Страница 1 от 1

ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Нед Окт 05, 2014 11:31 pm
от Doctora
Здравейте и от мен!Имам въпрос-знае ли някой дали е разрешен вноса и отглеждането на тези животни в България,и от къде мога да получа информация относно това?Мерси предварително!А ако някой вече отглежда такова моля нека сподели важни неща относно отглеждането и общуването с тези сладури:)Поздрави на всички :)

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Пон Окт 06, 2014 4:46 am
от zoomaniak
РИОСВ - София знае отговора на въпроса ви. Посетете ги.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Вто Окт 07, 2014 7:03 pm
от Bamo
Защо не си харесаш някой сладур от приюта? Толкова много кучета търсят дом.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Вто Окт 07, 2014 7:30 pm
от Koset0
Bamo :ag: :ag:За пореден път се изказваш без да знаеш за какво става въпрос.

По темата: Аз съм виждал в Испания да се продават. В България все още не съм. И аз много ги харесвам. В зоопарковете ги има, евентуално можеш да се уредиш (ако е възможно и законно) от там понеже се размножават доста. Даже сигурно ползват и за храна от тях като станат в повече.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Вто Окт 07, 2014 10:32 pm
от Bamo
Koset0 написа:Bamo :ag: :ag:За пореден път се изказваш без да знаеш за какво става въпрос.

По темата: Аз съм виждал в Испания да се продават. В България все още не съм. И аз много ги харесвам. В зоопарковете ги има, евентуално можеш да се уредиш (ако е възможно и законно) от там понеже се размножават доста. Даже сигурно ползват и за храна от тях като станат в повече.


Пилешки, ти пак не разбираш какво казвам. И спри да насърчаваш отвличането на животни, които нямат никакво място при хората.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Вто Окт 07, 2014 10:50 pm
от Koset0
Да, определено не разбирам какво казваш. Къде видя да насърчавам ОТВЛИЧАНЕ на животни ?! Няма да се повтарям с това "нямат никакво място при хората", защото тук само ти си на такова мнение, а не знам защо продължаваш с това след като имаш заек ВКЪЩИ (при хората, представи си!) . Надявах се да се сетиш да провериш за какво "куче" става въпрос преди да изпратиш човека в приютите и да се заяждаш. Очевидно не си търси куче за домашен любимец, но то трябва и малко да помисли човек преди да дава съвети.

Пилешки ? Надявам се можеш да ми обясниш какво искаш да ми кажеш с това.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2014 2:19 am
от Bamo
Ти да не си удрян наскоро с винкел в главата, че да не можеш да схванеш и най-малкия сарказъм изразен в третото мнение? Аз съм остро против всеки, който пряко и/или съзнателно издевателства над животни. Внасянето на животни от друг континент, за да ги направиш домашни любимци си е чисто отвличане. Защо го пращаш в зоопарка да довърши започнатото? Днес той ще вземе от там, утре друг, след това някой ще реши да си ги развъжда и да продава. В Перник как го наричате това? Взимане на заем може би? :D
И пак ще ти напиша, с което сам си спомни защо пилешки. Това, че се грижа за заек не значи, че аз съм го осиновил и че е в моята къща. С което писането ти с голями букви по темата може приключи. И за да е максимално ясно за теб, животно, което от раждането си не се е приспособило към естествената си среда в природата, няма шанс ако бъде пуснато обратно навън. Това е причината то да е "при хората, представи си!".

Купуването на животни е комплексарско дело. Затова му написах, че ако иска да се занимава с животни, може да си вземе от приют.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2014 2:57 pm
от Koset0
Не знам колко време си вкарвал сарказма в мнението си, но е неуместно, както и да го погледне човек.

Офтопик:
Писането ми с "голями" букви ще приключи когато аз реша. :ab: Никакъв не си ми да ми викаш Косьо и ще е добре да си замълчиш понякога като няма какво да кажеш.
Това, че ти си против нещо, няма да накара и другите да са против него. Разбери го. Налагането на мнение не помага, вече си мислех, че си се убедил в това. Както и да си противоречиш сам и да се оправдаваш. Явно имам по- добра памет какво си писал преди. (Разгледай си мненията преди да се заядеш отново, моля. Ако не са изтрити). Мен не ме интересува кой е купил или осиновил заека, за който ти се грижиш. Подари го на някого щом не го гледаш по свое желание.

Това беше последният спам в темата от мен. За което се извинявам.

Re: ПРЕРИЙНО КУЧЕ

МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2014 4:08 pm
от zoomaniak
А и не се знае и условия дали може да се направят от автора на темата за отглеждането на животното. Под условия не визирам - клетка - волиера.

Зоопарка в София трябва да посетите и да видите техните условия. Не са животни с малък финансов разход/инвестиция в началото.