[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Странни звуци при папагала- дали е болен?
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Странни звуци при папагала- дали е болен?

Странни звуци при папагала- дали е болен?

Мнениеот meri » Пет Окт 03, 2014 11:32 am

Когато папагала се адаптира към новите условия в дома, започва да пее мелодични мелодии, за да привлече вниманието на всички. Постепенно тези ритмични звуци се сменят с човешка реч и тогава няма да скучаете.

Важно е да наблюдавате за поведението и звуците на папагала, защото папагалите не умеят да изразяват своето недоволство, лошо самочувствие и загуба на апетита. За тревожните симптоми може само да предполагате по поведението на самата птица.

Възниква уместния въпрос, ако папагала издава странни звуци, какво значи това? Важно е да наблюдавате птицата няколко дни, за да потвърдите своите догадки и съмнения.

ИзображениеИзображение

Преди всичко трябва да отбележим, че странните звуци от новия папагал е нормално явление, което се обяснява с особеностите по време на адаптацията. Не трябва да се паникьосвате и да смятате, че птицата е болна, защото това не е така. Птицата привлича внимание към себе си, изучава новото жилище и непознатите хора от семейството. След седмица тези съмнителни звуци изчезват, а папагала започва да се държи по-адекватно.

Но има и други обяснения на странните звуци, които започва да издава папагала. Какви?
Ако папагала започне да издава неразбираеми звуци, държи се пасивно и не яде нищо, значи е време да се консултирате с ветеринар.

Всички знаят, че папагалите умеят да дублират и възпроизвеждат чуждите гласове и най-неочаквани звуци. Например, едни птици черпят информация от постоянно включения телевизор или компютър, други- от радиото, трети- се стараят да възпроизведат всички шумове, които чуват около себе си. Ето от там и такова изобилие на звуци, които птицата постоянно издава.

Така че, ако птицата неочаквано започне да лае, не е изключено да имитира куче, което чува под прозореца. Когато скърца, значи е време да смажете входната врата. А в случаите, когато птицата издава музикални звуци, заслушайте се в мелодията и ритъма, а след това си правете извод къде е чула такава музика.

Изображение Изображение

Напълно очевидно е, че папагалите от всички видове са способни без труд да възпроизвеждат всички околни звуци, мелодии и интонации. Такива напеви и конецерти могат да свидетелстват само за това, че на птицата не й достига внимание и тя скучае. Това е знак, че птицата в най-скоро време ще заговори. Но за това е необходимо време и търпение от страна на стопанина, за да може птицата неочаквано някой ден да заговори на човешки език.

Звуците, които издават папагалите- това са птичи емоции, които е важно да се научите да различавате. Ако се научите да разбирате своя папагал, ще можете да намерите общ език с него, и ще можете бързо да го научите на човешката реч.

Много папагали, издавайки най-неочаквани звуци, съобщават за това, че е време да помислите за втора половинка и потомство. Този пронизителен звук си има своите особености, за това когато го чуете веднъж от папагала, няма да го сбъркате с нищо друго. Особено любвеобвилни са женските, които настояват за мъжки. За да разберете, че причината за странните звуци е именно това, трябва да наблюдавате поведението на своя любимец. Тя може постоянно да си играе със звънчето, правейки най-различни неща с него, не се отдалечава от огледалото, където се наслаждава на своя образ.

В такива случаи е важно да потърсите другар и да направите гнездо, или да не обръщате внимание на "женските капризи". Когато мъжкия се нуждае от женска, той изскача непрекъснато, държи се агресивно. Как да постъпите в такива ситуации, трябва да решите самостоятелно.

Но, поради какви причини папагалите звучат странно? Звуците могат да бъдат свързани със заболяване или неразположение на птицата. Не е изключено птицата по този начин да се опитва да изрази своето негодувание, протест или оплакване за здравето. Тук е важно да наблюдавате птицата няколко дни. Ако нейното поведение стане рязко пасивно, а апетита изчезва, трябва да промените храната и по-често да пускате птицата на свобода. Ако и тези действия не дадат положителни резултати, колкото може по-бързо се обърнете към ветеринар.

Колкото по-рано започне лечението, толкова повече шансове има птицата да остане жива и окончателно да се излекува. Отделяйте особено внимание на поведението на птицата.

Странните звуци не означават, че птицата е болна, но еднозначно изискват по-внимателно наблюдение. При рязко влошаване на здравето трябва да се обърнете към ветеринар, не трябва да отлагате посещението.

http://www.8lap.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Странни звуци при папагала- дали е болен?

Мнениеот zoomaniak » Съб Окт 04, 2014 6:37 pm

Ако проговори папагала ви и поиска термометър - значи е болен :ajaweki:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Странни звуци при папагала- дали е болен?

Мнениеот desi_kasabova » Сря Дек 21, 2016 3:49 pm

Нашият мъжки започна да скимти като куче нощем,да движи опашка и т.н,купихме и женска но не помага.Защо ли
Аватар
desi_kasabova
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Дек 18, 2016 12:24 pm


Назад към Птици - Aves