Страница 1 от 1

Агресия по време на хранене

МнениеПубликувано на: Пет Юли 03, 2015 6:57 am
от Tomchev
Здравейте приятели, от вчера се сдобих със Хъски, Бела на 3 месеца. Обаче възникна един проблем, докато се хранеше беше агресивна към баща ми, дори му посегна, при мен няма такива признаци. Сега и давам да яде от ръката ми, според вас ще помогне ли в случая. Другото което е четох, че трябва преди да и дам храна да и задам някаква команда, например "седни" за да може кучето да разбере, че ще се храни когато аз искам. Е още не е научена на тази команда, но ще отделя време и за това. Та въпросът ми е правилно ли съм се ориентирал. Ако имате някакви съвети към мен, ще се радвам да ги чуя.

Re: Агресия по време на хранене

МнениеПубликувано на: Пет Юли 03, 2015 7:17 am
от Tomchev
добре излезе нов проблем....Бле въобще не дава на баща ми да я докосва, може би ако го нахрани ? Как мислите ?

Re: Агресия по време на хранене

МнениеПубликувано на: Съб Юли 04, 2015 8:56 am
от meri
Като начало започнете с това:откриване на причината за държанието на кучето към вашия баща.Дали нещо в него, неговото държание и вид , макар и неволно не провокират кучето да се държи така. Без да знаете причината няма да имате успех.
Информативно: viewtopic.php?f=275&t=17712
Направете преценка на вашето отношение към кучето или провокиращите фактори.Понякога хората смятат, че причината не е в тях, но не е така.Разгледайте различните ситуации и преценете къде бъркате.