Страница 1 от 1

Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Пет Фев 20, 2015 4:18 pm
от BarAbaniStchetO
Ето го и моят проблем :ab: Имам мъжко куче на 1 година пулу-френски булдог когато го разхождам сам ме следи и винаги е до мен а, когато го разхождам с приятел с женско куче той полудява. Вместо да си играе с нея той иска да прави "сватба". Женското куче си играе с него а той и се качва или пък когато женското куче тръгне на някъде въпреки че го викам той не идва. Cякаш ме няма и това въобще не ми харесва а както казах когато е сам той не се отделя от мен.Кажете ми какво да правя ? :ab: ето и негова снимка https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Re: Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Пет Фев 20, 2015 4:58 pm
от meri
Добро решение на проблема е кастрацията, друго не помага.Някой ден може и да избяга.
Въпреки, че понякога това качване е опит за доминиране, нищо повече. Ако женската не е разгонена обаче. :ab:

Re: Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Пет Фев 20, 2015 9:00 pm
от BarAbaniStchetO
казано честно кастрация не ми се иска защото като знам горе-долу колко "добри" ветеринари има в наща област а това за бягството си съвсем права това ми се случи вчера с мой приятел разхождахме неговата кучка която той бе осиновил от улицата едва от седмица и моят палавник правеше това което казах и кучката направи опит да избяга и моят тръгна по нея с уверена крачка и това ме вбеси с 300 зора ги хванахме после му се накарах много но след малко (вкъщи) ми се молеше и си поиграхме :ab:

Re: Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Пет Фев 20, 2015 9:22 pm
от archy
И нашето куче беше така преди да го кастрираме. И да се караш, и да не се караш е много вероятно да няма ефект. След като кастрирахме нашето куче това поведение престана, но и загуби интерес към деугите кучета като цяло. Ако не се кастрира ще трябва да го държиш на повод, за да не стане беля или да избяга след женска. Нашият полудяваше пролет и есен, когато се разгонваха женските кучета, но си решихме проблема.

Re: Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Съб Фев 21, 2015 1:16 pm
от meri
Кастрацията при мъжките е лесна процедура. Ако имате наблизо град с ветеринар, може да отидете там. Иначе кучето трябва да се обучава на най-важните команди, особено на послушание. Но колкото и обучено да е едно куче, има ли разгонени наблизо, нищо не помага.
Ако женската не е разгонена в момента, в който постъпва твоето по този начин, е доминиране над другото куче. Но това не трябва да те успокоява, защото в даден момент, докато се усетиш,ще избяга, ако има такива наоколо, бездомни женски разгонени също.Нищо не може да го спре. А от друга страна това си е голям тормоз за кучето. И не прави така, както правят някои стопани на мъжки кучета, решават да го пуснат, за да се "успокояло", което не е вярно, защото мъжкото е винаги готово има ли рзгонени наблизо. Да не говорим как може да пострада при това бягство, да попадне под кола, да го нахапят други мъжки улични и т.н. И ако се загуби, след това трудно може да го намериш. Не искам да те плаша, или каквото и да било, това е истината. :ab: Освен че се попълва популацията на бездомните кучета по този начин, се раждат нещастни същества обречени на глад и смърт, защото никой стопанин на домашно куче, не е взел да отглежда поколението на кучето си пуснато на улична женска за "успокоение." Безмислено е, освен това кастрацията предпазва от много заболявания не само женските, но и мъжките кучета. Обмисли варианта добре и прецени какво да направиш.

Re: Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Съб Фев 21, 2015 2:29 pm
от BarAbaniStchetO
А това за успокояването не ми е идвало на ум въобще защото някои болести се предават по полов път и незнам какво ще се лепне на кучето ми много ме дразни тази негова черта като е сам както казах ме следва а като е с друго куче ме отписва . Ще направя друга тема за РЕКС в която ще ви разкажа по-подробно за него и ще се радвам да разкажете за вашите пулу-породни но красиви космати приятели :ab:

Re: Какво да направя кучето ми да не ходи по "кучки"

МнениеПубликувано на: Съб Фев 21, 2015 2:40 pm
от meri
viewforum.php?f=146 Това е раздела за представяне кучета, който е имал желание си е пуснал тема за кучето.
Ще се радваме да го видим. :ab: