[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Отглеждане на тарантула Brachypelma albopilosum
Страница 1 от 1

Отглеждане на тарантула Brachypelma albopilosum

МнениеПубликувано на: Съб Юли 12, 2014 2:54 am
от meri
Brachypelma albopilosum е подходящ за начинаещи!

Изображение

Един от най-добрите видове за начинаещи. Отличава се със спокоен нрав, и невзискателност в отглеждането. Този вид се смята за най-миролюбив, но има и изключения, които могат да проявят агресия.

Този вид не притежава токсична отрова и неговото ухапване не е сериозна заплаха за човека. Вместо отрова този вид притежава друга форма на защита- дразнещи косъмчета. Brachypelma albopilosum не е толкова нервен паяк, но в случай на заплаха веднага ще пусне дразнещите косъмчета. Ако паяка започне да ги вчесва трябва веднага да махнете по-далече ръцете и лицето. В никакъв случай не трябва да допускате попадане на дразнещите косъмчета в очите и лигавиците.

Размери на тялото около 6-7 см, с размах на краката до 16 см.

Мъжките стават полово зрели на 1,5- 2 години, женските- на 2-3 години.

Чифтосването и получаването на потомство не е трудно, паяците успешно се чифтосват в плен и дават голямо потомство. За успешното чифтосване на полово зрялата женска първоначално трябва да я нахраните, защото може да изяде мъжкия. След като женската е нахранена, мъжкия се поставя при женската, протича чифтосването, мъжкия се отделя от женската. Женската рядко проявява агресия към мъжкия.

Понякога не е достатъчно едно чифтосване, и мъжкия повторно се поставя при женската след известно време. Ако всичко е преминало успешно, след 5-9 седмици женската започва да подготвя пашкул, в който се намират от 500 до 1000 яйца. Ларвите излизат след 5 седмици.
ИзображениеИзображение

Този вид паяци се отличават с голяма скорост на растеж в сравнение с останалите видове и наличие на гъсти косъмчета, които му придават разрошен вид. Благодарение на тези косъмчета той е получил псведонима огънат паяк. Това е много неподвижен и бавен паяк, когато стане възрастен. Младите паяци тичат много бързо и могат да избягат, когато отворите капака.

Изображение

Този вид се отглежда лесно. За възрастния паяк ще ви трябва терариум от хоризонтален тип с размери 40 х 40 х 30 см. Височината може да бъде по-малка, а площта на дъното е желателно да бъде такава. При наличие на достатъчен слой субстрат тези паяци копаят дупки. Препоръчва се да насипете около 5 см кокосови стружки на дъното на терариума. Ако искате, може да поставите укритие.

Температурата в терариума трябва да се поддържа на ниво 24-28 С, влажността трябва да бъде 70%. Не пръскайте целия субстрат, а само 1/3. Желателно е само мястото около поилката. Това се прави, за да не се размножават гъбите и бактериите в терариума. Ако видите, че има плесен, веднага намалете влажността и сменете част от субстрата. В терариума винаги трябва да се намира поилка с вода.

Изображение

Изображение

За осветление може да използвате червена лампа, или лампа с лунна светлина. Не допускайте попадане на слънчеви лъчи в терариума.

Младите паяци за интензивен растеж трябва да се хранят веднъж на 2-3 дни с малки щурци, подрастващи мраморни хлебарки, малки брашнени червеи или хирономус. Ако хранителните насекоми са прекалено големи, можете да ги разрежете наполовина или да ги обездвижите, за да не се плаши паяка от тях.
Възрастните паяци трябва да се хранят с големи мраморни хлебарки, три щуреца, скакалци или новородена мишка веднъж седмично. Следете паяка да не преяде, иначе може да изскочи херния. Но не трябва да допускате и корема да бъде много малък.

http://www.youtube.com/watch?v=5tlozJ5i0KI

http://ekzotika-doma.ru/
http://vdbr.ru/