Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Къпане на папагала

Къпане на папагала

Мнениеот meri » Пон Авг 10, 2009 12:45 pm

Един от най-често задаваните въпроси е:нуждаят ли се папагалите от къпане?

Колко често трябва да се къпят папагалите? Няма универсален отговор на този въпрос.Всеки вълнист папагал има свои собствени нужди и предпочитания.За да поддържат оперението си в добро състояние,не е задължително да се къпят.Но,от друга страна,стопанина е длъжен да предостави възможност за къпане.Ако забележите,че папагала се опитва да влезе в поилката или започне да разпръсква водата от нея,това е сигнал,че трябва да си спомните за неговите нужди.
Възможно е папагала да харесва традиционния начин да се къпе в пластмасова вана за птици,която се закачва за вратата на клетката.В къпалката се налива чиста,топла вода.Повечето птици с удоволствие се плискат в клетката.Веднага след приключване на процедурата махнете къпалката,за да не може птицата да пие от мръсната вода.
Достатъчно е да поставяте къпалката веднъж в седмицата(в горещите дни-по-често). През зимата къпете папагала по-рядко, за да не се разболее.

За да заинтригувате папагала,опитайте да поставите в къпалката неговата любима играчка,огледалце,топка,или любимото лакомство.Можете да го приучавате постепенно,поставете малко храна в къпалката или минерална смес,пясък,а когато птичката привикне да влиза там,налейте малко вода.
Изображение

Много папагали обичат да къпят в чиния,пълна с топла вода.Изберете подходящо място за къпането,защото помещението се мокри,а ако папагала обитава само една стая,постелете мушама.

Повечето папагали с удоволствие мият перата си с вода,но някой от тях се мият като врабчетата,скорците и канарчетата,повечето се мият като котките.
Вълнистите папагали и много от австралийските им родственици в природни условия се мият в росата.Ако имат на разположение голяма плоска ваничка напълнена с мокри листа-те ще се къпят с удоволствие в тях.

Сред някой видове,които обикновено не се къпят,такова поведение може да се наблюдава при седящите на яйцата женски.Някой женски неразделки се къпят в края на инкубационния период,за да може в гнездото да се поддържа необходимата за излюпването на малките влажност.

Но и тези папагали,които не се къпят,много обичат душа.Ако ги държите на открито те както и в природата с удоволствие ще стоят под дъжда.

В топлото време на годината отглежданите на открито големи видове папагали може да поливате с маркуч или лейка.

Какво да правите, ако папагала се страхува от водата

Особено внимание трябва да отделите на поведението на папагала. Някои папагали не обичат да се къпят, и ако ги карате да го правят насила, от стреса птицата може да се разболее. И доверието на папагала е загубено. За това ако папагала няма никакъв интерес към къпането, не трябва да го карате насила. Как да къпете папагала в такъв случай? Може да опитате да пръскате вода от пулверизатор. Ако птицата категорично отказва да се къпе, не го преживявайте. Папагалите могат и сами да се мият. А ако птицата с радост разпръсква водата в къпалката, е важно да осигурите комфортни условия за това.

Комфортни условия за къпане

Оптималната температура за къпане е 25 градуса.При къпане не трябва да създавате течение, защото птицата може да се простуди. Ваничката трябва да бъде удобна, с малка дълбочина, защото папагала може да потъне. Съвсем ръчните птици могат да се къпят под течаща вода в мивката- трябва да следите за температурата и налягането. А ако птицата се страхува от шума на течащата вода, можете да я къпете направо в капките, останали в мивката.

Когато птицата се къпе е важно да следите да не пие вода от къпалката. Ако това се случи, сменяйте водата по-често. За да покажете на птицата, че къпането е весело, можете да правите компания на птицата- достатъчно е да пляскате във водата с пръсти. Птиците много обичат компанията, а при къпането това е много актуално.

Как да определите готовността на папагала към водните процедури

Папагала по своята природа обича да се къпе, но ако отказва предложената от вас къпалка, значи нещо не го устройва в неговата организация. За да направите водните процедури по-привлекателни за папагала, можете да прибегнете до хитрост:поставете до къпалката огледало, хвърлете във ваната водонепроницаеми играчки, поставете листа от салата във водата, зелеви листа или друга зеленина.

Игровият момент по време на къпането се създава с помощта с обикновен пулверизатор. Младия папагал се приучава именно по този начин, разпръсква се вода в непосредствена близост до него. Такава игра ще заинтересува и възрастния папагал, за това не трябва да има проблеми с "поканата" за къпане.

Ако сте забравили да предложите на папагала да се изкъпе, той сам ще ви напомни за това. Ако папагала играе активно с поилката и се пръска с вода от клюна, той е готов за водните процедури.

Колко често да къпете папагала

Честотата на къпане зависи преди всичко от годишното време. В горещите дни през лятото папагала може да се къпе през ден, а през зимата е достатъчно едно къпане в седмицата. По всяко време на годината, но особено в студеното, не забравяйте да следите за температурата на водата и течение.

Любовта към водните процедури е индивидуална. Някои папагали обичат да се къпят повече, други по-малко. Приучаване на папагала към къпането е важна част от неговото обучение. Не очаквайте птицата да приеме първото къпане с ентусиазъм. Папагалите понасят лошо всякакъв стрес, което води до проблеми със здравето. Не бъдете прекалено настойчиви, ако птицата не иска да се къпе, дори след като сте направили нейната къпалка привлекателна. Опитайте да покажете на папагала "тропически дъжд" от пулверизатор, а след време я приучете към къпането. Помнете, че птицата трябва да се къпе по собствено желание, не насила.

Правила за къпане на папагала

Възможно е да сте гледали на видео къпане на папагал и да сте разбрали как се провеждат процедурите, но някои моменти не се виждат визуално, а трябва да ги знаете. Трябва да спазвате някои правила:

- водата трябва да бъде чиста, забранено е да добавяте шампоан или сапун;

- провеждайте водните процедури в началото на деня, когато е още топло, тогава перата ще успеят да изсъхнат, преди да започне намаляване на температурата. НИКОГА не провеждайте водните процедури преди сън;

- температурата на водата за къпане не трябва да бъде студена или гореща, птицата се нуждае от комфорт;

- не сушете птицата със сешоар след водните процедури. Някои сешоари съдържат спирали с незалепващо покритие, при нагряване то отделя пари, смъртоносно опасни за птицата;

- нивото на водата трябва да бъде малко, иначе птицата може да потъне;

- уверете се, че в стаята или банята няма течение;

- не трябва да оставяте къпещия се папагал без наблюдение.

След къпането може да забележите, че папагала трепери. Тази реакция е резултат от свиване на мускулите за осигуряване на по-силна топлина и по-бързо изсъхване на перата.

Как да изсушите папагала

Когато къпете папагала, следете в помещението да няма течение, а въздуха в стаята да бъде топъл- птицата може да се простуди или да замръзне. За това след къпането увийте папагала в кърпа и го изсушете напълно и чак след това го пускайте да лети в жилището.

Не трябва да сушите папагала със сешоар, защото има много нежна кожа и на нея практически липсват мастни жлези. За това сешоара пресушава кожата и на нея могат да се образуват микропукнатини, през които в организма на птицата може да попадне инфекция.
Алтернатива може да стане обикновена настолна лампа- поставете мокрия папагал под такава включена лампа- под такава светлина и топлина папагала бързо ще се затопли и изсъхне. Не позволявайте на мокрия папагал да лети, защото може да падне или дори да се разбие. Следете къпането да става по-далече от храната, за да не се намокри.

Стопанина на тази птичка е пригодил за къпане тава от котешка тоалетна.
Изображение

Изображение Изображение
Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=kR_csueF ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=V5HbrP9z ... r_embedded

Ако папагала игнорира къпалката с вода,не бързайте да мислите,че птицата не харесва да се къпе.По-добре опитайте и други методи за къпане.

Къпалката може да бъде всякаква,но водата в нея трябва да бъде малко,1-2 см.Известни са много случаи,когато птиците са потъвали дори в малко количество вода в чаша.

На женска снесла яйца създайте условия за къпане.

http://www.aboutparrot.net/16_39.htm
http://volnistik-doma.ru/view.php?id=135
http://zarnica.org/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот petere » Сря Сеп 09, 2009 11:17 am

Дълги години гледах кубинска амазона.Страшно обичаше да пусна душа в банята и " да се разхожда под дъжда". Започваше да пее, да говори, да се ежи....
Peter
petere
В ятото
 
Мнения: 268
Регистриран на: Пет Мар 27, 2009 3:41 pm
Местоположение: София

Re: Къпане на папагала

Мнениеот AdincetO » Сря Сеп 09, 2009 11:26 am

Моите папагали, когат обяха само две, им бях купила специална вана за папагали и те се къпеха в нея :ba: :ax: Сега, когато си взех още, ги къпя с пръскалка :ax:
AdincetO
В пасажа
 
Мнения: 850
Регистриран на: Пет Дек 05, 2008 10:25 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот meri » Съб Фев 19, 2011 8:52 pm

9 метода да научите папагала да се къпе

Най-важното правило: всичко трябва да бъде доброволно. Вие сте длъжни да накарате птицата да се интересува от водата.Предлагайте различни варианти,но никога не се опитвайте да я изкъпете насила.

Имайте предвид, че понякога нямат настроение за това.Но понякога колкото и да ги викате, каквато и вода да им предлагате, те не идват.Предлагайте им възможност за къпане отново и отново.

Не забравяйте,че по време на водните процедури в жилището трябва да бъде топло, да няма течение и водата да бъде топла.По време на къпане птичките много обичат да пият вода от къпалката,за това водата трябва да бъде годна за пиене.Водата в нея трябва редовно да се сменя.

Когато се къпят,папагалите разпръскват водата,за това поставяйте съда за къпане по-далече от зърнените смеси.Влажното зърно бързо плесенясва и става негодно.

В никакъв случай не използвайте шампоани и други миещи средства.Това ще причини дразнене и може да се отрази зле на здравето,особено на зрението на папагала.

След къпане птицата НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СУШИ СЪС СЕШОАР.Те имат много нежна кожа и нямат мастни жлези.Освен това в някой сешоари има елементи с незалепващо покритие, които при нагряване отделят пара,която е смъртоносна за птиците.Ако птицата е много мокра и забележите, че й е студено,можете да я поставите под крушка с нажежаема жичка,докато изсъхне.

1. Къпалка
Възможен е най-простия метод,но не винаги е ефективен.
Изображение Изображение

2. Чиния или табла
Налейте вода в голяма чиния или табла.Не наливайте много вода, особено когато е за първи път. За да накарате птичката да влезе във водата, можете да я привлечете с любима играчка или поставете нещо вкусно. Ако папагала е ръчен,можете да привлечете птицата като плискате водата с ръка.
Изображение Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=XOyOk1_9 ... re=related

3. В ръце под крана
Ръчната птичка можете да поднесете с ръка под струя с вода.Не е необходимо да я поставяте под струята насила, дайте й възможност сама да се запознае с водата.
Изображение Изображение

http://www.youtube.com/watch?v=WjzJLQ7k ... re=related

4. Мокри листа
Някой птици,които не желаят да влизат във водата, с удоволствие се къпят с мокри листа.За тази цел подхождат листа от салата или зеле,или други мокри листа.
Изображение Изображение

5. Мокри предмети
Изображение Изображение

6. В клетката
Когато миете клетката, вземете папагала със себе си.
Освен възможността за изкачване по мокрите пръчки, птичката може да се спусне на пода.Преди да залеете вода в клетката, убедете се че тя се излива и в таблата не се събира много вода.Можете да изливате силна струя до папагала,но не и непосредствено върху него.Това не подхожда за страхливи папагали.Следете реакцията на птицата: ако се страхува или не й харесва, спрете къпането.
Изображение Изображение

7. Фонтан
Папагала се привлича от вида и звука на течащата вода,такъв ефект може да създаде фонтана.
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=ZKQZQozu ... r_embedded

8. Пулверизатор
Опитайте да пръскате вода,но не непосредствено на папагала, а по-нагоре, над него.Водата трябва да бъде по-топла,защото се охлажда при пръскане.Следете реакцията на птицата,не трябва да я мокрите насила.Всеки път след процедурата не забравяйте да изливате водата от пулверизатора и да го подсушавате.
Изображение Изображение

9. Чай с лайка

Къпане на корелата

Къпането на корелата е необходимо основно за овлажняване на склонните към сухост кожа и пера.Влажността в естественото местообитание е по-голяма,отколкото в домашни условия.През студеното време на годината в помещението въздуха е особено сух от отоплителните уреди.Недостатъчната влажност на въздуха може да бъде причина за самооскубване и проблем с оперението.

Корелите редовно се грижат за оперението си,достигат всички пера,с изключение на перата на главата.Не трябва да насилвате папагала да се къпе и да получи удоволствие от това,а може само да промени своето негативно отношение с положително,ако самия стопанин вярва в ползата на овлажняването за оперението на корелата.

Съществуват множество способи,с които можете да убедите корелата в полезността на водните процедури.Някой папагали обичат да се къпят,когато ги поливат,други обичат сами да се къпят под крана или в басейн,или дори да получат удоволствие от къпането в мокра зеленина.Открийте способа,който харесва на вашия папагал и няма да имате проблеми с къпането.

Температурата на водата в къпалката трябва да бъде със стайна температура.При къпането под душа или крана,температурата на водата трябва да бъде приятно хладка.В пулвелизатора се налива гореща вода,която при пръскането достига правилната температура,необходима за корелата.

Опитайте да изкъпете корелата с пръскачка.Пръскачката(подходяща е за цветя) трябва да разпръсква водата във вид на водна мъгла,а не на струя,от която много птици се страхуват.

Можете да подходите с хитрост към пръскането.В присъствието на корелата няколко дни пръскайте цветята,много рядко все едно случайно пръснете и корелата.Водата трябва да бъде топла,да попада на корелата отгоре във вид на малък дъжд.Постепенно количеството попадаща вода върху корелата трябва да се увеличи.Дръжте се спокойно и уверено.

Можете предварително да запознаете корелата с пръскачката,за да не се страхува.Поставете пръскачката близо до клетката,за да я вижда корелата и я оставете за около седмица.Периодично пръскайте близо до клетката цветята или просто овлажнявайте въздуха.При попадането на вода върху птицата,разговаряйте с нея,успокоявайте я.

Ако корелата покаже силен страх,намалете пръсканията.След ден опитайте пак.Ако папагала хареса пръскането,по време на процедурата се върти,предоставя крилата,гребена,краката и местата под крилата.

Ако корелата предпочита да се къпе в къпалка,подхожда чиния,тава,кутия или специалните къпалки за средни папагали,в които има малко вода,толкова колкото да достига до "коляното" на корелата.По средата на къпалката поставете огледалце,парче плод или играчка,за да се приближи от любопитство към водата.

Обърнете внимание,че в мокро състояние птицата още повече се страхува от течение.За да подсушите корелата можете да използвате кърпа или сешоар.Не дръжте сешоара близо до птицата,за да не я изгорите.Сешоара трябва да бъде направен по безтефлонова технология.

http://www.youtube.com/watch?v=GUZUyZkN ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=LrTYITUpoyo

http://www.youtube.com/watch?v=AfQLYt8bxS4

http://youtube.ng/watch?v=wzxiV9f2kVM&feature=related

http://www.mybirds.ru/groups/popug/kupanye.php
http://arpop.com/2008/01/15/kupanie-pop ... relly.html
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот bontaa » Вто Апр 12, 2011 10:09 am

и аз ви благодаря :thankyou:
bontaa
 

Re: Къпане на папагала

Мнениеот bobarchomvk » Нед Юни 19, 2011 11:32 am

Здравейте!
От скоро имаме 2 сладурчета преди 2 дена ги изкъпахме на терасата с пулвелизатор :ag: много се радваха, но на моменти бяха стреснати-предполагам, защото им е било за първи път! Знам, че може би въпросът ми е глупав и г пише някъде, но все пак- сега, когато е топло колко пъти в седмицата можем да ги пръскаме така hsuh
Аватар
bobarchomvk
Животинче с въпрос
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 8:39 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот zoomaniak » Нед Юни 19, 2011 11:34 am

2-3 пъти. Но да е в най-голямата жега, за да имат време да изсъхнат. Иначе могат да настинат. Сложете им съд - тава примерно с вода и те ще си направят кефа и сами, за да избегнете стресирането.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот bobarchomvk » Нед Юни 19, 2011 11:38 am

Страшно много ти благодаря! Освем с пулвелизатора им поставихме и купичка с вода, но не проявяват интерес към нея. Сменям и водата 3-4 пъти, за да е чиста, защото хвърлят вътре шлюпки и ................. :ajaweki: И днес ще приложа същият метод с купичката :ad:
Аватар
bobarchomvk
Животинче с въпрос
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 8:39 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот zoomaniak » Нед Юни 19, 2011 11:51 am

Трябва да имитирате локва вода, където се къпят по принцип птиците.

Купата не е локва - трябва ви тава до 3-5см висока и 2-3 см воден стълб. Това е.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот bobarchomvk » Нед Юни 19, 2011 12:43 pm

О-о-о- много благодаря за съвета, ще го изпълним! Аз виждам тук, че им слагат и листо от марула вътре, може и това да пробвам :ah: Още веднъж благодаря! Bird3
Аватар
bobarchomvk
Животинче с въпрос
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 8:39 pm

Вълнисто папагалче

Мнениеот ПапагалФен132 » Сря Май 07, 2014 9:48 am

Здравейте от 2 седмици имам вълнисто папагалче, но не разбирам как трябва да го капя защото нищо не му харесва ,а и след това то остава мокро и се притеснявам че може да изстине [mood_feelings_hurt.gif] . Някакви идеи или предложения ? Благодаря предварително !
Аватар
ПапагалФен132
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Май 07, 2014 9:29 am

Re: Къпане на папагала

Мнениеот meri » Сря Май 07, 2014 10:26 am

Прочети тази тема. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот ПапагалФен132 » Сря Май 07, 2014 5:34 pm

Прочетох я и разбрах повечето неща но какво е пулвелизатор и как се къпят с чай от лайка :bu:
Аватар
ПапагалФен132
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Май 07, 2014 9:29 am

Re: Къпане на папагала

Мнениеот Koset0 » Сря Май 07, 2014 8:47 pm

ПапагалФен132 написа:Прочетох я и разбрах повечето неща но какво е пулвелизатор и как се къпят с чай от лайка :bu:


Доста е удобен, аз днес си къпах птичката с него.

Изображение
Wondering how skinny, would people be if they had to pedal to keep their PCs running.
Аватар
Koset0
Пчела майка
 
Мнения: 1862
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 12:52 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот meri » Сря Май 07, 2014 8:52 pm

Пулверизатор или пръскалка за цветя, например може да се използва.
Снимка са ти дали. :ag:

Чай от лайка е сварена лайка във вода и охладена, разбира се. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот zoomaniak » Чет Май 08, 2014 5:50 am

Къпане като дума - термин според мен неправилно е да се използва в идеята да имитираш дъжд за птицата - като я пръскаш със ситни капки вода от пръскалка.

При едрите папагали - като привикнат с тези процедури - ги оставят под душа :ajaweki:
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот ПапагалФен132 » Чет Май 08, 2014 8:32 am

Много благодаря всички мнения по-горе ми бяха полезни. :az:
Аватар
ПапагалФен132
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Май 07, 2014 9:29 am

Re: Къпане на папагала

Мнениеот golfar78 » Пон Юни 09, 2014 1:46 pm

Благодаря за споделение мнения :)
Аватар
golfar78
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Юни 09, 2014 1:19 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот Ати » Пон Фев 02, 2015 5:08 pm

Добра информация а горе долу една корела на 6/7 седмици е у нас кога би трябвало за пръв път да я изкъпем [524.gif] [r030.gif] Bird3
Аватар
Ати
Животинче с въпрос
 
Мнения: 27
Регистриран на: Чет Яну 08, 2015 5:34 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот Ати » Пон Фев 02, 2015 5:14 pm

Ние сме му сложили паничка с вода горе долу 2 педи [sasin.gif]
Но не иска да се къпе а като е на ръка под чучура му е толкова хубаво е като се опита да се олее целя не се усеща и пада [jumpuu.gif]
Аватар
Ати
Животинче с въпрос
 
Мнения: 27
Регистриран на: Чет Яну 08, 2015 5:34 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот roni_agop » Пон Дек 07, 2015 7:56 pm

Здравейте.От месец имам мъжки поен папагал. Всяка седмица го къпя по следният начин.Взимам клетката и я слагам в банята.Продупчвам капачката на едно пластмасово шишенце и наливам топличка вода..И отгоре като душ го поливам.Харесва му.Не го пускам извън клетката защото е страхлив.Колкото и да се мъча не иска да се сприятелим. Надявам се да не му навредя с начина по който го къпя.Върти ми се мисълта да спра да го къпя зимата да не истини.
Аватар
roni_agop
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Съб Дек 05, 2015 4:30 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот zoomaniak » Вто Дек 08, 2015 7:58 am

roni_agop написа:Здравейте.От месец имам мъжки поен папагал. Всяка седмица го къпя по следният начин.Взимам клетката и я слагам в банята.Продупчвам капачката на едно пластмасово шишенце и наливам топличка вода..И отгоре като душ го поливам.Харесва му.Не го пускам извън клетката защото е страхлив.Колкото и да се мъча не иска да се сприятелим. Надявам се да не му навредя с начина по който го къпя.Върти ми се мисълта да спра да го къпя зимата да не истини.


Много добър метод - идея :az:

Трябва да прочетеш за развитието на перата при птиците и ролята на къпането на ниво оперяване - пера - перушина. Къпането е сезонно - нещо като дъждовете в тропиците.
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот meri » Вто Дек 08, 2015 9:30 am

През зимата папагала се къпе по-рядко, за да не се разболее. :ab:Веднъж в седмицата е достатъчно, като внимаваш да няма течение.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот PetarStoykov1 » Вто Дек 08, 2015 1:17 pm

Аз даже на 10 дни.
Аватар
PetarStoykov1
Животинче с въпрос
 
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Дек 03, 2015 11:49 pm

Re: Къпане на папагала

Мнениеот meri » Вто Дек 08, 2015 3:42 pm

Добавих още малко информация в статията. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10381
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Птици - Aves

cron