Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Как да изберем хотел за животните ?

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Как да изберем хотел за животните ?

Мнениеот meri » Пет Сеп 26, 2014 10:46 am

Всеки стопанин е бил изправен пред въпроса какво да прави с домашния си любимец по време на отпуск. Колко удобен и приемлив е варианта хотел за животни?

Въпреки, че повечето стопани предпочитат да оставят животните си при роднини и познати, съществува и такъв вариант като хотел за животни. Какво да правите в такъв случай, към кой да се обърнете?

Ако сте решили да оставите своя любимец в хотел, първото което трябва да направите е да проверите дали приемащата страна(хотела за животни) е надеждна. Често за добрите, а още повече за неуспешните примери може да прочетете в интернет, да намерите различни отзиви. За това не е излишно да се възползвате от този вариант и да прочетете различните отзиви за хотелите, да се консултирате с познати, да попитате в социалните мрежи и форумите.

Ако не намерите никакви отзиви за хотела, е възможно хотела да е новооткрит, а животните на вашите познати никога да не са оставали на хотел. За това лично попитайте по телефона, задайте вашите въпроси относно условията. Според отговора и реакциите на служителите от хотела можете да си направите предварителни изводи дали трябва да оставяте там животното.

Още един фактор, помагащ да си съставите първо впечатление за хотела е неговия сайт. Повечето съвременни хотели имат собствена страница или създават своя група в социалната мрежа, където има информация за хотела. Внимателно изучете информацията на сайта, можете дори да си съставите предварително мнение за този хотел, а след това да закрепите впечатленията си с телефонно обаждане или лично посещение.

Какво притеснява стопаните, планиращи да оставят любимците си в хотел за животни?

Първо, това е безопасността на животното. За това, ако сте намерили хотел, обърнете внимание на следните условия: разделено живеене на различните животни по видове, размер, ограничена територия за разходки, има ли прилещажа територия за тези разходки и др.

Някои хотели могат да предложат да вземат и да върнат животното от вашия дом, но тази услуга НЕ ВИНАГИ ИМА БЛАГОРОДНИ МОТИВИ. Случва се собствениците на хотела да не желаят стопаните да оглеждат условията на отглеждане, и могат да откажат в отговор на вашата молба да посетите предварително хотела. Такова поведение винаги е подозрително, за това ПО-ДОБРЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОГЛЕДАЙТЕ УСЛОВИЯТА, ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ, ЧЕ НАЛИЧИЕТО НА СОБСТВЕН ПРЕВОЗ Е САМО ПРИЯТНО ДОПЪЛНЕНИЕ ЗА УДОБСТВОТО НА ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ.

Ако оставяте котка, уверете се, че вероятността да избяга е минимална. Не е препоръчително котките да се оставят на хотел по време на отпуск в непознато място, защото това е голям стрес за тях.

Ако видите, че приемащата страна не отделя достатъчно внимание на живеещите вече там животни или пренебрегва въпросите за безопасността, не ви допуска на своята територия, не оставяйте своето животно на такова място.

Обичайна практика е станало пребиваването на животното в хотела по договор, в който подробно са описани всички условия, отговорността на страната в случай на неговото неспазване. За това, ако хотела е готов да сключи такъв договор, това само потвърждава степента на неговата отговорност и порядъчност.

Репутацията на всеки хотел за животни се подкрепя от чистотата в помещенията и прилежащата територия. Ако в хотела е мръсно, а животните изглеждат неугледно, веднага възниква съмнение, дали трябва да оставите животното в такива условия.

Голяма роля имат и условията на хранене. Много хотели приветстват варианта, когато стопаните донасят храната, с която е свикнало да се храни животното. Това улеснява процеса на привикване към новото място и придава сигурност на стопанина в това, че неговото животно няма да се храни с непозната храна.

Дори ако сте донесли собствена храна, не е излишно да попитате собственика на хотела, с какво хранят животните. По този начин ще получите информация за качеството на хранене в случай, ако нещо се случи с вашата храна. Разкажете на служителите в хотела за вкусовите предпочитания на животното, за режима на неговото хранене, за да продължава животното да се храни в привичните за него часове.

Някои хотели оставят при себе си само едно животно(или любимеца само от едно семейство). Това е очевиден плюс, защото ще му отделят повече внимание, намалена е вероятността от неговото заразяване с някакво заболяване от другите животни, живеещи там.

Трябва да имате предвид, че ако хотела действително се държи от професионалисти, те ще бъдат внимателни към всяко животно. Някои компании организират специални програми с участието на кинолози или фелинолози за по-добро адаптиране на животното в новите условия. Има хотели, които канят ветеринарен лекар, в случай на необходимост, той може да окаже спешна помощ на вашия любимец. В много хотели може да се възползвате от услугите на грумер.

Бъдете много внимателни, когато вашето животно боледува, и трябва да пие лекарства. Никой не може да ви гарантира, че наистина ще дават необходимите медикаменти на животното и ще се грижат подобаващо за него. За това, ако вашето животно страда от някакво заболяване, прекарало е операция или се нуждае от специални грижи, в хотела едва ли ще получи такива. Такива животни по-добре да не се оставят в хотел.

Много хотели са разположени извън града, което привлича много стопани. Такива хотели имат собствена територия за разходки. Но в този случай трябва да сте сигурни, че територията на хотела действително е оградена надеждно, и животното няма да избяга.

Недостатък на извънградските хотели е тяхната отдалеченост. Някои стопани предпочитат да оставят любимците си в града по време на отпуск- заради лиспа на време за доставка на животното, икономии, или защото е свикнало в градски условия, където ще се чувства добре.

Имайте предвид, че наличието на животно и вашето желание да го оставите на хотел не е достатъчно условие, за да го приемат с отворени обятия. Може да се окаже така, че животното да не е подходящо за живот в хотел заради здравословно състояние или особености в характера.

Отговорните хотели предявяват няколко задължителни изисквания към своите посетители. Това е наличието на всички ваксини, потвърждение за обезпаразитяване. Служителите от хотела могат да ви помолят да се запознаят с вет. паспорт на животното, да го огледат преди планираното живеене. Някои хотели предлагат да оставите животното за един ден без такса, за запознаване с новото място и оценка на неговото поведение и настроение.

Като цяло пребиваването в хотел е удобно решение за стопанина, но голям стрес за животното. За това, ако смятате че не можете да се разделите с животното и няма да се чувствате спокойно, вземете го със себе си. За мнозина такъв вариант е невъзможен, но понякога се оказва по-добрия вариант.

Възможни проблеми след пребиваване в хотел за животни

Много често стопаните изпитват истинско разочарование и обида след завръщане от отпуск, когато животното им е било в хотел за животни. Чести са случаите на неудовлетворително отглеждане на животните- едни животни се връщат отслабнали, други с опадала козина, или дори с гъбички.

Всеки стопанин, оставяйки животното си в хотела, се надява че ще бъдат осигурени добри грижи, хранене, животното няма да изпитва никакви неудобства и дискомфорт. С всяка година тези проблеми са все по-актуални и мнозина оставят животните си в хотели не само по време на отпуск, но и когато трябва да занимат за известно време в командировка, или на лечение. И от това дали стопанина ще избере правилно хотела, зависи не само здравето, но и живота на животното.

Към частниците се обръщайте само след надлежни препоръки. Сега могат да се намерят много предложения да вземат при себе си котката или кучето. Но "частника" не бърза да съставя договор и за това не носи никаква юридическа отговорност нито за здравето, нито за живота на животното. Много често под един покрив се събират различни животни. И опасността не е само в това, че всички те изпитват определен стрес от промяната на обстановката и новото обкръжение. Сред животните цари закон: силния винаги подтиска по-слабия. А това означава, че по-слабото животно е лишено от възможността да яде и пие нормално. По отношение на разходките, безотговорния случаен човек може да забрави да разходи вашето животно. Именно за това, трябва да оставяте животните само при квалифициран човек. А потвърждение за такава квалификация са препоръките.

Съвети

Много е важно да уточните колко дълго работи хотела, какви животни приема. Желателно е лично да се осведомите за цените и графика за грижите по животните. Отидете на място и се запознайте с условията на отглеждане. Има ли опитни хора за отглеждане на животните, ветеринарни услуги, има ли чужди хора постоянно на територията на хотела. Поговорете с персонала, за да изясните колко са доброжелателни и грижливи към животните, способни ли да отделят достатъчно внимание.

Опитайте се да оцените разположението на клетките или волиерите. Ако кучетата се виждат постоянно, това ще доведе до това, че те през цялото време ще се намират в състояние на възбуда, силно ще лаят или ще се крият в някой ъгъл. Много е важно животното самостоятелно да влиза във волиерата, в никакъв случай не трябва да се внася на ръце. При разположение на волиерите на две степени, кучетата се повдигат за "втория етаж" на ръце. За животните това означава загуба на ориентацията и допълнителен стрес. А при избор на помещение за котките, трябва да избирате такова, в което са разположени не повече от 2-3 клетки. В противен случай, ако в помещението се държат животни с хрема, може да бъдете сигурни, че всички съседи ще се върнат хремави.

ВАЖНО е да обърнете внимание на пода на волиерата. Под, направен от плочки, задължително трябва да се отоплява. Ако няма отопление, кучето е застрашено от преохлаждане на вътрешните органи. Клетката или волиерата трябва да бъде изпълнена от материали, които лесно се мият и дезинфекцират. Това е много важно за спазване на хигиената!

Не се притеснявайте да поискате документи за регистрация на хотела, за да сте сигурни, че е легален.

ВНИМАТЕЛНО прочетете бланката на договора, НЕ ТРЯБВА ДА ОСТАВЯТЕ ЖИВОТНОТО В ХОТЕЛА БЕЗ ДОГОВОР!

В договора задължително трябва да е написано, че при приемане животното е прегледано от ветеринар, записан е срока за отглеждане, диетата и режима на хранене и разходки, при необходимост- противопоказания, сведения за характера на животното, задължително- отговорностите на двете страни.

Поинтересувайте се за режима на работа на обслужващия персонал. Ако стане ясно, че през нощта животните остават без надзор, не говорете повече- направо си тръгнете. Грижите за животните в такова заведение трябва да бъдат денонощни.

Ако животното е приучено към определена храна, уговорете предварително диетата, а по-добре донесете храната. При приемане в добрия хотел задължително трябва да се обсъди графика за храненето и разходките, в никакъв случай не позволявайте да ви диктуват своите условия. Всяко животно е индивидуалност и грижите за него са индивидуални.

Вие сами трябва да докарате животното в хотела. Ако ви предложат да го докарат, не се знае къде наистина ще го отведат.

Когато си взимате животното, се уверете, че то е здраво и не изпитва депресия. Ако нещо не ви харесва, споделете го със собствениците на хотела. ПОМНЕТЕ, че инфекциите при кучетата и котките са опасни!

Не оставяйте в хотел животни без ваксини. Това най-много се отнася за кученцата и котенцата. Помнете, че инфекцията е безопасна за възрастните животни, но за младите може да бъде смъртоносна.

Когато вземете животното от хотела, споделете в интернет вашите впечатления. Това ще помогне и на други стопани да се ориентират, когато се нуждаят от добър хотел. Или ако не сте доволни, ще можете да ги предпазите от погрешен избор.

http://animal.ru/
http://guard-dog.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10390
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо