Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Предстоящо закупуване на кученце Померански Шпиц

Форум за взаимопомощ между Стопаните на животни и домашни любимци

Предстоящо закупуване на кученце Померански Шпиц

Мнениеот Aragot123 » Нед Дек 06, 2015 11:54 am

Здравейте.До две седмици ще закупя малко куче Померански шпиц от жена която си ги развъжда у дома и.Кученцата ги издава с родословие.Родителите ги видях малки са живеят доста добре , глезени са , своя стая в апартамент си имат с басейн и какви ли не глупости.Съществения въпрос ми е следния.Спрял сам се на два екземпляра.Един мъжки и един женски,чудя се кой да взема.На 50 дена са кученцата , но мъжкото кученце спрямо женското е доста по малко,а аз искам именно по дребно.Знам че винаги женските са по едрите за да създадат здраво покуление,но въпроса ми е дали това малкото мъжкото куче може да се изравни по размери с женското или ще е по малкото винаги.Знам ли нямал съм до сега куче и не знам какво да очаквам
Аватар
Aragot123
Животинче с въпрос
 
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Дек 06, 2015 11:43 am

Re: Предстоящо закупуване на кученце Померански Шпиц

Мнениеот german » Пон Дек 07, 2015 3:36 pm

Нищо не можете да очаквате относно размерите, които ще достигне което и да е от двете кученца, т.е. кое ще е по-едро, защото е почти ясно, че родословие нямат, освен ако не се представят съответните документи и то не само на думи. Сигурно ще се намери някой да ме накълве за тези родословия, че единствено е важно кученцето да е живо и здраво, и т.н. , но ще Ви помоля да не пренебрегвате с лека ръка въпроса с документите, които причисляват кученцето към породата, за което е именно и цялата плащаница. Каква е цялата логика - хората се разделят с определена сума пари за породоподобно, което могат да осиновят и от приют и да направят живота му щастлив. Чрез осиновяване на куче от приют или някое изстрадало улично, хората биха направили добро, като междувременно откажат да подкрепят тия развъждания, осъществявани от некомпетентни по породата хора, използващи думата "родословие",която автоматично вдига цената на предлаганото породоподобно. Важно е да е живо и здраво, хубаво де, ама дали малките породоподобни, отглеждани от чалга-развъдчици имат имунизациите, чиито стикери присъстват в издадения паспорт, дали родителите нямат някакви скрити или проявени заболявания, които не могат да бъдат забелязани от клиенти само чрез едно мятане на поглед върху тях, дали малките имат нормални условия и дали са правилно захранени също остава загадка, аналогично и отговорът на въпроса дали е здраво кученцето остава без отговор.
Щом сте се спрели на породата и окончателно сте решили, че ще закупите куче, защо не се разпитате по легитимираните развъдници дали нямат свободни кученца? Така няма да се чудите дали мъжкото ще стане по-голямо от сестра си и защо на този етап е слабо и кекаво. Ако нямате състезателни амбиции си вземете домашен(пет) клас кученце и да Ви е мирна главата, цените им са по-ниски. Тук едва ли ще ме послушате, затова ако сте се спрели окончателно на решението да вземете кученце от въпросната чалга-развъждачка поне гледайте да е на някаква по-символична цена, поне за това се замислете - дали си струва изобщо да плащате сума за породоподобно, близка до цената на родословните.
А относно пола на кученцето. Имал съм си работа с женски и мъжки кучета и кученца. Кое приютено временно, кое мое. Имам наблюдения и върху хора, които първо куче са избрали някое от двата пола. Та зависи си и от конкретното куче, но определено сякаш начинаещ стопанин би се справил по-лесно с женско. Ако е отдаден на работата върху възпитанието не би го затруднило и мъжко. Всъщност ако всички се интересуваха от ранното възпитание и системната работа с кучето едва ли щеше да има кучета с проблемен характер.
П.п.Това за здравите поколения и, че женските били по-едри от мъжките от къде го изровихте ми е интересно. Те да не са белоглави орли?
Ако ти се смеят,защото си различен,ти им се смей,защото те са еднакви
Аватар
german
В пасажа
 
Мнения: 556
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 12:47 pm

Re: Предстоящо закупуване на кученце Померански Шпиц

Мнениеот meri » Пон Дек 07, 2015 6:06 pm

жена която си ги развъжда у дома и.Кученцата ги издава с родословие

Мога да ти кажа, че това родословие не струва нищо, освен лист хартия за...
Родословие се издава от легитимен развъдник, кучетата са регистрирани, чипирани или татуирани, записани в племенната книга и т.н.
Такова родословие всеки може да копира от някъде и да го представи за истинско.
Освен това се изисква родословие едва ли не до девето коляно...
Кучетата трябва да са участвали в изложби, да имат награди, да са признати и т.н.
Аз лично не вярвам да имат някакви медицински изследвания преди чифтосването за наследствени заболявания (което е задължително).
Паспорт (легитимен) с подпис и печат от ветеринар за обезпаразитяване и ваксини...
Изобщо евтиното никога не излиза по-евтино, а напротив....
Това е нарича не развъждане....а развъждачество....разлика колкото от небето до земята.
Другото вече са ти го казали....
А какво ще вземеш, какъв пол, няма значение... обучават се еднакво...а колко ще пораснат....ами никой не може да каже...въпрос на генетика...особено при породоподобните кучета.... въпрос на късмет. :ab:
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10378
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm


Назад към Полезни животни - Съвети и още нещо