[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Отглеждане на тарантула Psalmopoeus pulcher
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Отглеждане на тарантула Psalmopoeus pulcher

Отглеждане на тарантула Psalmopoeus pulcher

Мнениеот meri » Съб Юли 12, 2014 1:59 pm

Psalmopoeus pulcher подхожда за уверени в себе си начинаещи любители!

Това е един от най-красивите паяци. Възрастните женски изглеждат много привлекателно, имат много красив златист оттенък. Паяците са много активни, строят въздушни лабиринти и нямат проблеми с храненето.

Psalmopoeus pulcher не притежават токсична отрова, но този вид е малко по-нервен, от другите представители от този род. Всичко зависи от характера на определения паяк. Те нямат дразнещи косъмчета, за това се отбраняват и се опитват да ухапят. Не ядосвайте паяка и не го взимайте на ръце, може да избяга или да скочи.

Този паяк подхожда както за първи паяк, така и за уверени в себе си начинаещи любители. Младите паяци са много бързи и могат да избягат при преместване. Ако не сте запознати с бързите паяци, този вид силно ще ви учуди. Има много лесен и безопасен начин за преместването на тези паяци. Контейнера, в който са ви продали паяка се поставя в по-голям, след това се отваря капака на контейнера, където седи паяка и се затваря капака на по-големия. През вентилационните отвори със сламка можете леко да подканите паяка по-бързо да отиде в новия си дом.

Обикновено след такова подтикване паяка започва да се върти в кръг като луд. Когато се натича и се скрие, можете да извадите контейнера.

Изображение

Изображение

Възрастните паяци достигат до 6-7 см. Средна продължителност на живот до 15 години.

Размера на терариума трябва да бъде равен на 2-2,5 пъти от размаха на краката на всяка страна. За тези паяци подхожда обем с размери 8 х 8 х 8 см от ранното линеене и се държат там до шестото линеене. След това ги преместете в по-голям обем. Размера на терариума за възрастен паяк трябва да бъде 20 х 20 х 20 см. При такива размери паяка няма да се загуби и вие винаги ще можете да го наблюдавате.

Много е важно в терариума при дървесните видове да има добра вентилация. Трябва да направите вентилация не само на покрива, но и на стените на терариума или другия обем, в който отглеждате паяка.
В терариума трябва да има различна декорация- влаголюбиви растения, клони или кора.

Младите паяци водят скрит начин на живот. Слоят субстрат при тях трябва да бъде около 3 см. Може да се използва торф, вермикулит или кокосов субстрат.За строителството на въздушната паяжина им е необходима опора. За опора може да използвате клечки за зъби, които се вмъкват във стените на вентилацията на кръст. Ако в началото не строят паяжина, след четвърто-петото линеене целия терариум ще бъде запълнен или наполовината. Поилка с прясна вода винаги трябва да присъства в терариума.
За осветление може да се използва червена лапма или лампа с лунна светлина. Трябва да се избягва контакт със слънчевите лъчи.
Изображение

Температурата на въздуха трябва да се поддържа при температура 25-28 С и влажност 70-80%. На всеки 2-3 дни трябва да се пръска терариума, но не трябва да се прекалява, за да не се развият опасни бактерии и вируси.

За възрастните паяци е желателно наличието на корени и други укрития, които могат да използват за основа на гнездото.

Хранят се добре, но в ранното линеене могат да капризничат. След преселване на новото място те могат да отказват храна в продължение на седмица, след като заплетат територията ще ловуват. Младите паяци се хранят веднъж на 3-4 дни, хранителния обект трябва се тушира, защото са страхливи. След четвъртото линеене страха им преминава и те ядат всичко, което се движи.
Възрастните трябва да се хранят веднъж на 10 дни. Като хранителен обект служат зоофобус, брашнен червей, мраморни хлебарки, черешови хлебарки, мадагаскарски хлебарки, щурци, скакалци и малки жаби.

Мъжките достигат полова зрелост на 1-1,5 г., а женските на 1,5-2 години.
При чифтосване женската понякога може да бъде агресивна към мъжкия. 2-4 месеца след оплождането женската тъче пашкул, в който може да има 60-200 яйца. Инкубират се при температура около 26 С и 75% влажност около 2-3 седмици.

http://ekzotika-doma.ru/
http://www.bugdesign.com.ua/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Тераристика и още нещо