Страница 1 от 1

проблем с котето

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 17, 2013 8:27 pm
от djem95
Моля ви помогнете, имам сериозен проблем с котето взех го на 40 дена мъжко персийче е. Сега вече е на 1 годинка живеем си в къщи на село и попринцип от малък си ходеше в неговата тоалетна после след време започна да пишка по плочките в къщи, но аз не се притесних много, защото си мислех, че ще е нещо временно и започнах само да му се карам и да го нося до неговата си тоалетна. Но проблема не мина започна и да ака след това смених тоалетната с нова, защото реших, че проблема е в тоалетната сменях пясъка често и започна да си пишка в новата тоалетна но за акане пак на плочките сега стана още по зле взе да цапа и по пътеки и килими ужас кащата е заприличала на тоалетна започнах и да го удрям и да му се карам не става помогнете дайте ми съвет какво да направя как да спра това нещо. Междувременно да допълня че вън има други улични котки и често като види отворена врата излиза и ходи при тях с някои дори започва да се дави и да става агресивен, но кат си е вътре е спокоен плюс това иска постоянно да излиза и понякога мяука безспирно пред входната врата, за да излиза навън дали има връзка проблема с излизането му навън и с контакта с другите котки? Нашите са в чужбина и след месец се връщат ще ме накарат да го махна от вкъщи като видят какво прави, а аз много го обичам не мога да се разделя с него, а този проблем е от 3-4 месеца. Моля ви кажете какво да направя??? :ai:

Re: проблем с котето

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 18, 2013 12:00 am
от Koset0
Възможно е да маркира, особено щом има други котки. Можете да го кастрирате. Съветвайте се с лекар относно проблема Ви.

Re: проблем с котето

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 20, 2013 11:09 am
от djem95
Мисля, че вече се е превърнало в навик, а не че маркира не знам. Кастрация ще помогне ли?

Re: проблем с котето

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 20, 2013 5:37 pm
от Cake <3
Крещенето и ударите няма да оправят проблема. Само ще травмираш котката! И според мен кастрацията може да реши проблема. Ако не го кастрирате ще започне да бяга навън да се бие с другите котки, така може да хване куп болести (ваксиниран ли е?) и да се нарани. Консултирайте се с ветеринар.

Re: проблем с котето

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 20, 2013 11:02 pm
от djem95
Да ваксинирахме го когато беше на 3 месеца, но беше кошмар, защото живеем на 50 км. от града, а в село нямаме ветеринар, който да се занимава с домашни животни. Та когато го закарахме по пътя на там почти беше спокоен, след самата ваксина не знам дали беше от ваксината или от вътрешното обезпаразитяване, което му напрвиха стана много неспокоен постоянно мяукаше и обикаляше колата безспирно, дори повърна. И от тогава не съм го водила на други ваксини и прегледи, само съм му взимала обезпаразитяващи хапчета за вкъщи.