Страница 1 от 1

Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 12:48 pm
от Roksi
Здравейте !
Скоро ще си имам ротвайлер и се чудех какво да е - мъжки или женски
Аз бих искала женски но не съм много сигорна . А и незнам кое се обучава по лесно .

Предварително ви благодаря

Ваксини за куче

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 1:02 pm
от Roksi
Здравейте ,

Ще имам ротвайлер но незнам колко ваксини ще има и колко горе долу ще има

Отново ви благодаря!

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 2:01 pm
от ellie
Вземи си женска
обучават се по лесно и са по чисти спокойни и обичливи и любопитни [smile311.gif]

Re:Ваксини за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 2:06 pm
от ellie
Ще има пет ваксини и ще ти струва около 500 лв за тях :ai: :ajaweki:

Re: Ваксини за куче

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 2:09 pm
от ellie
Roksi написа:Здравейте ,

Ще имам ротвайлер но незнам колко ваксини ще има и колко горе долу ще има


ще има 5 ваксини и ще има горе долу 5 ваксини

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Вто Авг 11, 2015 3:30 pm
от meri
ellie написа:Ще има пет ваксини и ще ти струва около 500 лв за тях :ai: :ajaweki:

Това от къде го измисли, или се забавляваш?
Рокси, ти на колко си години, че се каниш да обучаваш куче?
И мъжките и женските се обучават еднакво. А ваксините нито са пет, нито струват 500 лв. Ваксините са три, зависи на каква възраст се вземе кучето и т.н.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 1:47 am
от Roksi
На достатъчно за да обучавам куче Мери. А и попитах за това кое се обучава по-лесно защото се порових малко из интернет и прочетох че женските се обучават малко по-лесно, но исках да съм сигорна и за това попитах.

И ти благодаря за по-точния отговор относно ваксинацията, защото и на мен не ми се вярваше да са толкова и да е толкова скъпо ! smiley24

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 8:31 am
от Zoey
Сигорна ли си :ajaweki: погледни си правописа. Щом си решила да обучаваш куче, не очаквай да стане послушно се едно си го извадила от Училището за кучета...

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 9:21 am
от meri
Кучето не трябва да се взима по-рано от 45 -дневна възраст, колкото повече стои при майка си, толкова по-добре.
Кучето в началото се възпитава, което е нещо съвсем различно от обучението, което се започва някъде към 6-7 месечна възраст.Докато е малко се възпитава под формата на игра без наказания. За обучението няма значение пола на кучето, важното е този, който го обучава да е наясно какво точно върши и как го върши.Обучението изисква много знания и опит, иначе кучето може да се обърка. Само с четене за жалост не се получава... :ab:

Ваксините са три вида, две бебешки и една годишна, ваксинира се само здраво куче, обезпаразитено вътрешно преди това(10 дни преди ваксината).Кучето не излиза навън преди да изтече срока на ваксинацията(излиза 15 дни след поставяне на третата ваксина), не по-рано, защото може да се разболее, а заболяванията, повечето от тях не се лекуват и малките кученца умират много бързо.Никога не трябва да се рискува. Храни се само със храна висок клас, ако ще даваш суха храна, подходяща за възрастта и килограмите на кучето.Ако ще храниш натурално трябва да се консултираш с ветеринар за даването на допълнителни добавки, като витамини, калций и т.н. Никога няма да даваш на своя глава каквото и да било.Двата вида хранене не се смесват.

И тук има какво да се прочете viewforum.php?f=275

viewforum.php?f=218

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 12:05 pm
от Roksi
Първо Золи имам редактор който ми поправя и дори ми сменя думите или докосвам друга буква, защото пиша от таблет, а и правописа ми няма да има нищо общо с обучението

И Мери благодаря ти за информацията която ми даде

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 12:40 pm
от german
Не зависи от пола,а от темперамента на конкретното куче и както би следвало да се подберат правилните методи за обучението му.Несериозно е да се твърди и то без някакви особени познания по темата,че единия пол се обучавал по-лесно от другия. Зависи от това ТИ какво ще направиш,за да се задържи вниманието на кучето върху теб. Има кучета, които лесно се разсейват,има и такива,на които изглежда,че сякаш не им е толкова интересна околната среда,колкото стопанина,който ги тъпче с лакомства за изпълнените команди. Във всеки един от случаите желаното поведение се постига с време,търпение и правилна работа.
П.п. Ако не е тайна този рот от къде ще го купувате?

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 1:33 pm
от Roksi
Ами ние не сме решили още, но разглеждаме един сайт **********и в него има много обяви и сега избираме на кой да се обадим и да си вземем кутре. Разгледай го.
Сайта е премахнат от модератора.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 2:47 pm
от meri
От такива обяви никога не трябва да се купува куче. Освен, че е някакво подобие на порода, може и да е болно.Тези обяви често са лъжливи и кученцата изобщо не приличат или малко приличат на някаква порода.Да не говорим, че не са чистокръвни, нито имат документи, нито ваксини, продавачите лъжат.А много често и умират от заразни заболявания. Нямат медицински прегледи, чифтосани са между съседи и т.н. Ако искате куче, намерете си легитимен развъдник. Евтиното винаги излиза много скъпо.Имайте предвид, че лесно се фалшифицират документите. Тези кучета не са чистокръвни, колкото и да пишат обратното.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 2:58 pm
от ellie
meri написа:Това от къде го измисли, или се забавляваш?
Рокси, ти на колко си години, че се каниш да обучаваш куче?
И мъжките и женските се обучават еднакво. А ваксините нито са пет, нито струват 500 лв. Ваксините са три, зависи на каква възраст се вземе кучето и т.н.


meri споко, просто се забавлявам
със Roksi сме познати и тя знае че е на базик

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 3:14 pm
от meri
Хубаво,но си намерете друг начин за забава. Да не се окаже, че и куче няма да има.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Сря Авг 12, 2015 11:28 pm
от german
meri написа:От такива обяви никога не трябва да се купува куче. Освен, че е някакво подобие на порода, може и да е болно.Тези обяви често са лъжливи и кученцата изобщо не приличат или малко приличат на някаква порода.Да не говорим, че не са чистокръвни, нито имат документи, нито ваксини, продавачите лъжат.А много често и умират от заразни заболявания. Нямат медицински прегледи, чифтосани са между съседи и т.н. Ако искате куче, намерете си легитимен развъдник. Евтиното винаги излиза много скъпо.Имайте предвид, че лесно се фалшифицират документите. Тези кучета не са чистокръвни, колкото и да пишат обратното.


Все повече се разочаровам от факта,че хората осъзнават, че предупрежденията не са били напразни едва когато се опарят. По-скоро ще повярват на компетентния съсед, който се е сдобил с куче от дадена "порода" благодарение на обява, пусната от някой престъпно глупав индивид, който просто не желае да чуе чуждо мнение,подобно на повечето си клиенти,които в крайна сметка са прибегнали до уличния търговец, въпреки огромното количество информация по темата и лесния достъп до нея в 21 век.
И ей ти го кръговрата на бездомните, омръзнали на някого, продължаващи да се множат животни, които са единствената жертва от цялата тази история, а те най-малко заслужават подобна съдба.
Оставете настрана това,че вероятно няма да се сдобиете с куче толкова приличащо на породата, колкото на вас ви се иска, това е най-лекото поражение, с което можете да излезете от цялата схема. По-лошо става, ако кученцето е болно и в последствие искате, не искате ще се разделите с една сериозна сума, която сте можели да инвестирате в покупката на здраво животно от доказан развъдник(че навярно гъмжи от псевдо- такива), числящо се към породата, която сте искали.Сега ще кажете,че "нямате пари"(с което се оправдават много хора) и затова категорично ще си купите куче за 100лв. от обява. Покупката е първата инвестиция,после ще давате още и още пари за храна,играчки,аксесоари,треньор,ако е необходимо и т.н. и т.н. през целия жизнен цикъл на кучето,та замислете се,дали ще дадете малко повече пари за покупката няма кой знае какво значение,освен че това ще е най-правилния избор де...или пък ако купите куче от обява,то не дай си Боже ще е болно и ще давате ли давате пари за ходене по мъките,както споменах по-горе.
Питахте за обучение. Ами представителите на породата, които се отличават с нежелан нрав също не се допускат до разплод, както и тези със здравословни проблеми,които биха могли да се предадат на бебетата.
И за да не бъде сметнато,че аз просто се забавлявам и си измислям и докато се опитвате да ме уверите,че Пешо си е взел ротвайлер,ама от "истинско-породистите" руски,американски или там каквито ги пишат по обявите, ще се подкрепя с факта, че видях достатъчно страдания, причинени от лекомислието на търговците на кученца и техните клиенти, които помагат на целия този абсурд да се движи само напред и нагоре. Ако това,което го пиша ви звучи твърде невероятно мога да се подкрепя и със снимки на френски булдози,НОК-ове(една от любимите породи за разваляне от компетентни идиоти,чиито глави са пълни с идеи и хлебарки) от обяви и специално ротвайлери,които се продават по пазарите заедно с електроуреди по левче,събрани от кофата.
П.п. Ако все пак искате да минете "тънко" и не ви гложди много факта,че не прилича до толкова на породата,за която е набедено, можете да огледате местните приюти. Със сигурност ще намерите това,което бихте закупили за 150лв,но поне няма да се замесите в кръговрата на мазните развъждачи,подкрепящи глупостите,които изричат чрез лъжи,ами ще направите добро,като измъкнете куче от приют.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Чет Авг 13, 2015 7:47 pm
от Roksi
Първо Мери аз не съм решика да се бъзикам
Второ най-много се бях насочила към този сайт, но гледах и други, а и преди да вземем каквото и да е мислим да видим поне няколко приюта

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2015 9:04 am
от meri
Имайте предвид и факта, че кучетата от приюта също могат да са трамвирани от това което са преживели, изоставяне и смяна на мястото.За това се нуждаят от възможността да свикнат с новия стопанин и обстановка.Не винаги кучетата от приюта се адаптират добре или веднага,особено ако са преживели насилие.Но с много търпение, разбиране и любов постепенно ще се отпуснат и ще бъдат чудесни любимци.За жалост при някои от тях поведенческите проблеми са трайни.
За това трябва да обмислите добре този вариант, и ако смятате, че няма да се справите, не се насочвайте към приют.Защото за жалост не винаги хуманната постъпка да спасим живот завършва щастливо(връщат кучето или го изоставят, ако не могат да се справят).Това е много отговорна постъпка, защото повечето кучета там са големи на възраст и вече имат изграден характер и навици.Трябва да се види и другата страна на нещата, не само хубавата, както винаги ни се иска да бъде,когато решим да спасим живот.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2015 4:13 pm
от Roksi
Мери нещо .... не те разбирам. Първо ми казваш, че не е хубаво да се взима от сайт, за което си си права, но сега ми казваш че не е безопасно да се вземе и от приют. Тогава от къде да си взема кученце

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Пет Авг 14, 2015 4:42 pm
от meri
Не съм казала да не си взимаш от приют, но трябва да си имате предвид това, което написах. Защото често нещата не изглеждат такива каквито са за жалост.Някои кучета свикват бързо, други - не.Няма нищо неясно, просто всичко си има две страни.Не само хубави понякога...

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2015 12:10 am
от Roksi
Ok
Мери

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Съб Авг 15, 2015 1:08 am
от archy
Здраво кученце, което е с документ, че принадлежи към дадена порода може да се вземе от легитимен развъдник (не псевдо развъдници, предлагащи всякакви породи, борси, ферми, частни обяви). Приют също е добра идея, но трябва опит в отглеждането на куче и много търпение и желание.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Съб Авг 22, 2015 4:45 pm
от german
В приюта може да се разчита на мнението на доброволци(ако има такива),които нямат общо с недружелюбните служители,които очевидно не си харесват работата,за която им се плаща. Ако има доброволци,обичащи и разбиращи от кучета,запознати с поведението и миналото на даденото куче, те биха помогнали в избора на подходящи стопани за конкретното куче и така ще се спестят много мъки и стрес от страна на стопаните и животното.
Поведението може да се поправи с помощта на доказан треньор,който учи вас как да работите с кучето и как да реагирате при поява на нежелано поведение.
Все пак за нищо няма гаранция и нещата понякога не се развиват веднага по план, формула за получаване на желана развръзка няма, но това не значи, че е особено трудно да се достигне до успех с помощта на правилните методи.

Re: Съвети за ротвайлер

МнениеПубликувано на: Вто Авг 25, 2015 6:10 pm
от zoomaniak
Думата гаранция се употребява само за Хладилници :ab:

При животните - всички да знаят има само сърце и душа и познания и логика.