[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Основни грешки при отглеждането на морско свинче
Страница 1 от 1

Основни грешки при отглеждането на морско свинче

МнениеПубликувано на: Пет Май 15, 2015 8:36 pm
от meri
или как да "убиете" морското свинче, с помощта на естествени причини...

Това, разбира се е шега, никой не иска да убива своето животно. Но ако знаете грешките, които можете да извършите при отглеждането на морското свинче, ще можете да продължите неговия живот.


Изображение


1.Не смятайте, че ако харчите много пари за отглеждането на морското свинче, това означава, че проявявате добра грижа за него.
Или, че всички продаващи се в зоомагазина аксесоари и продукти за вашия любимец- са добри и полезни. Например, поводът за морско свинче. Да, възможно е това да е забавна, но не е добра идея. Дори, ако вашето свинче изглежда стилно и модерно с такъв аксесоар, няма да му даде нищо полезно.

Необходим урок: Морските свинчета имат много слаб гръбначен стълб и тънки кости, които не издържат натоварването, създавано от повода и сбруята.

2.Използването на бягащо колело. Морското свинче не е хамстер, въздържайте се от покупката на бягащо колело. Освен това, свинчето едва ли ще се интересува от колелото.

Необходим урок: Морските свинчета имат много слаб гръбначен стълб и тънки кости, които не понасят натоварването, създавано от бягащото колело.

3.Разхождане на свинчето под преките слънчеви лъчи в горещ летен ден. Не смятайте, че свинчетата ще правят слънчеви бани- те предпочитат уединените тъмни места.

Необходим урок: Морските свинчета не понасят горещините и могат лесно да получат топлинен удар.

4.Морското свинче само. В този случай ще ви бъде по-лесно и евтино да го отглеждате, да почиствате клетката. Но помислете сами, нима бихте искали да бъдете изолирани през целия си живот без никакво общуване със себеподобни, а вместо това с вас да говори великан, от време на време да поставя храна във вашата клетка, да ви взима в своите големи ръце?

Необходим урок: Морските свинчета са социални (стадни) животни. Те се нуждаят от компания и това за тях не е персонален избор, а наследственост.

5.Малка клетка. Вие смятате, че малката клетка заема по-малко място и изисква по-малко внимание? От една страна това е така, но не ви съветваме да заселвате за постоянно свинчето в малка клетка.

Необходим урок: Малките клетки не допринасят за добра циркулация на въздуха, но допринасят за появата на безпорядък. Те трябва да се почистват по-често от големите клетки. Те са вредни за животното, тъй като го принуждават да води по-неподвижен живот, което оказва влияние на неговото здравословно състояние. Морските свинчета се нуждаят от голямо жизнено пространство, защото самите те не са малки.

6.Неправилно хранене. Не трябва да давате на свинчето човешка храна или продукти, които не са безопасни за него. Не давайте като минерална добавка камъни, не използвайте сол.

Необходим урок: Осведомете се с какво може да храните свинчето, и с какво не може.

7.Липсата на свежо сено и свежа вода в режим 24/7. Ако не разбирате, че това е грешка, моля прочетете статията за хранене на морските свинчета.

Необходим урок: Морските свинчета трябва да имат денонощен достъп до вода и храна, трева или сено задължително трябва да присъстват в диетата. По този начин те сами ще регулират своето храносмилане и размера на зъбите.

8.Недостиг на витамин С. Ежедневната диета задължително трябва да удовлетворява нуждите на свинчето от вит.С.

Необходим урок:Осигурете вит.С с помощта на натурална храна, а не чрез цветни изкуствени добавки от зоомагазините.

9.Изкуствени хранителни добавки (особено във водата). Изкуствените добавки са лоша идея дори за вас, а да ги добавяте във водата на свинчето е още по-лоша идея. Ако на животното не му хареса вкусът на водата с изкуствените добавки, то ще престане да пие. А ако престане да пие вода.... Сами разбирате, че без вода няма да живее дълго.

Необходим урок: Вашето животно винаги трябва да има свежа и чиста вода. Изкуствените добавки могат да имат неочаквани и често отрицателни странични ефекти върху здравословното състояние на животното.

10.Рядко почистване на клетката. Опитайте да живеете в собствените си фекалии, урина и гнила храна няколко дни в малка пластмасова кутия. В такива условия появата на заболявания е само въпрос на време.

Необходим урок: Имунитетът на морските свинчета не е много силен, за това чистотата е залог за здраве. А здравето- това е по-голяма продължителност на живот за вашето животно.

11.Викове или агресивно поведение. Има се предвид вашето крещене и вашето агресивно поведение. Напълно нормална ситуация е, когато вашето морско свинче ще ви "крещи". Но е недопустима обратната ситуация- със своя вик и агресия само ще изплашите животното и ще го отблъснете от себе си.

Необходим урок: Ако крещите на своето свинче, то ще престане да ви се доверява, а вие ще се ядосата още повече и ще крещите повече, и накрая, това ще доведе до несъвместимост между вас и вашето свинче.

12.Да не подрязвате ноктите на свинчето. Процесът на подрязване на ноктите няма да хареса нито на вас, нито на свинчето. Дори може да ви мрази няколко дни. Но това трябва да бъде направено.

Необходим урок: Всички ние си режем ноктите, защото те растат постоянно. Ако не го правите, те ще започнат да ви пречат. Вие ще се драскате до кръв и няма да можете да докосвате някои части от тялото си. Подобна ситуация може да възникне и при свинчето.

13. Метална решетка на дъното на клетката. Представете си, че вие ходите на върха на гигантска конструкция от метални решетки. С четири крака, тромаво, и не виждате добре, а имате и дълги нокти. Ако сте си го представили, след това вие сами ще пожелаете да покриете решетката по която ходи вашето свинче, с настилка.

Необходим урок: Морските свинчета имат малки лапи, които лесно могат да се подхлъзнат през пръчките на решетката, травмирайки лапите, в резултат на което могат да възникнат рани. Свинчето дори може да си счупи няколко кости.

14.Недостатъчно физическо натоварване. Морските свинчета ви се струват тромави, но на практика те са много способни и могат дори да изпреварят своите собственици в бягане или плуване. Добрата физическа форма е залог за добро здраве, а също за отличното настроение на свинчето.

Необходим урок: Морските свинчета трябва да имат време и възможност да се разхождат свободно и да тичат, а понякога дори да се занимават с плуване. В противен случай вие подлагате своя любимец на риск от затлъстяване.

15.Неподходяща постелка. Избягвайте използването на неподходящи материали за постелка. Купете специална постелка за гризачи, която подхожда за вашето животно. Кедров чипс, царевични кочани, слама, стърготини, метална решетка на дъното- всичко това трябва да избягвате.

16.Неправилно повдигане на ръце; деца. Хващането на морското свинче за ушите, дърпането му по клетката за лапите, задържане във въздуха за главата, преобръщане по гръб нагоре с лапите. Нищо от това не може да се сравни с разрушителната сила на малкото дете.
ЗАБЕЛЕЖКА: Подаването на свинчето в ръцете на малкото дете е най-ефективния метод на убиете свинчето. Децата стискат, хвърлят всичко, което им попадне под ръка, бъркат в очите, ушите на животното.

Необходим урок: Трябва да знаете как да приучите свинчето и как да го държите правилно. Повечето свинчета изобщо не обичат да ги взимат на ръце. Трябва да се примирите с този факт. Дръжте малките деца по-далече от свинчето. Или научете детето как да се отнася с малките животни, но винаги контролирайте процеса.

17.Игнориране на симптомите на заболяване. "Нашето свинче не изглежда добре, очите му сълзят. Но аз мисля, че всичко е наред, просто му действат магнитните бури."

Необходим урок: Постоянно наблюдавайте животното и приемайте всички симптоми сериозно. При малките животни здравето може да се влоши много бързо. Ако забележите нещо необичайно и подозрително в поведението и външния вид на своя любимец, веднага го заведете на ветеринар. Самолечението е опасно!

18.Недостатъчно внимание. Купили сте си морско свинче като елемент от декора? Понякога поставяте трева в клетката, защото е толкова мило да наблюдавате, когато свинчето проси храна след 3-дневно гладуване?

Необходим урок: Не забравяйте, че морските свинчета са социални животни. Те трябва да имат реално съществуваща компания (обществото на себеподобни), истински приятели и много внимание от ваша страна, особено, ако свинчето живее само.

19.Позволявате на вашата котка да си играе със свинчето."Не, вижте, те действително се разбират, котката никога няма да го нарани."

Необходим урок: Не позволявайте на животните (особено по-големите) да се намират до морското свинче. Вие не знаете какво имат наум- особено животните, които са хищници по природа. Не правете изключения, основани на вашите, или други предубеждения.

20.Недостатъчен надзор по време на разходката на свинчето извън клетката. Морското свинче извън пределите на клетката е изложено на редица опасности. Повишеният риск и недостатъчното внимание от ваша страна може да доведе до непредсказуеми последици. Но това не е повод да лишавате свинчето от разходка.

Необходим урок: Ако сте пуснали свинчето да се разходи по стаята, не го изпускайте за дълго от поглед. Нещастните случаи са много глупави и най-неочаквани.

Старайте се да избягвате описаните грешки при отглеждане на морското свинче и тогава то ще ви подари добро, позитивно настроение.

http://o-poleznom.ru/z