Страница 1 от 1

Зайченце за вкъщи?

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 2:43 pm
от bugslower
Здравейте.
От малък не съм имал заек и мисля след празниците да си купя такъв, а е вероятно дори и преди Нова Година да закупя такъв, но сме спира мисълта, че след месец-два, заекът умира... Бях доста малък, когато майка ми ми купи заек, но в последствие умря и доста бях натъжен. Та мисълта ми е "какво убива зайците?" и как да удължим техния живот?

Re: Зайченце за вкъщи?

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 3:01 pm
от zoomaniak
Зайците живеят над 3 години :ai: 5 години 8 даже според породата :ba:

Убива ги незнанието на стопаните им.

Убива ги и алчността на търговците - да ги продават негодни за продажба.

Re: Зайченце за вкъщи?

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 3:17 pm
от bugslower
Според мен те живеят различно. Чичо ми е зайчар години наред и от време на време му умират зайци в ранен период. Добре, сега не мога да противореча на човек с по-голям стаж от мен и respect за което. Очевидно си любител на зайци, съдейки по годините, които си прекарал с такъв(такива). Кажи ми какво зайченце да си взема (порода), което да не расте много, ами една длан големина, дори и да е малко по-голямо не е фатално, въпросът е да не става "заек глиган". :)

Re: Зайченце за вкъщи?

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 3:19 pm
от zoomaniak
Вземи си здраво зайче. Научете се да избирате по здраве и силни гени любимците си - не по големина - кг - породи.

Re: Зайченце за вкъщи?

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 5:21 pm
от meri
Зайците в зоомагазините често не са здрави, за това ако имаш възможност си купи от човек, който ги развъжда. В зоомагазините много често лъжат за породата и възрастта.Продават ги за мини, а се оказва, че не са такива и впоследствие порастват.
А това,което убива зайците в ранна възраст е незнанието на стопаните, а именно как се отглеждат и с какво се хранят правилно.Освен това зайчетата се ваксинират,за да не се разболяват от опасните за живота им заболявания. Във форума ни има много информация,може да се осведомиш за важните неща. :ab: