[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Грижа и хранене на младите паяци
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Грижа и хранене на младите паяци

Грижа и хранене на младите паяци

Мнениеот meri » Вто Юли 15, 2014 5:01 pm

Ще започнем с жилището на малкия паяк. Основна грешка на много начинаещи любители е заселването на паяка в много просторен терариум. Оптималния размер трябва да бъде 3-4 размаха на краката на паяка. Не ви трябва по-голям терариум, защото на паяка ще му бъде трудно да си намери храната. Не трябва да поставяте паяка в терариум, където площта на дъното е равна на два размаха на краката. Там ще му бъде много тясно.

Вторият много важен момент е вентилацията. Мнозина правят вентилация на капака, и смятат, че това е достатъчно. В резултат се получава застояване на въздуха и започват да се развиват болестотворни бактерии. Помнете, че вентилацията трябва да бъда както ветрикална(на капака), така и хоризонтална( на стените).

ИзображениеИзображение

Третият много важен момент е поддържането на необходимата влажност. Най-разпространената грешка е заливането на субстрата с вода. Паяка ще умре в такова блато. За паяците, които обичат влажността, субстрата трябва да бъде влажен, а не мокър. На него не трябва да има капки вода. За достатъчна влажност е напълно достатъчно да пръскате субстрата на всеки 2-3 дни. За паяците, за които е необходим сух и полусух климат е достатъчно да пръскате субстрата на всеки 4-5 дни.

Изображение

Четвърти много важен момент е поддържането на температурите за интензивния растеж на паяците. Младите са много чувствителни към температурата, ако тя е по-ниска от оптималната, паяка ще расте бавно и няма да се храни добре. Оптималната температура за всеки вид е различна, за това не съществува еднаква препоръка за всички. Едни обичат по-висока температура, други умират от висока.

Петият момент- това е храненето на малките паяци. Един от основните моменти. Подрастващите до 3-4 линеене трябва да се хранят на всеки 2-3 дни, започвайки от петото линеене да се хранят на всеки 3-4 дни, а от осмото линеене веднъж на 5-6 дни. Хранителните обекти трябва да бъдат с размера на тялото на паяка. Може и по-малко, но повече не е желателно. Ако вашият паяк се страхува от хранителния обект, опитайте да го разрежете на части. Като хранителни обекти за малките паяци подхождат червеи, ларви, малки щурци и малки брашнени червеи. Ако паяка не яде пред вас, можете да притиснете насекомото така че то да престане да се движи и да го оставите на паяка за през нощта. Не оставяйте живи насекоми на паяка през нощта, те могат да му навредят.

Понякога възникват проблеми с храненето на паяка: той може да отказва храната дълго време, да бяга от храната, или да не яде точно този вид храна, която му предлагате.

Паяци в млада възраст - често много любители купуват паяци с неопределен пол, млади на възраст, или току-що линеели, храненето на които може да предизвика някои затруднения. Например, в избора на храна и нейните размери.

http://vdbr.ru/assets/images/02.04.2014/DSC_2223.JPG

С какво да храните паяк на малко линеене?

Най-добрата храна за малките паяци са малките мраморни хлебарки, тъй като те са достатъчно питателни, не са опасни за паяка и при наличие на малка колония винаги имат достъп до хлебарки с различни размери.

Ларвите на мухите- те имат малки размери, намират се в свободна продажба, не са скъпи и добре се съхраняват в дома.

Можете да храните паяка в началните възрасти с различни храни като: ларви на зоофобус, всякакви малки хлебарки, мокрици, мухи и техните ларви и т.н.

ИзображениеИзображение

Кога да престанете да храните младия паяк

Лесно е да определите кога паяка се е наял и е време да престанете да му давате храна. Обикновено се вижда увеличения размер на корема по отношение на абдомена, когато корема стане 2-3 пъти по-голям от абдомена, храненето може да завърши и да очаквате линеене.

http://www.youtube.com/watch?v=_pO62HfAVjg#t=21

И последният момент е да имате предвид какъв вид е вашият паяк.
Същствуват три основни типа: наземни, дървесни и заравящи се. Ако вашият паяк е заравящ, се нуждае от голям слой субстрат, за да копае дупка. Също така трябва да му поставите парче кора. Ако вашият паяк е дървесен, за строителството на въздушна дупка трябва да забиете в субстрата няколко клони. Ако паяка е наземен, поставете му укрития. За такива укрития подхождат кокосови черупки.

http://vdbr.ru/
http://ekzotika-doma.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Тераристика и още нещо