[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Историята на едно куче, или глупостта на стопанина?
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Историята на едно куче, или глупостта на стопанина?

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Историята на едно куче, или глупостта на стопанина?

Мнениеот meri » Нед Сеп 28, 2014 1:12 pm

Взел си един човек малко кученце. В началото всичко вървяло добре, но този човек решил да разхожда кучето навън. А то било още много малко, за жалост нямало ваксини. Стопанина му смятал, че щом излиза само около блока всичко ще е наред, нямало да има опасност да се разболее. Не зная от къде и от кой е купено/ взето кученцето, но живее в нашия вход.
И така докато един ден кученцето се разболяло. Кученцето е толкова зле, че не знам дали още е живо, не съм го виждала стопанина му.
Решил да го заведе на лекар, и познайте какво стана. Вместо да обвинява себе си, че е извел кученцето без ваксини и обезпаразитяване, за по-лесно започна да обвинява лекаря. Изведнъж се оказа, че доктора бил предозирал ваксината(което няма как да стане), след това уж препарата за обезпаразитяване...различни версии, които не се верни. И категорично отхвърли тезата, че вината е в него, защото е изведено навън.
Аргумент :" И какво ще му стане, та аз само около блока го изведох"....и то не веднъж, а по няколко пъти на ден, всеки ден.

Пък аз посещавам същата клиника и добре познавам лекарите там....които са чудесни професионалисти и добре си разбират от работата. Вината не е в тях, а в стопанина.

И за жалост много хора постъпват така, започват да говорят срещу лекарите, а хората дори не вникват в това, което им се казва, защото отказват елементарни неща, или не ги знаят и клюката тръгва....ето така се ражда нагласата..."не ходете в тази клиника, защото лекарите не стават за нищо."
Което няма нищо общо с действителността....
Много стопани не признават вината си....къде от невежество, къде от безхаберие, или по-лесния вариат е друг да е виновен.

Кучетата не се извеждат навън без ваксина. Когато разбера какво е станало с горкото кученце, ще пиша продължение.

Кученцето е починало за съжаление.
Когато го видях за последен път симптомите много приличиха на нервната форма на гана(не твърдя,че е било болно от това, разбира се), но имам наблюдения как изглеждат кучетата болни от гана.
Никога не смятайте, че вас може да ви подмине и когато ви казват, че опасността от заразяване е голяма, не пренебрегвайте съветите и не извеждайте кученцето навън без ваксини.
Дори да има първа ваксина или втора, това не означава, че е изградило траен имунитет, който ще го предпази. Може да се зарази въпреки ваксината,за това не е желателно да излиза. Най-доброто време за разходка на малкото куче е 15 дни след поставяне на третата ваксина. Няма за къде да бързате, защото това понякога води до необратими последици.
Така, че добре помислете преди да извършите нещо подобно или да смятате, че при вас няма да се случи. Отговорността за живота и здравето на кучето са във ваши ръце. Никога не вярвайте на хора, които не са наясно с тези неща.Най-добрия вариант е да се доверите на лекаря или на опитни стопани, които наистина знаят какво говорят.Дори да прочетете, сега информация има, въпреки че понякога е противоречива, можете да добиете представа за основните неща. Винаги се информирайте преди да извършите нещо, за което да съжалявате в бъдеще.
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо