[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Brachypelma albopilosum
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Brachypelma albopilosum

Brachypelma albopilosum

Мнениеот zoomaniak » Вто Дек 16, 2008 8:23 am

Една от най-често срещаните тарантули, не само на българския, но и европейския пазар, която трябва да присъства във колекцията на всеки терарист. Този вид тарантула се препоръчва за първи паяк на всеки начинаещ любител на екзотични животни.

Неща,от които се нуждаете:

Този вид тарантула има много прости нужди. Като за начало се нуждаете от съд, където да настаните вашата тарантула .Малките тарантули могат да бъдат гледани във кутии които са достатъчно големи за тях и имат вентилация. За големите тарантули можете отново да използвате кутий, но същите гореспоменати изисквания трябва да са налице,или пък терариум (съд набодобяващ на аквариум,но с вентилация и други неща пригодени за сухоземни животни). Трябва да се съобразите, че този вид тарантула, както останалите тарантали от род Brachypelma,са земни видове, т.е. живеят в дупки, хралупи и т.н. на земята.

Освен терариума, вашата тарантула се нуждае и от субстрат (почва). Най-добри за тази цел са кокосовия субстрат, торфа и торфения мъх. Обикновено може да закупите изброените субстрати от човека, който ви е продал тарантулата. Това,което прави тези субстрати подходящи за тарантули и други влаголюбиви животни, е фактът, че те задържат влагата (субстратите) и са лесни за копаене, тъй като земните тарантули обичат да копаят.

Друго, с което тарантулата Ви ще се чувства по-ествествоно, са укритията. За укритие може да се ползва кокосова черупка, полу-заровен керамичен съд и т.н .Обикновено можете да намерите вашата тарантула там.

За декорации можете да използвате кори от дървета, растения (изкуствени и живи, по ваш избор) и други, безвредни за животното, предмети.

Друга информация:

Класификация:

Царство: Animalia
Тип: Arthropoda
Клас: Arachnida
Разред: Araneae
Семейство: Theraphosidae
Род: Brachypelma
Вид: albopilosum

Меню: Тъй като тарантулите са насекомоядни, подходящата храна за тях е много разнообразна : щурци, брашнени червеи, хлебарки, бели червеи и т.н. , като трябва да се съобразите с размера на тарантулата си - храната не трябва да е много по-голяма от самата тарантула. През лятото можете да хващате от паркове и градинки скакалци, бръмбари и други неотровни насекоми, но трябва храната да бъде хващана от място, за което е сигурно, че не пръскат с отровни препарати. Едрите индивиди, които стигат до 15 см могат да се хранят и с новородени мишлета.

Влажност: Нивото на влажността трябва да бъде 70-85 %.При възрастните винаги трябва да има купичка с вода.При малките се пулверизира 2-3 пъти на седмица по една от стените на съда.

Линеене: Това е процес, при който паяците сменят кожа. Преди и след смяната на хитиновата обвивка (кожа) тарантулата не трябва да се храни, а след смяната, не трябва и да се пипа и притеснява, защото е нужно известно време, докато хитинът се втърди. През този период трябва да изкарате всяка останала жива храна от кутията / терариума на паяка, защото дори и един щурец може да навреди на паяка.

Отрова: Отровата на тази Brachypelma, както и на другите тарантули от този род, е напълно безопасна за хората. Може да има други последствия, ако сте алергични към пчели. Тарантулите, също така, се защитават от хищници чрез хвърляне на уртикарийни косъмчета. При различните видове и родове те имат различен ефект. При този вид те предизвикват само сърбеж. Важно е тези косъмчета да НЕ попадат в очите или устата.

Темперамент: Brachypelma albopilosum се препоръчва за нашинаещи в хобито именно заради спокойния си темперамент. Те позволяват да бъдат държани в ръка,но честото пипане не се препочъва, защото стресира паякът.

Осветление и отопление : Лампа не е задължителна стига да се постига нужната на всеки вид температура. Конкретно при този температурата трябва да бъде 25-27°С. Крупката трябва да бъде извън терариума. За предпочитане е да се използва нагревателна подложка поставена на гърба на съда с тарантулата. Ако решите да сложите крушка тя трябва да бъде червена.

Размери: Напълно пораснали индивиди достигат размери 14 см с кракта.

Растеж: Бавен.

От Иван Марковски
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Назад към Тераристика и още нещо