[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Белоуст питон (Leiopython albertisii)
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Белоуст питон (Leiopython albertisii)

Белоуст питон (Leiopython albertisii)

Мнениеот meri » Нед Яну 29, 2012 9:52 pm

Изображение

Рода Leiopython включва следните видове: L. Albertisii, L. hoserae, L. bennettorum, L. fredparkeri, L. huonensis L. biakensis.
Това е една от най-красивите змии с размери,които достигат 1,2-1,8 м.
Това не е кротка змия,повечето са раздразнителни и хапят,те са най-бързо атакуващите змии на планетата.
Това е малък питон и ухапването е болезнено,но не причинява сериозни травми.Никога не забравяйте,че са много бързи,когато се опитвате да ги хванете.Младите питони са малко по-толератни към манипулациите,отколкото възрастните.Към възрастните трябва да се приближавате бавно и да бъдете с ръкавици.Младите развъдни змии стават по-търпеливи към манипулациите,но възрастните-не.

Понякога демонстрират поведение,несвойнствено за повечето други видове питони.Ако преминете близо до тях, те не се движат,започват да съскат.
Белоустия питон демонстрира съществена физиологическа промяна в цвета,в продължение на 20-40 мин, цвета се променя.
Изображение Изображение

Нуждаят се от голям терариум,за възрастните подхожда терариум с размер 120 /70 см.,с висока влажност,около 75 %.За повишаване на влажността в терариума е необходимо да се пръска през ден.Но не трябва да пръскате самия питон,като алтернатива можете да направите камера за влажност с влажен мъх.

Могат да се отглеждат на различен субстрат,най-добър е този,който позволява да се поддържа висока влажност и питона да се зарови.Не използвайте ситен субтсрат,като пясък,защото може да се забие в люспите и да стане причина за инфекция.Не използвайте субстрат с остри краища.Ако поставяте вестници или хартиени кърпи,задължително трябва да има камера за влажност(кутия с влажен мъх).

Освен това е необходим голям басейн,в който могат да се потопят,особено преди линеене.Необходими са укрития.
Това са нощни змии,за това фотопериода е 12 часов през цялата година.

Обичат да лазят и често избират места по-високи за нагряване или укриване.Трябва да осигурите защита от изгаряне от лампата или нагревателите.
Преди линеене стават много сиви и изглеждат почти като мъртви.
Фоновата температура в терариума трябва да бъде 26 С от точката на затопляне до 32 С.
Изображение

Кожата на питона е чувствителна към прекомерната влажност,към сухотата в терариума, за това следете кожата,тя трябва да изглежда здрава,а не набръчкана или мокра.Кожата им е мека и еластична,подложена на гъбични и бактериални заболявания,за това терариума трябва да бъде безупречно чист.Ако не осигурите висока влажност и не поставите басейн,ще има проблем с линеенето.

Хванатите от природата се аклиматиизрат лесно,но са заразени с паразити и бактериални инфекции.Понякоге не е лесно да ги нахраните за първи път,може да са необходими няколко месеца,за да започне да се храни нормално.Възрастните змии не трябва да се взимат често в ръце,защото това е голям стрес за тях.След време ще привикнат в плен,но им дайте време преди да се опитвате да ги приучавате.Те не атакуват в терариума,ако лежат,а вие минавате наблизо.

Започнете да ги храните с малки плъхове,които оставяйте през нощта в терариума.Живите плъхове могат да изплашат змията,и да ги възприеме не като храна,а като опасност и змията ще започне да нервничи.Те се хранят през нощта.Можете да оставяте плъха пред укритието.При някой питони,плъха може да остане и през деня,но когато се стъмни,бързо ще изчезне.Някой питони могат да ядат през деня,особено ако храната е пред укритието.За няколко месеца можете да покриете предната част на терариума,за да се аклиматизира животното на новото място.

Хранене

Възрастните питони се хранят веднъж в седмицата с плъх среден размер или два.Младите се хранят с 1-3 дневни мишки на всеки 3-4 дни,постепенно се увеличава размера на храната с 1-6 дневни плъхове за питони на възраст 6-12 месеца.

Известно време след хранене питона оригва козината.Стопаните рядко виждат този процес,а само неговия резултат.Който е наблюдавал оригване,смята че питона умира.Питона повдига глава и част от тялото,устата е широко отворена,конвулсивно изтласква козината.

Развъждане

В плен половата активност започва на възраст 5-8 години,вероятно половозрели стават на 4 г.възраст,но трябват още няколко години,за да протече първото чифтосване.Някой двойки никога не се размножават,или яйцата не се развиват.Много е трудно да се подбере двойка,която да има потомство.

Първия проблем е,че при чифтосването има яйца,но рядко са оплодени.След снасянето женската често страда от някакви респираторни заболявания.Този вид е възприемчив към ниските температури,за това трябва да ги огледате дали нямат респираторни заболявания или язвен стоматит,който често е свързан с тези заболявания.Причината е бактерията Pseudomonas.Когато змиите се преохлаждат имунната система отслабва и става по-възприемчива към заболявания.

Животното изпитва стрес по време на транспортиране,това е още един удар по имунната система и голяма вероятност от заболявания.За това много импортни животни подложени на стрес са много слаби и умират скоро след това.
А за питоните? Всичко е до намаляване на температурата.Трябва да намалите температурата,но не толкова,че да доведе до неоплождане на яйцата.При температура по-ниска от 21 С протича копулация и снасяне,но яйцата са неоплодени.Трябва да намалите нощната температура до 18 С,също да увеличите дневната повече от 26,6 С,за да избегнете заболявания.
Възможна е следната схема: една нощ намалете температурата до 16,6 С,следващата нощ до 20 С, след това намалете температурата до 22 С.След третата нощ намалете температурата до 16,6 С и повторете схемата.Тези температури са достатъчни за оплождане на яйцата,ако нощните температури не са еднакво ниски.И винаги трябва да повишавате дневната температура повече от 16,6 С.

Не трябва да държите мъжките заедно,защото са много нервни змии,и могат да се бият.По-голямата змия подтиска по-малката,получава повече храна и заема мястото за топлене.
Битки между мъжки и женска в един терариум не са наблюдавани.

След събиране на двойката трябва да поддържате високо ниво на влажност.
Копулацията протича през нощта,женската снася яйцата след три месеца.Снасят от 7 до 15 яйца,веднага след снасянето трябва да вземете яйцата,когато женската е уморена,защото ще ги защитава.
Инкубирайте ги при температура 32,2 С,излюпването е след 56-60 дни.При температура 30-31 С инкубацията продължава 70-80 дни.Следователно яйцата трябва да се инкубират при темпеатура 31-32,2 С.Прекалено ниските или високи температури на инкубация водят до силно усукване и възможна смърт на потомството.
Изображение Изображение Изображение

Новородените са раздразнителни и трябва да се държат в пластмасови кутии.
Храната трябва да се държи докато змията не атакува и не я хване със зъби.След това не се движете,и се постарайте змията да не ви забележи.Младите могат да се съгласят да ядат само специфично миришещи голишари и да отказват друго.Мишката трябва да мирише на някой видове сцинкове или домашен гекон.Някой млади питони само така започват да се хранят.Младите змии се отглеждат както и възрастните,при по-висока влажност и температура 26,6 С.Необходимо е укритие,защото са много нервни.

http://www.serpentes.ru/Belogubyy-piton ... tisii.html
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Белоуст питон (Leiopython albertisii)

Мнениеот kitten_554 » Пон Яну 30, 2012 4:09 pm

Благодарим,Мери,за изчерпателната информация,както винаги :ax: А белоустия питон изглежда много добре За феновете на влечугите.. :ag: :ay:
~..Justt smile..~
Аватар
kitten_554
В ятото
 
Мнения: 163
Регистриран на: Вто Яну 03, 2012 1:55 pm
Местоположение: България,Пловдив

Re: Белоуст питон (Leiopython albertisii)

Мнениеот jivaexzotika » Чет Яну 15, 2015 6:06 pm

Доста са интересни когато са в терариума пазят като кучета,извадиш ли ги извън него са като перца.
Аватар
jivaexzotika
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Яну 15, 2015 5:34 pm
Местоположение: София кв.Стрелбище ул.Дедеагач бл 60А


Назад към Тераристика и още нещо

cron