Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как кастрирах уличните котки

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Как кастрирах уличните котки

Мнениеот meri » Сря Яну 10, 2018 10:24 pm

Дано да е полезно за някой, който се колебае или смята, че няма да се справи с кастрацията.

Тъй като при нас няма бездомни кучета, имаме само котки, аз се грижа за тях. Всеки ден им купувам храна, обезпаразитявам ги външно и вътрешно редовно, ваксинирала съм ги, имат си паспорти, и съм ги кастрирала.

Как процедирах аз- първото, което трябва да се направи е да се говори с най-близкия ветеринар, който ще се съгласи да кастрира животните, разбира се не е маловажна и цената. Реших да не се занимавам с талоните за безплатна кастрация, защото постоянно бяха свършили, кой знае каква е причината за това и не се интересувах много.
Отидох в клиниката до нас, уговорих се с тях и предстоеше хващането и носенето на котките в клиниката.
Колкото и да ме познаваха и позволяваха да ги гушкам, когато се намериха в клетката, беше една борба да излизат от нея, но се справих с носенето. Не съм носила всички наведнъж, разбира се, а една по една :ab: ,и не за един ден. За два дни кастрирах всичките ни котки.

Беше си разхождане, но си заслужаваше, пък добре, че и клиниката е до нас.
Изобщо не съм се колебала дали да ги кастрирам, притесняваше ме как ще се справя с носенето, но се оказа, че не е толкова трудно. След кастрацията те спяха или ако не спяха, бяха замаяни, та нямаше лоши реакции за бягане от клетката. Всяка една котка я носех в нас, докато се събуди напълно и можеше да бъде пусната навън. Това е много важно, защото е опасно да се пусне упоена котка на улицата. Всичко мина много лесно, не са повръщали, свестиха се след няколко часа, нямаше нужда да се махат конци, нямаше възпаление, нито някакви проблеми след кастрацията. Котките се възстановиха много бързо, раните зараснаха и сега са едни щастливи котки. Кастрирах и мъжки и женски....И разбира се, престояха няколко часа в клиниката преди да ги взема.

Изобщо не е толкова трудно или невъзможно, ако човек реши да кастрира някое животно. Много е добре сега, когато не се раждат нещастни животни, които няма да си намерят дом, няма да оцелеят навън.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10374
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо