Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Затоплящо килимче за малките кученца и котенца

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Затоплящо килимче за малките кученца и котенца

Мнениеот meri » Съб Авг 03, 2013 1:32 pm

Много често новородените кученца и котенца, които са родени здрави умират от преохлаждане на организма. Знаем колко е важна топлината за оцеляването на новородените, особено ако поради някаква причина са останали без майка и ние стопаните трябва да се погрижим за тях.
Много от новородените обратното, стават жертва на прекалено силно прегряване, свързано с излишната и пагубна грижа на стопаните.

Това е така, защото новородените трябва да бъдат топлени от майка си, но много често тя не е в състояние да се погрижи за тях. Практиката показва, че за запазване на живота на новородените кученца и котенца, е целесъобразно да използвате затоплящо килимче.

Килимчето е устроено така, че топлината се отделя само когато има налягане в него. Можем да го сравним с живия организъм, например, при докосване към тялото на котката или кучето, ние усещаме топлина, но ако котката ни окаже натиск(седне на коленете ни), или кучето застане под краката ни, ние веднага усещаме топлината. Така действа и килимчето. Имитирайки топлината на живия организъм, то помага да се защитят новородените както от прегряване, така и от преохлаждане.

Килимчето може да се остави и през нощта, малките дори могат да го намокрят, килимчето не се страхува от влага.

Килимчето е необходимо и за следоперационния период. При тежки операции с продължителен период на възстановяване. Помага да се ускори възстановяването и да спаси живота на вашият любимец.

Изображение

http://www.aibolitpodolsk.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10390
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо

cron