[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 77: Undefined variable: Array
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
Свободната зона - само за животни! • Виж темата - Защо охлюва не яде
Кучета - Котки - Бозайници - Птици - Влечуги - Риби - Земноводни - Насекоми - Бездомни животни

Защо охлюва не яде

Защо охлюва не яде

Мнениеот meri » Пон Яну 23, 2017 1:41 pm

Режимът на хранене при младите охлюви е веднъж на ден, а при възрастните- 2-3 пъти в седмицата. Количеството храна се определя чрез опитване. Избирайте вечерно време за хранене на охлюва, те са нощни животни и спят през деня.

Остатъците храна веднага се премахват от терариума, за да не замърсят грунда и да се избегне появата на паразити и дрозофили.

Причини за липса на апетит

Здравият охлюв трябва да бъде активен и да има добър апетит. Ако сте забелязали, че вашият охлюв не докосва храната, и така е известно време, трябва да започнете да се притеснявате. Липсата на апетит при охлювите е тясно свързана с една от възможните причини:

- Неправилни условия на отглеждане- ако охлюва се отглежда в некомфортни за него условия, това може да се отнася за грунда, температурния режим, неправилни показатели за влажност- охлюва може да има лош апетит. При понижаване на температурата охлюва започва да яде малко и постепенно изпада в сън. Задължително проверете в какви условия го отглеждате.

- Неправилна диета- охлюва много добре разбира, че храната, която му давате- не му подхожда. Ето за това той отказва да я яде. Не забравяйте преди да си вземете охлюв за отглеждане, да обмислите всички "за" и "против", да знаете, че вие отговаряте за него, трябва да знаете с какво се храни и се старайте да се придържате към правилната диета.
Но понякога режима на хранене се нарушава, поради често и обилно хранене. Тогава трябва или да почакате, охлюва да огладнее, или да предлагате храна по-рядко. Основният принцип на хранене- трябва да бъде разнообразно.
Не трябва да храните охлюва само с един вид продукти или с най-вкусната храна за охлюва, защото ще се откаже от другата. А в различното време на годината не може да се намери една и съща храна.
След хранене не забравяйте да напоите охлюва, за тази цел стените на терариума се пръскат с вода.

Бременност- ако разчитате на потомство, то липсата на апетит вероятно е един от признаците на бременност. Наблюдавайте охлюва няколко дни. Има ли промяна в поведението, вкусовете и предпочитанията. Дори да има бременност, охлюва трябва да се храни.

- Заболявания- ако охлюва е болен и всичко е много сериозно, може да отказва храна. Спомнете си как се е държал в последно време, с какво сте го хранили, възможно е да е преживял някакъв стрес. Много е важно да обърнете внимание на придружаващите симптоми- първо се е отслоила черупката, отделя се слуз или тялото на охлюва изпада от черупката. В такъв случай отказът от храна ще бъде второстепенен проблем. Вие трябва да премахнете проблема, за да се върне апетита на охлюва.

Трябва ли да карате охлюва да се храни насила

Някои стопани на охлюви казват, че не е необходимо да го карате да се храни. След като поседи гладен няколко дни, след това ще започне да яде. Възможно е, но не получавайки от храната полезни вещества, охлюва отслабва, и ако това продължава няколко дни и седмици- охлюва няма да има сили да излезе от черупката и да яде, дори ако има апетит. За това, предлагайте любимите лакомства и дори настоявайте охлюва да яде- необходимо е.

Как да накарате охлюва да яде

Ако вашия охлюв отказва храна няколко дни, опитайте да намажете стените на терариума с разредено пюре, разредена зърнена смес, за кратко време, това което обича да яде охлюва. Ако охлюва се придвижва, то по време на своето придвижване по терариума, ще яде по малко.

Ако нещата са съвсем лоши, може да вземете тънък контейнер с голям диаметър, налейте там пюреобразна хранителна смес, така че охлюва да не се задави, и го пуснете вътре. Постарайте се да го държите там не повече от 30 минути. А при опита си да напусне пределите на контейнера с храна, охлюва ще пълзи и ще се изцапа с храна. За да се приведе в ред, трябва да се оближе. По този начин, дори и малко храна, охлюва ще яде.

http://nutriacultivation.ru/
http://www.8lap.ru/
Аватар
meri
Пчела работник
 
Мнения: 10394
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 2:58 pm

Назад към Сухоземни охлюви