Страница 1 от 1

На море с коте - съвети?

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 08, 2013 9:05 pm
от anichka
Здравейте, моля ви да ме посъветвате да взема ли 4 месечното си коте с мен на почивка, има кой да го гледа но не ми се разделя с него. Возила сам го в колата, водих го даже и в офиса ми, държа се много кротко, като го водя на доктор е кротък и си чудя дали ще се стресира много.Досега не съм гледала коте, намерих го на улицата, тежеше едва 200 гр. на около 2 месеца близо, сега е на 4 месеца и тежи 2330 гр. :)

Re: на море с коте

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 09, 2013 5:42 am
от zoomaniak
Хубаво е да имате с него транспортна чанта/клетка. И да е приучено да ходи с нагръдник и повод - за да е хубава почивката ви.

Re: На море с коте - съвети?

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 09, 2013 7:56 am
от meri
Котенцето е много малко, за да го водите на море. Освен това,ако няма ваксини е опасно да излиза на улицата. А и котките не са като кучетата, не се нуждаят от разходка,те живеят вътре в дома. Кратката раздяла няма да навреди на взаимоотношенията ви. За толкова малко коте е голям стрес да сменя обстановката, това че е кротко не означава, че не преживява промените.Щом има кой да го гледа оставете го.

zoomaniak написа:Хубаво е да имате с него транспортна чанта/клетка. И да е приучено да ходи с нагръдник и повод - за да е хубава почивката ви.

Чанта добре, но толкова малко животно не е за улицата. :ab: И едва ли е научено на повод и нагръдник.А без ваксина, рискът не си струва,заболяванията са много опасни, дори смъртоносни, за да излиза навън.А и да не забравяме какво причинява стресът при всяко животно.