[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Имам проблем с кучето
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Имам проблем с кучето

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Имам проблем с кучето

Мнениеот jeni.ivanova » Вто Окт 15, 2013 4:21 pm

Здравейте, имам женски лабрадор на 6 месеца. Когато нещо не й хареса директно отива и се изпишква в коридора. Извеждаме я сутрин и вечер, понякога и следобед и работите си ги върши долу, ако случайно закъснеем с разходката и не може да стиска повече - отлично знае, че може да отиде в тоалетната и да се изпишка там и го прави и няма никакъв проблем. Въпросът е обаче, че ако я накарам да си отиде на леглото(което е в коридора), докато се храним, защото е изключително досадна - отива и се изпишква точно на входа на стаята. Ако й се скарам да слезе от дивана - същото .. Върнах се преди час ужасно изморена и исках да поспя за малко, но тя беше в стаята и много се беше разлигавила с една нейна играчка и не ме оставяше да спя, дадох й команда да си отиде в леглото, тя отиде, аз затворих вратата .. след половин час станах и видях на входа на стаята купчинка с ако .... при условие, че точно преди да легна я изведох за 10 минути и тя се изака навън... за мен това е абсолютно правене на инат(защото отлично знае, че ако не може да стиска - отива в банята и всичко е ок) и не знам как да се справя с този проблем...
Аватар
jeni.ivanova
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Вто Окт 15, 2013 4:01 pm

Re: Кучето ми прави напук

Мнениеот zoomaniak » Вто Окт 15, 2013 5:05 pm

Какво бихте направили - ако вместо кучето - тези действия се правеха от ваше ДЕТЕ?

Само ще му говорите ли?
Опитвам се да овладея Хаоса.
zoomaniak
Пчела работник
 
Мнения: 11303
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 4:52 pm

Re: Имам проблем с кучето

Мнениеот meri » Вто Окт 15, 2013 8:04 pm

Здравейте.
Мястото на кучето не е в коридора, това е голяма грешка от ваша страна. В коридора е студено, има течение, шумно е.Кучето не може да се усамоти, не може да почива и т.н.
Поведението най-вероятно се дължи на факта, че кучето се нуждае от внимание и игра. Вероятно не му отделяте достатъчно време.На тази възраст, и не само, кученцата са много активни и трябва да играят.Когато носи играчката,трябва да му обърнете внимание. Вие влизате и затваряте вратата, и кучето се чувства нещастно.От там и проблемите...просто привлича по този начин вашето внимание. Ако кучето няма здравословен проблем,понякога се случва, трябва да му обръщате повече внимание, да го разхождате по-дълго и да играете.
Грешката е във вашето неправилно отношение към него.
Променете вашето отношение, сменете мястото му, сложете го в друго помещение, ограничете достъпа до другите места, оставете само банята щом е свикнало да ходи там,когато ви няма.
Всеки е уморен от работа,но трябва да отдели внимание на кучето,иначе то ще търси начин да привлече вашето внимание по всякакъв начин.
Ако не искате да се качва на дивана,ще трябва да го научите добре на командата НЕ и да я подавате правилно.
За да не досажда по време на хранене,ще нахраните кучето преди вас, и ще го затворите в помещението, където е леглото му, но не в коридора.
Просто започнете с това, да отделяте повече внимание на кучето и да играете с него.Обучавайте го на послушание и команди постепенно. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо