Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Топ-10 на най-странните котки

Топ-10 на най-странните котки

Мнениеот meri » Вто Авг 13, 2013 3:10 pm

Изображение

Според някои данни, в света сега има около 400 млн. домашни котки. Австралийците се намират на първо място по брой котки на човек.
Представете си само: в Австралия на 10 жители се падат 9 котки. В Азия на първо място е Индонезия, там се отглеждат около 30 млн. котки.
В Европа първо място заема Франция- там има около 8 млн. котки. В Русия котките са напълно естествени животни, но по-често се срещат екзотичните породи, които виждаме по телевизията и по интернет. Такива породи са много скъпи и имат нестандартен, дори отблъскващ вид. Представяме ви 10-те най-странни породи котки.

Сфинкс

Изображение

Както ни се струва, тези котки са най-известни от всички екзотични породи. Тази порода вече няколко години съществува в Русия и е намерила своите почитатели. В зависимост от желанието и предпочитанията някои хора се възхищават от тях, а за други са много противни. Но уникалността на сфинкса впечатлява без значение от предпочитанията.

Украински левкой

Изображение

Тази порода котки много прилича на сфинкса, но след запознаване с нея, разликите са забележими. Основните разлики са в устройството на ушите и очите (сгънати уши и големи тесни очи). Тези котки могат да бъдат без козина, но някои могат да имат и космено покритие.

Корниш-рекс

Изображение

Особеностите на тази порода са в нестандартното космено покритие с вълнообразна форма. Тази порода не понася студ и течение.

Шотландска клепоуха

Изображение

Въпреки названието на породата, котката не може да се похавали с големи уши. Дори може да ви се стори, че изобщо няма уши. Това е така, защото хрущяла в ушите на тази порода е много деформиран, за това ухото е сгънато и изглежда малко.

Екзотична късокосместа

Изображение

Ако не сте запознати с тази порода, можете да ги сбъркате с представителите на персийската порода. Разликата е малка: екзотичната късокосместа има много къса и плътна козина. Главата и тялото имат кръгла форма, което ги прави да приличат на малки мечета.

Манчкин

Изображение

Тази удивителна порода не е призната. Много котешки отдели отказват да я регистрират. Тези необичайни котки напомнят на дакел, защото особеност на породата са късите лапи.

Петербургски сфинкс

Изображение

Тези сфинксове не винаги са плешиви. Особеност на породата- дългото слабо тяло, големи уши и бадемовидни очи. Но основната им уникалност се състои в ципестата структура на краката.

Савана

Изображение

На пръв поглед тази котка е трудно да се сметне за домашна, защото нейната окраска я характеризира като дива. Тази порода е хибрид от домашна котка и африканска дива котка, под названието Сервал.

LaPerm

Изображение

Козината на тази котка е дълги къдрици, къдрици и дори прави косми. Преплитайки се те създават нейният неповторим образ. Представителите на тази порода се раждат без козина и само след съзряване придобиват характерните си черти.

Мейн-кун

Изображение

Както ни се струва най-популярната в момента порода котки. Това са едни от най-големите домашни котки: теглото на женските достига 12 кг, а на мъжките на 16 кг. Тяхната дължина превишава метър.

http://kotopes.ru/
превод:meri
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10362
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Любопитни факти от Света на животните

cron