване на потомство при тази женска. В противен случай отново може да имате изоставени, убити или изядени бебета.

Как да затоплите замръзнало бебе

Ако бебето замръзне, няма да има сили да яде. Затоплете одеялце от флис за няколко секунди в микровълнова печка, то трябва да бъде топло, не горещо на пипане. Завийте малкото в одеялцето и го дръжте до сърцето си, ако е възможно, поставете го на гърдите си под дрехите. След пет минути проверете дали се е затоплило. Възможно е да ви се наложи периодично да затопляте одеялцето. Когато малкото се затопли, опитайте да го нахраните.

Хранене на бебе от първия ден до две седмици

В тази възраст малкото ще яде малко, но постоянно. Помнете: преди да нахраните малкото, се уверете че му е топло, иначе няма да яде. Трябва да храните малкото на всеки час денонощно за две седмици. Когато малкото огладнее започва да крещи.
Завийте малкото в одеялце, оставете свободна само главата и предните лапи. Внимателно го дръжте с едната ръка, капнете по една капка смес на устата му. Не се опитвайте да поставяте "зърно" в устата на малкото. След като оближе първата капка, капнете още една и така докато не се наяде.
На тази възраст изяжда около 0,3- 0,5 мл смес.
Когато малкото се нахрани, помогнете да облекчи стомаха и пикочния мехур. Навлажнете памучен тампон и внимателно масажирайте клоаката. Внимателно изтрийте муцуната, почистете остатъците храна. Възможно е да се наложи да почистите остатъците смес от гърдите и лапите на малкото с памучен тампон.
Урината на малкото е прозрачна, а фекалиите имат кафяво-оранжев цвят и мека консистенция (до 5 седмична възраст).

Хранене на бебе на възраст 2-4 седмици

На тази възраст техниката на хранене не се променя, но малкото трябва да изяжда от 0,5 до 1 мл смес за всяко хранене. Хранете го денонощно с интервал около 2 часа. На тази възраст малкото уринира по време на пиене, по време на хранене трябва да поставите сгъната салфетка на клоаката, за да попива урината.

Хранене на бебе на възраст 4-6 седмици

На тази възраст малкото ще изяжда от 1 до 2 мл смес. Хранете го на всеки 3-4 часа. Сега вече е способно да уринира самостоятелно. Може да опитате да давате храната в малка чиния: поставете чинията на книжна салфетка, която ще попива течността и урината, налейте в чинията 1-2 чаени лъжички смес. Ако малкото не започне веднага да яде, опитайте да приближите муцуната му към храната така, че да намокрите устата. Близвайки от сместа, е възможно да започне да яде самостоятелно. При този метод на хранене малкото се цапа. Това е нормално поведение. Почистете кожата от остатъците храна.

Хранене на бебе на възраст 6-8 седмици

Възрастта 6-8 седмици е завършващият период, след който малкото престава да се храни с майчино мляко. На тази възраст то се изхожда самостоятелно. Израства нормална козина, а опашката постепенно става пухкава.
В този период можете да преместите малкото от инкубатора в клетката. Ако на дъното на клетката има подвижна решетка, махнете я. Постелете на пода няколко слоя флис, поставете мека играчка, за да играе с нея и да спи до нея. Можете да поставите под дъното на клетката електрическа грейка, завита в няколко слоя тъкан, включена на малка мощност.

На тази възраст може да разнообразите диетата на малкото. Купете различна плодово-зеленчукова детска храна. Смесете в равни части детско хранене със сместа, с която сте хранили малкото, или със смес BML за бебета. Всяка вечер давайте на малкото по избор два различни вида детско хранене със сместа, за да избере това, което иска. Неизползваната детска храна съхранявайте в хладилника. Но по-вероятно половината от детската храна ще трябва да изхвърляте, защото дори в хладилника не може да се съхранява повече от две седмици, за това купувайте малки бурканчета. Всяка сутрин почиствайте купичката от остатъците храна. През деня не трябва да храните малкото. Постепенно започнете да му давате твърда храна.

Рецепти за смеси

Съществуват два варианта на смеси за хранене на бебетата. Ако вашите възрастни животни се хранят със смес BML (Bourbon's Modified Leadbeater's Mix), вероятно ще храните малкото с детския вариант на тази смес. Също така може да използвате Gliderade.
На най-малките бебета в детската смес BML може да добавяте Pedialyte или Liquilyte в съотношение 50/50, за да не страда малкото от обезводняване.

Смеси

Смесете до състояние на хомогенна маса следните компоненти:
- 1,5 супени лъжички Pedialyte без ароматизатори или LiquiLyte на фирмата Gerber
- 0,5 супена лъжичка ябълков сок
- 1/2 чаена лъжичка Gliderade или прахообразен нектар за лори (Lorikeet Nectar) - не е задължително
- 1/2 чаена лъжичка сухо мляко Booster Milk (или заместител на млякото Wambaroo®, или заместител на кучешко мляко Esbilac)
- 1 чаена лъжичка сухи зърнени детски храни

Това количество е изчислено за новородено бебе
Бебе, прекалено рано появило се от торбата, не трябва да получава зърнени храни
За бебе на 2-4 седмици - 1 1/2 чаени лъжички
За бебе на 4-6 седмици- 2 чаени лъжички
За бебе на 6-8 седмици- 1 супена лъжичка.

Не използвайте смес за хранене на котенца, тя съдържа много лактоза, която не се усвоява от малките захарни катерици и може да причини метеоризъм.

Как да усторите инкубатор

За устройството на инкубатора ще ви трябва:
- аквариум от 38 литра с мрежесто покритие
- малък (20х20 см) нагревател за влечуги Heat Wave® от компанията ExoTerra®
- контейнер с покрив Rubbermaid® от 7,5 л
- електрическа грейка
- 2 големи хавлиени кърпи
- термометър за аквариум Fluker’s®
- ръчна пръскачка за растения с вода
- кърпа за ръце
- малка мека играчка
- 12 малки флисови одеяла
- 12 големи флисови одеяла
можете да направите тези одеяла самостоятелно, купете 2 метра флис и го срежете на парчета с необходимия размер. Обшийте краищата на тъканта задължително.

Съществуват два типа инкубатори, които можете сами да направите, а при необходимост съберете предварително, за да е готов.

1.Вземете малък нагревател за влечуги(следвайте инструкциите на опаковката) и го поставете под дъното на аквариума(но не в центъра). По този начин в инкубатора ще се поддържа температура 29-32 С. Или пробийте 20-25 дупки в капака на контейнера. Сложете заедно две хавлии, поставете в центъра електрическа възглавница и я звийте така, че отдолу кърпите да бъдат подредени на два слоя, а отгоре- четири. Поставете контейнера на върха на кърпите.

2.Поставете термометър вътре в аквариума, в долната му част, там където се намира нагревателя. Или поставете термометъра вътре в центъра на контейнера.
Това ще ви позволи да следите температурата в долната част на инкубатора. Температурата не трябва да се повишава повече от 32 С.

3.С помощта на пръскачка овлажнете с вода едно малко одеяло от флис и го поставете в тази част на инкубатора, където е разположен нагревателя. Одеялото трябва да се овлажнява на всеки 8 часа, за да поддържате влажността в инкубатора на необходимото ниво, кожата на бебето не трябва да преизсъхва.

4.Постелете пода на инкубатора с голямо одеяло от флис (2-3 слоя), покрийте влажното одеяло. Това ще предпази бебето от прегряване и изгаряне.

5.Поставете в ъгъла на инкубатора мека играчка.

6.Във всеки от трите свободни ъгъла на инкубатора поставете по едно малко одеяло от флис.

Когато ви е необходимо да се възползвате от инкубатора:
1.Включете нагревателя или грейката, грейката се включва на минимална температура.
2.Завийте бебето в малко флисово одеяло, поставете го в инкубатора, близо до центъра.
3.Затворете капака на инкубатора.
4.За да предпазите малкото от течение, можете да покриете инкубатора отгоре с кърпа за ръце.

http://www.chidlowmarsupialhospital.org ... m_joey.JPG

http://www.chidlowmarsupialhospital.org ... possum.JPG

http://www.youtube.com/watch?v=U3GXXFPsrik

http://www.youtube.com/watch?v=ApgDlqVIiKo

http://possumov.net//
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Гризачи - Rodentia

cron