Страница 1 от 1

Разходките на кучето

МнениеПубликувано на: Съб Окт 10, 2015 10:35 am
от Felina
Искам да ви питам по колко и кога да разхождам кучето си. До колкото знам зависи от породата на кучето и понеже аз ще си взимам ротвайлер искам да знам колко горе долу ще трябва да го разхождам за да не прави бели в къщи

Re: Разходките

МнениеПубликувано на: Съб Окт 10, 2015 11:07 am
от archy
Докато е малко, но след третата ваксина е добре да се разхожда често, защото все още не може да издържа с две разходки. Като порасне две дълги разходки би трябвало да са достатъчни, но зависи от самото куче. С времето ще видиш кое се отразява най-добре на кучето.

Re: Разходките

МнениеПубликувано на: Съб Окт 10, 2015 11:21 am
от Felina
Да, аз мисля да го разхождам при възможност по три пъти на ден. Лошото е че сутрешните разходки сигорни ще са по кратки и ще траят около 10 мин. Но пък другите две се надявам да са по дълги и да са около 15 или 20 мин.

Re: Разходките на кучето

МнениеПубликувано на: Съб Окт 10, 2015 11:47 pm
от archy
15-20 мин според мен е малко за куче от голяма порода. Дори пинчероподбото вкъщи изисква минимум 30 мин навън. В началото докато свикне е добре с още по-чести, но кратки разходки, за да разбере къде се вършат нуждите, да опознае района и маршрута на разходките, за да се социализира с други кучета... Като стане достатъчно голямо, за да стиска вкъщи ще се нуждае от 2-3 дълги разходки, за да изразходи енегрията си, защото младото куче има доста енергия и може да стане голям разрушител на дома ако не я изразходва и скучае вкъщи.
Също така трябва да си сигурна, че ще се справиш с възпитанието, защото независимо какво е кучето, ако е неконтролируемо е опасно за стопаните, околните и за себе си. Хубаво е от малко да се социализира с други кучета, ако има интерес към играчки да играете навън, може да вземеш дълъг повод (5-10 м), за да си спокойна че ще може да тича, но ще можеш да го контролираш и тн... Кучето е голяма отговорност и човек трябва да е сигурен, че ще може да се справи, защото иначе животинката страда.

Re: Разходките на кучето

МнениеПубликувано на: Вто Окт 13, 2015 11:34 am
от german
Да,15-20 минути са малко за такова куче било то младо или не. Моето НОК-подобно дори на 7 години има нужда от качествено изразходване на енергията всеки ден, независимо дали вали, дали мен ме мързи или ми се занимава с нещо друго. Аз го взимам с мен, когато бягам по горите и прехода за него никак не е малък-след 40км днес например,утре пак ще трябва да се разхожда повече от тези 15-20мин. С това не казвам, разбира се, че трябва да бягаш с него по цял ден, просто трябва да отделяш малко повече време за разходки, игри и упражнения, които спомагат за изразходване на енергията. Така кучето ще е щастливо, че прекарва повече време със стопанина си, ще изградите здрава връзка,ще е спокойно и уравновесено и няма да се притесняваш, че ще опустоши къщата например. В основата на доста поведенчески проблеми се оказват оскъдните разходки. Агресията може да е един от тях, което е сериозно.
Във всички случаи кучето си иска полагаемата разходка. Така че, ако ти тежат разходките по-добре се насочи към друг домашен любимец, защото кучето ще се налага да го разхождаш, да изтърпяваш някои мизерии, които ти е сътворило и да имаш решение на евентуално възникнали поведенчески или здравословни проблеми с него не в продължение на година-две, ами до края на живота му.

Re: Разходките на кучето

МнениеПубликувано на: Съб Окт 17, 2015 11:54 am
от zoomaniak
През седмицата по 2 пъти на ден го разхождаме нашият Далматин.

През уикенда по 3 пъти.

Времетраенето е до около 30 минути.

Тука доста стопани правят следните грешки:

- Всеки може да стане и в 5:30 или дори в 6 часа за да разходи кучето си поне 30 минути или дори 1 час - особено ако обича да се разхожда - спортува и т н....

- Вечерно време е същото....

Но всички говорят за време, а това не е най-важното.

Обърнете внимание по-скоро на това, че кучето трябва да свикне да чака разходката и кучето е събрало МНОГО урина, която излиза не на 1 път а често от 4 изпикавания и до около 10 дори според характера на кучето.

Аз чакам - ние го чакаме сутрин да се изпика поне 4 пъти за да приключи разходката и много не гледам часовника............. вечерно време минимум 3 пъти.......... все пак това е по-важно да имате в предвид от колкото времето......... те са свързани естествено НО се фокусирайте върху пикаенето и акането...........

Ако не направите правилен фокус - пикаенето се измества във вашият дом... дори акането.

Оставянето на кучето с 5 литра вода и 2 кг храна не е правилен подход..........