[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Захарна торбеста летяща катерица и децата- 9 част
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Захарна торбеста летяща катерица и децата- 9 част

Захарна торбеста летяща катерица и децата- 9 част

Мнениеот meri » Нед Май 11, 2014 9:41 am

Захарните катерици и децата

Изображение

Захарните катерици са екзотични животни, които изискват екзотични грижи. Не всички възрастни, купуващи захарни катерици за своя дом се отнасят към този проблем с необходимото внимание. Много продавачи на захарни катерици, за да продадат малките, наричат отглеждането на това животно безпроблемно и лесно. Не говорят за продължителността на привикване и приучаване, особеностите на отглеждане и хранене. В резултат на такава дезинформация, родителите купуват захарни катерици за децата, и в резултат след време започват да се отървават от животното.
За това ОТГОВОРНОСТТА за отглеждането, грижите, приучаването и храненето трябва да бъде отговорност на възрастния човек, не на детето, особено малкото.

Няколко главни причини, поради които захарните катерици не се препоръчват за по-малки деца и деца на средна възраст.

1. Приучаването на някои бебета захарни катерици може да отнеме няколко дни, а за други са необходими няколко месеца. Ако във вашия дом попадне възрастно животно, понякога приучаването продължава и година. Колкото повече стопани смени животното, толкова по-трудно можете да изградите контакт с него, особено ако предишните стопани не са се занимавали с него. Децата нямат целеустременост за продължително време и бързо превключват своето внимание на други, по-контактни животни. За захарната катерица е много важно постоянното местообитание.

2. Захарните катерици могат да хапят. Ухапванията се различават. Обикновено хапят пръстите на ръцете, но ако ги изплашите, ухапването може да бъде много болезнено. Ако детето е ухапано от животното, то детето ще започне да избягва бъдещите контакти с него. Малките или по-големите деца не могат да бъдат търпеливи с животното и да му посветят достатъчно време за приучаване. В резултат, животното ще седи в клетката без никакво внимание.

3.Храненето на захарните катерици не е толкова просто, както можете да си представите. За да доближите диетата към природното хранене, трябва да сменяте продуктите ежедневно. По този начин с покупката на продуктите трябва да се занимава възрастен човек, но не и дете. Нарязването на плодовете и зеленчуците, използването на блендер за смилане на храната, варенето на някои продукти, всичко това може да бъде опасно за детето. Децата могат да заминат във ваканция, или да забравят да нахранят животното няколко дни, а захарните катерици не издържат гладуване заради малкия си размер.

4.Захарните катерици имат много остри нокти, оставящи драскотини при контакт, както при играта с котенцата. Децата има чувствителна кожа и могат да се появят обриви и раздразнение на тези места. Изрязването на нотките на захарната катерица леко ще смекчи този проблем. Но не всички животни позволяват на възрастните, да не говорим за децата, да извършват тази процедура. Те ще се дърпат и хапят. Изрязването на ноктите е желателно да се провежда от двама възрастни. Или да използвате услугата на ветеринар.

5.Миризмата, която изпускат захарните катерици е достатъчно своеобразна. А децата имат остро по- обоняние от възрастните. Миризма издават както мъжките, така и женските. Мъжките миришат по-силно заради голямото количество жлези по тялото им. Мъжките имат жлези на главата, гърдите и около ануса, женските- само около ануса.

6. Трябва да имате предвид нощния шум, които произвеждат захарните катерици. За това внимателно обмислете мястото за поставяне на клетката. Спалнята не подхожда за жилище на захарната катерица. Децата не могат да контактуват с животното късно вечер и през нощта, те трябва да спят тогава.

7.Трябва да помните за интересите на захарните катерици през деня, когато хората бодърствуват, а те почиват. През деня за захарните катерици е противопоказна силната музика, видеоигри, радио, телевизия. Животните имат много лек сън. Постоянният стрес през деня заради шума в стаята може да доведе до заболявания.

8.При покупка на захарна катерица трябва да имате предвид тяхната продължителност на живот, която в плен средно е 5-7 години. При някои стопани дори живеят до 10-15 години. Това е много дълъг период от време, през който децата порастват, завършват училище, отиват да учат, заминават. Отсъствието или смяната на стопанина оказват влияние на емоционалното състояние на животното.

http://possum.ucoz.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Гризачи - Rodentia