Nicole88 Пишете че приемате и съвети относно други породи,ето ви и моя с риск да изглеждам малко пристрастна понеже имам същата порода.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theaterТова е моята Рая,бигъл.Тази снимка е най-ясна,затова прибавих нея.Вече е на почти 9 месеца.
Искате куче,което да живее в апартамент,да е общително,с къс косъм,да се възпитава лесно,разбрах и за малкия.Но също така да е атлетично,със стройно тяло,без много претенции и т.н.
Ето ви моето предложение-Бигъл.Не е малка порода,нито голяма,води се средна.късокосместа,почти не се скубе,еднакво добре се чувства и в апартамент и на двора(знам го от опит).По блоговете пише,че трудно се поддава на обучение,НЕ Е ВЯРНО.С правилния подход и начин на обучение Рая научаваше команда след команда за около 3 дена.При бигъла стимула е много важен-дори кучешката храна е перфектна за целта.Не е доминантна порода и за една гушка е готова и на врата да си ходи.
Общува чудесно с всяко друго животно,без значение от ръста или вида му.
Във вашия случай с толкова малко дете е и предимство факта,че са страшно търпеливи към малките деца.Рая понасяше доста тормоз от страна на 5-годишния ми син,докато той разбере,че тя не е плюшена играчка.Приобщава се бързо,както към стопани и обстановка,така и към порядките на семейството.
Не е териториално животно и ако се научи от малко може да живее и с котки дори.За съжаление в България не е много разпространена порода,макар че не разбирам защо.за 6 месеца откакто е с нас не съм забелязала и едно лошо качество в нея.
Единственото,което може да създаде евентуален пролем е факта,че като ловна порода,за да е спокойна изисква дълга разходка,от поне час и половина сутрин и вечер.Което в началото,разбира се,докато е малко не е така.