Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Любимец с ограничени възможности

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Любимец с ограничени възможности

Мнениеот meri » Пон Ное 04, 2013 8:54 am

Изображение

Когато хората срещнат животно инвалид на улицата, те или му съчувствуват или се възхищават на самоотвержения стопанин. Всички животни-инвалиди могат да живеят пълноценен живот.

Съществуват и такива хора, които при вида на животното смятат, че по-правилно е да приспят животното. И именно такива хора дори и не подозират, че животното може да бъде активно, игриво и жизнерадостно.

Колкото и да ни се иска, природата не може да избави животните от всичките им заболявания. И ако се получи толкова неприятна ситуация, когато животното е получило инфекция или сериозна травма, трябва веднага да го спасите и не трябва да се бавите. Както показва статистиката, животните губят своята дееспособност, защото техните стопани не приемат сериозно случилото се и се обръщат към ветеринар късно.

Съвременната ветеринарна медицина може да помогне на такива животни и отново да ги изправи на крака.
Ако вашето животно е получило травма на гръбнака в резултат от падане от високо или поради злополука, трябва незабавно да го отведете на лекар. Ако вярваме на думите на специалистите, първите няколко часа след получаване на травмата са решаващи, именно в този период може да се помогне и да се избави животното от пожизнена инвалидност.

Стопаните на животни, които са се сблъскали с това, че тяхното животно е загубило крайник или възможността за нормално придвижване, просто са в ступор. Те започват да смятат, че животното постепенно ще изпадне в депресия, ще страда от собствената си непълноценност, а още по-страшно, че животното ще започне да уринира под себе си и няма да може да остава само. Стопаните се отказват от своите любимци, изоставят ги или молят да ги евтаназират.

За някои хора домашен любимец -инвалид е недопустим вариант. Те смятат, че аптеката или клиниката ще станат техният втори дом. Хората смятат, че такива животни постоянно трябва да се лекуват, и не могат да очакват никаква игривост и ласка от тях. Но на практика не е така.

Животните не преживяват факта, че са станали по-различни от преди, те дори не го осъзнават. Ако животното нищо не го боли, то няма да страда. Животните-инавалиди бързо се адаптират към новите условия.
Те привикват да се преместват със задната парализирана част на тялото, придвижват се на три крайника, приспособяват се в условия на пълна глухота и слепота. А най-важното, което ще им помогне, е да им купите някакво спомагателно средство, което ще облекчи живота им. Такова животно ще стане активно, игриво и жизнерадостно.

На всяко животно може да се помогне, то отново ще бъде активно и жизнерадостно, ще ви дари с любов, а най-важното, ще ви бъде благодарно за своя живот.

http://zoopriut.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10382
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо