Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Оформяне на аквариума- подробна инструкция

Оформяне на аквариума- подробна инструкция

Мнениеот meri » Съб Яну 14, 2012 6:44 pm

Имате аквариум и желаете да го украсите.В тази статия ще разберете с какво трябва да започнете и да получите полезни съвети,как да го направите.

Ще са необходими:

- Цветни камъчета,парчета мрамор или цветно стъкло също са подходящи.

- Пластмасови растения,безопасни за използване в аквариума.

- Украшения,безопасни за използване.

- Фон за аквариума.

Ако в аквариума има риби,преместете ги на друго място.
Излейте цялата вода от аквариума,оставете в друг съд половината,за да я изсипете отново в аквариума,заедно с престоялата вода.Ако планирате да сменяте чакъла,премахнете стария.

Почистете аквариума,или ако имате нов аквариум,измийте го с топла вода,не използвайте сапун.Отлагането на соли и водорасли можете да премахнете с помощта на оцет.След това мийте аквариума докато не изчезне миризмата на оцета.

Поставяне на аквариума

Измийте новия чакъл,камъните,парчетата мрамор и стъкло,за да падне прахта и мърсотията.След това измийте всички украшения и растения.Не използвайте сапун и други химически препарати,само в топла вода и възможно малко оцет(за старите предмети).

Чистите компоненти внимателно поставете на дъното на аквариума.Разпределете слоя така че при задните стени аквариума да бъде по-дебел.Ако искате,можете да направите дъното неравно.Поставете на дъното плоча и наливайте в нея подготвената вода,докато не се напълни половината аквариум.Плочата е необходима,за да не се размива слоя чакъл при наливане на водата.

Добавете растенията и украсата,следете да има достатъчно място за плуване на рибите.Използвайте въображението си,колкото е по-голям аквариум,толкова е по-голяма възможността за украса.

Уверете се,че растенията са добре закрепени.

Аквариумната украса можете да закупите в зоомагазина,а можете да си направите и сами.
За това ви е необходимо: дървени елементи, камъни,гърне и др.

Съберете материала- оглеждайте се за интересни дървета и камъни,уверете се че подхождат за размера на вашия аквариум.
Уверете се,че растенията не са прекалено високи,или можете да ги подрежете.
Поставете камъните и дърветата в тенджера,добавете вода и кипнете няколко минути,за да унищожите бактериите.Изплакнете ги със студена вода,растенията също.Поставете ги в аквариума.

Това можете да направите в празен или вече пълен с вода аквариум.

Добавете фон и го залепете по краищата с тиксо.Аквариумния фон визуално придава дълбочина на аквариума,създава красив пейзаж и скрива стената.

Фона може да бъде различен,както решите.
Измерете задната част на аквариума,изрежете парче хартия с необходимия размер.
Изберете фон,можете и сами да си нарисувате такъв,или да си разпечатате картина.Избирайте цветове,които съответстват на гамата на декоративните елементи в аквариума и цвета на рибите.

Залепете фона към задната стена на аквариума,ако не ви харесва,отлепете го и нанесете корекции.

За да защитите фона от въздействието на водата,покрийте го с чиста хартия за копиране.Поставете на масата лист хартия за копиране, поставете размера на фона и добавете още 7,5 cм от всяка страна да се улесни закрепването на хартията във фоновия режим. Ако размерът на фона е прекалено голям, слепете няколко парчета хартия за копиране, като се използва тиксо.Фонът трябва да е покрит от двете страни.

Отделете задната част от хартията за копиране,поставете я от към лепкавата страна на фона,след това направете кръгови движения в различни посоки,за да предовратите появата на мехурчета.

Обърнете фона на другата страна и повторете действията

Изрежете с ножица излишната хартия за копиране.Когато защитния слой на фона е готов,залепете го към задната страна на аквариума с помощта на двустранно лепеща лента.

Долейте вода в аквариума,поставете филтъра,помпата и нагревателя(ако е необходим),поставете щепсела в контакта и включете всички устройства.Ако всичко работи нормално,пуснете рибите.Ако аквариума е нов,почакайте 24 часа,преди да пуснете рибите.

http://doit-yourself.ru/people/user/4/blog/280/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10363
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Акваристика за всички