от german » Вто Окт 13, 2015 11:34 am
Да,15-20 минути са малко за такова куче било то младо или не. Моето НОК-подобно дори на 7 години има нужда от качествено изразходване на енергията всеки ден, независимо дали вали, дали мен ме мързи или ми се занимава с нещо друго. Аз го взимам с мен, когато бягам по горите и прехода за него никак не е малък-след 40км днес например,утре пак ще трябва да се разхожда повече от тези 15-20мин. С това не казвам, разбира се, че трябва да бягаш с него по цял ден, просто трябва да отделяш малко повече време за разходки, игри и упражнения, които спомагат за изразходване на енергията. Така кучето ще е щастливо, че прекарва повече време със стопанина си, ще изградите здрава връзка,ще е спокойно и уравновесено и няма да се притесняваш, че ще опустоши къщата например. В основата на доста поведенчески проблеми се оказват оскъдните разходки. Агресията може да е един от тях, което е сериозно.
Във всички случаи кучето си иска полагаемата разходка. Така че, ако ти тежат разходките по-добре се насочи към друг домашен любимец, защото кучето ще се налага да го разхождаш, да изтърпяваш някои мизерии, които ти е сътворило и да имаш решение на евентуално възникнали поведенчески или здравословни проблеми с него не в продължение на година-две, ами до края на живота му.
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви