[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Как да държите змията
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да държите змията

Как да държите змията

Мнениеот meri » Вто Май 05, 2015 4:47 pm

Змиите са възхитителни създания, но някои хора се страхуват да ги държат в ръце. Ако се отнасяте със змията по същия начин както с пухкавите домашни животни, можете да я изплашите (и е възможно да провокирате атака). Най-добрият метод да се научите на отношение с агресивна, дива или смъртоносна змия- това е живото общуване със специалист в тази област, а в тази статия вие ще научите как да държите опитомена змия, която е свикнала с хората.

Изображение

1.Помолете за помощ.
Ако змията е повече от 1,8 м на дължина ще ви трябва помощта на още един човек. Много смърти и наранявания са причинени от това, че хората са се опитвали сами да се справят с прекалено голяма змия. Ако змията се страхува, тя може да се свие, и може да се наложи някой да ви помогне, за да свалите змията от себе си. Ако сте по-ниски от среден ръст, дори не се опитвайте да вземете змия с размери 1,2- 1,5 метра самостоятелно.

2.Измийте си ръцете преди да общувате със змията.
Ако вашите ръце миришат на нещо, змията може погрешно да ги вземе за храна. Змиите не са много съобразителни, и ако вашата ръка мирише на вашия хамстер, змията може да реши, че това не е ръка, а вкусен хамстер.

3.Покажете вашето присъствие.
Не трябва да изненадвате змията, когато вие се каните да я вземете, за това използвайте комбинация от звуци и докосвания, за да покажете на змията, че вие сте до нея. Внимателно докоснете клетката и почакайте докосването с езика. Това ще ви покаже, че змията усеща нещо. След това внимателно докоснете тялото на змията (НЕ ГЛАВАТА).

- Това също така гарантира, че змията не спи. Въпреки, че е добра идея да вземете змията през деня, когато е сънлива.

- Не трябва да взимате змията в периода на линеене, или ако тъкмо се е нахранила.

Изображение

4.Повдигнете змията.
Поставете едната ръка под змията приблизително в точката на 1/3 от нейната дължина и започнете бавно да я повдигате. Поставете ръка под последната 1/4 на змията, за да поддържате напълно теглото й. Ако това е боа, тя вероятно ще обвие опашка около китката и предмишницата ви, позволете й да го направи. Уверете се, че не обвива двете ви ръце, шията или гърдите.

Изображение

Изображение

5.Въздържайте се от резки движения.
Докато държите змията, можете да се движите, само че го правете бавно. Останете спокойни и отпуснати. Змиите обичат топлите места, за това те могат да пропълзят под дрехите. Ако вашата змия се опитва да изпълзи на някоя част от тялото, където не искате да пълзи, или ако тя иска да слезе от вас, внимателно протегнете ръка под змията и променете нейното положение.

Изображение

6.Не ласкайте змията дълго.
Змиите са необщителни животни. Кучетата и котките, възприемат ласките като нормално явление и сближаване със стопанина. Змията възприема ласките по-различно. Продължителното държане в ръце може да бъде стрес за тях. Дръжте вашата змия на ръце не повече от 10-30 мин. на ден. Ако държите змията прекалено дълго, тя ще бъде подложена на стрес.

Изображение

7.Връщайте змията в клетката като я отпускате бавно.
Позволете й да изпълзи от вашата ръка сама. Закрепете капака, когато змията се върне в клетката, тъй като змиите с лекота напускат своите клетки, ако капака не е закрепен.

8.Отново измийте ръцете си.
Влечугите могат да пренасят микроби, които не са безопасни за хората, такива като салмонела. Веднага измийте ръцете си след като поставите змията в нейната клетка.

Съвети:

- Позволявайте на змията да ви помирише с помощта на своя език. Вие не трябва да се страхувате от това. Това е техният начин да ви разпознаят.

- Отнасяйте се със змията леко и весело, но за вашия първи опит помолете някой да ви покаже как да го правите правилно. Това може да бъде специалист по влечуги в местния зоомагазин или друг собственик на змия.

Предупреждения:

- Не се опитвайте да хванете змията за главата.

- Не гледайте прекалено отблизо главата на дива змия. Змиите разпознават главата и очите на потенциалния хищник и могат да се изплашат, да ви ухапят, ако ги гледате от близо. Змията може да реагира различно на разположението на вашата глава (когато тя е обвита около шията) за разлика от случаите, когато вие гледате срещу нея.

- Никога не взимайте в ръка агресивна змия без съответната подготовка и инструменти.

- Не докосвайте непозната или не свикнала с хора змия. Всяка змия може да стане опасна, ако се изплаши, независимо от вашето ниво на опит. Не докосвайте змията без разрешението на нейния стопанин.

http://ru.wikihow.com/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Тераристика и още нещо

cron