[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Различни видове охлюви в един терариум
Страница 1 от 1

Различни видове охлюви в един терариум

МнениеПубликувано на: Вто Окт 18, 2016 7:22 pm
от meri
Предимства на отглеждане на различни видове охлюви в един терариум

Ако вие сте притежател на охлюви от различни видове- можем да ви поздравим. "Съседите" се появяват тогава, когато у вас вече живее охлюв, вие сте оборудвали за него комфортен терариум със спазване на всички необходими изисквания за отглеждането на тези любимци. И започвате да си задавате въпроса, дали да поставите към своя охлюв новопридобития или не. По този начин ще икономисате от оборудването на няколко терариума. От човешка гледна точка това наистина е така. Но... в един терариум живеят охлювите, не ние с вас, и ако за вас е много удобно- икономия на пространство, време и средства, то за тях- не много.

Защо не трябва да отглеждате охлюви от различни видове в един терариум

Отглеждането на охлюви от различни видове в един терариум не е прекалено удобно и правилно по няколко причини.

Различните охлюви имат различни параметри на отглеждане, както влажност, температура, пълнител... Може да изглежда дреболия, но няколко градуса в повече за един охлюв може да не бъде страшно, а друг вид охлюви да започнат да изпитват дискомфорт и да боледуват. Същото се отнася и за влажността. А в старанието си да угодите и на двата вида, да се опитате да направите компромисен температурен режим и средни показатели на влажност, може да навредите и на двата.
За това, за отглеждане в един терариум, съгласно условията на отглеждане, повече подхождат охлюви от един вид.

Различна диета

Може да ви се струва, че всички охлюви имат еднаква диета, и в този смисъл няма да има проблеми. Но, ако имате гроздов охлюв и поставите при него ахатина, в един прекрасен ден може да загубите гроздовия охлюв, тъй като ахатината се нуждае от повече протеинова храна, повече от другите видове охлюви. И ако редовно не получава протеини- може да се стигне до канибализъм.
Охлювите от различните видове имат различен апетит- този момент трябва да вземете под внимание.

Междувидово чифтосване

Ахатини и други видове охлюви са плодовити създания. За това не е чудно, че общуването на представителите от два различни вида може да завърши със снасяне на яйца. В резултат на междувидовото чифтосване могат да се излюпят нежизнеспособни хибриди. А ако те оживеят, могат да имат генетични отклонения, склонност към различни заболявания.

Различни размери охлюви

Изображение

А ако поставим към големия охлюв малък от същия вид, едва ли ще има вреда?
Често може да се чуе този въпрос. Теоретично да, но на практика много често охлювите с големи размери изяждат малките, и ако големия охлюв се качи върху малкия, черупката на малкия може да не издържи такова натоварване. На нея могат да се появят пукнатини или може да се счупи.
За това, отглеждането на охлюви с различни размери, дори от един и същи вид е нежелателно.

http://nutriacultivation.ru