[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Отглеждане на паяк Poecilotheria miranda
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Отглеждане на паяк Poecilotheria miranda

Отглеждане на паяк Poecilotheria miranda

Мнениеот meri » Чет Юли 17, 2014 4:39 pm

Poecilotheria miranda не е подходящ за начинаещи!Препоръчва се за професионалисти!

Това са много интересни, красиви и активни паяци с непредсказуемо поведение. От целия род това е най-мирния паяк, но това не означава, че може да се отглежда от всеки. Те умеят да скачат, много бързо тичат и имат токсична отрова. Преди да купите такъв паяк съберете повече информация за него, за да сте сигурни, че сте готови да го отглеждате.

Изображение

Това е голям паяк, в размаха на краката достига до 20 см и за това се нуждае от просторен терариум вертикален тип. Минималния размер на такъв терариум трябва да бъде 30 х 30 х 40 см. Ако можете да осигурите и по-голям терариум, чудесно. Размер на тялото около 6-7 см, продължителност на живот 15 години.

Паяците от този вид не проявяват често агресия, смятат се за най-миролюбиви от вида. При опасност се стараят да се скрият, а нападат само в случай на крайна необходимост. Това са много бързи паяци, които могат да скачат на достатъчно големи разстояния, за това се отнасяйте много внимателно с тях.
Нямат дразнещи косъмчета.
Паяците от този вид с еднакъв размер могат да се отглеждат на групи от няколко паяка, но за това е необходим много просторен терариум и наличие на укрития за всеки паяк.

Оборудвайте терариума преди да вземете паяка, защото едва ли ще ви позволи да правите каквото и да било вътре или ще се опита да избяга. Трябва да поставите термометър и хидрометър вътре в терариума. Желателно е да ги поставите малко по-високо от субстрата.
За осветление може да се използва червена лапма или лампа с лунна светлина. Не допускайте попадане на слънчеви лъчи в терариума.

Изображение

Слоят кокосов субстрат трябва да бъде 5 см, поставете в терариума клони и парчета кора.
Температурата за оглеждане трябва да бъде 25-28 С, а влажността около 70-80%, тъй като паяка живее в тропическите гори. За отглеждане на младите ще бъде по-добре ако температурата не се спуска по-ниско от 26 С. Такива условия лесно се създават, ако поставите под дъното на терариума малък термокилим. Веднъж на 2-3 дни пръскайте леко терариума, но не преовлажнявайте.

Тези паяци са много лакоми. За хранителен обект подхождат щурци с различни размери, мраморни хлебарки, черешови хлебарки, ларви, зоофобус, брашнен червей. Оптималния размер на хранителните насекоми - това е размера на корема на паяка. Но ако паяка е гладен, лесно ще се справи и с по-голяма плячка. Честотата на хранене при възрастните паяци е веднъж на 10 дни, а при малките веднъж на 2-3 дни.

Изображение

Полова зрелост мъжките достигат на 1-1,5 години, а женските на 2-2,5 години. Мъжкия може достатъчно дълго да живее заедно с женската в един терариум. 3-4 седмици след чифтосването е желателно да намалите температурата в терариума до 22 С през деня и 17-18 С през нощта. Това често кара женската да плете пашкул. Ако не намалите температурата, женската може да изплете пашкул само 6 месеца след чифтосването. В пашкула няма много яйца- 50-70. Срока на инкубация е до 2 месеца. Младите паяци могат да се държат заедно дълго време без риск от канибализъм.
Ухапването на този вид е токсично и може да представлява сериозна опасност за здравето.

http://www.bugdesign.com.ua/
http://ekzotika-doma.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Тераристика и още нещо